R.Assistant

Membru din: 01-08-2012   |   Nivel: ★★★★★

    74 posturi

     1 - 30 din 74 de posturi
    Scris la data: 07 May 2013, 11:01
    Pentru a raspunde chestiunilor ridicate de dv., am postat un nou material in care puteti citi mai multe pe aceasta tema (Case cu pereti permeabili la vapori versus case impermeabile). Vedeti link-ul atasat. O zi frumoasa!
    Scris la data: 17 Apr 2013, 09:10
    Cand este nevoie sa scrii repede si mult se mai intampla sa-ti scape lucruri si uite-asa faci rabat de la calitate. Multumim de observatie, s-a rezolvat. Atentia dv. ne ajuta intodeauna sa indreptam greselile. Numai bine.
    Scris la data: 02 Apr 2013, 13:37
    Interesanta ideea. Cred ca despre acestea este vorba.
    Linkuri
    Scris la data: 28 Mar 2013, 13:07
    Toate echipamentele sanitare din casa sunt conectate la un circuit de evacuare a apelor reziduale care se termina in colectorul de canalizare. Emana un miros neplacut doar daca nu sunt corect racordate. Sifonul de sub chiuveta retine in permanenta o cantitate de apa si care joaca rolul de tampon iar aceasta apa nu permite ca mirosurile neplacute din canalizare sa intre inapoi in incapere. Daca aceasta cantitate de apa nu este suficienta ea nu mai poate juca rolul de tampon in calea mirosurilor. cauzele posibile:1) in incapere este prea cald si apa-tampon se evapora prea repede. 2) presiunea scazuta din conducta de canalizare. 3) mai multe aparate sanitare sunt conectate la aceeasi scurgere - nu doar cu masina de spalat ci si cada, bideu etc.) Solutie rapida: dupa fiecare folosire a scurgerii lasati coloana de apa sa curga pentru a completa rezerva de apa tampon din sifon. Solutii pe termen lung: inlocuiti sifoanele prea mici sau conductele din pvc cu diametru prea mic. chemati un instalator, vedeti ca exista modele standard. daca aveti masina de spalat sau alte aparate sanitare conectate la aceeasi canalizare, diametrul tevilor de pvc trebuie sa creasca proportional cu numarul de aparate folosite la aceeasi scurgere.
    Scris la data: 22 Mar 2013, 15:39
    Momentan, mai este un compendiu in site, link-ul atasat (daca nu ati apucat sa-l vedeti inca). Pentru istoric, poate va ajuta si alti colegi/forumisti. Mai cautam.
    Scris la data: 14 Mar 2013, 13:57
    Buna ziua, da, merge praful ceramic in matrite de plastic. Pentru lucrari mici la acela sunt recomandate matritele din silicon. Nu uitati sa slefuiti la final.
    Scris la data: 13 Mar 2013, 15:37
    Buna ziua, am corectat greseala pentru care, cu buna dreptate, ne-ati atras atentia, dar am moderat injuriile dv. In ce priveste Spatiulconstruit nu avem nici un fel de parteneriat politic si speram ca daca recititi materialul nostru cu mai multa deschidere o sa remarcati echidistanta articolului. Atragem atentia ca nu vom tolera injurii nici la adresa colaboratorilor nostri, nici la adresa altor participanti pe forum si dorim sa pastram o atitudine civilizata.Este vorba de o cauza civica si nu vrem sa ne transformam intr-o tribuna politica, iar comentariile necivilizate vor fi moderate.
    Scris la data: 11 Mar 2013, 09:36
    Puteti sa organizati spatii de depozitare in multe locuri, de pilda incastrate in mobilier. Pe hol, in dormitor sau in bucatarie, in functie de specificul lucrurilor pe care le aveti de dpozitat puteti face loc pentru o serie de obiecte. iata de exmeplu in link-urile atasate cateva idei pentru dormitor, bucatarie, hol (in special acestea sunt valbile pentru obiectele de genul celor pe care le-ati mentionat) sau pentru ustensilele de gradinarit (pe orice perete liber si ferit vederii). Speram ca va vor fi de folos.
    Scris la data: 06 Mar 2013, 12:31
    Buna ziua, raspunsul este nu neaparat. Autorizatia poate ajunge la Constanta doar daca este nevoie de aviz ISC, in conditiile in care acest aviz se solicita prin certificatul de urbanism pe zona respectiva. Lucru care este valabil numai in unele situatii.
    Scris la data: 26 Feb 2013, 17:05
    Si daca nu demolai zidul aveai acces la cuptor? :) Altfel zis, solutia e pentru castigarea de spatiu si lumina, pe cat se poate, in conditiile in care tevile de gaz si de apa sunt pozitionate asa cum stim cu totii. Ai ceva solutii in plus?
    Scris la data: 19 Feb 2013, 14:05
    Banuiesc ca va dati seama ca nu a fost nici pe departe o actiune deliberata de a va induce in eroare sau de a va risipi timpul si doar ati dedus un anumit lucru in functie de domeniul in care lucrati. Sunt aproximativ douazeci de mii de destinatari ai newsletter-ului de care vorbiti, iar newsletter-ul contine subiecte variate... fiecare dintre cititori reactioneaza altfel la un cuvant. Oricum, imi pare rau ca dv. ati pierdut timpul dintr-o neintelegere. Am inteles reprosul, dar nu are rost sa continuam discutia si sa va piredem timp pretios in continuare. O zi cat mai buna, iar daca aveti nevoie de informati strict despre "sisteme de caldura" va sugerez sa dati un search cu aceste cuvinte sau cu altele care va intereseaza in bara din dreapta sus a site-ului. Veti gasi cu siguranta o serie de informatii pragmatice legate caldura si constructii, acesta a fost doar un material editorial la sectiunea "amenajari de interior".
    Scris la data: 19 Feb 2013, 13:01
    Buna ziua, e doar un titlu. Cuvantul "caldura" este cu sens metaforic de aceasta data. De altfel, suntem la rubrica amenajari interioare. Un camin calduros este un camin confortabil. Sau ganditi-va la un salut calduros. Dar vom reveni si cu informatii despre sistemele de incalzire ale nordicilor, se pare ca ar fi de interes cat mai este inca frig afara. O zi cat mai buna si multumim calduros de interes. :)
    Scris la data: 13 Feb 2013, 15:02
    Buna ziua, da, se poate aplica placare ceramica peste parchet, daca este remediata suprafata acestuia.
    Scris la data: 08 Feb 2013, 16:01
    Ca intotdeauna, exista mai multe variante. Varianta 1 - montati pavele Puteti aplica principiul de mai sus, dar exista posibilitatea sa va creasca foarte mult nivelul pavajului, cu cel putin 15 cm. Varianta 2 - beton amprentat Mai ales ca aveti deja turnata o alee de beton, puteti turna un strat de mortar de 5 cm pe armatura de plasa. Se amprenteaza si se protejeaza prin vopsire. In acest caz nivelul pavajului va creste cu aproximativ 5 cm.
    Scris la data: 07 Feb 2013, 14:40
    Buna ziua, mai multe gasiti pe site-ul celor ce au postat filmul pe youtube, constructorul e australian, adica aici: http://www.insulwall.com/structural-insulated-panel-homes/
    Scris la data: 07 Feb 2013, 14:38
    O precizare: pentru acest film, constructorul este in America sau si in Australia, noi am preluat doar ideea sub forma de stire. Nu am cunostinta inca daca acest sistem exista si in Romania si e folosit de alti constructori, dar ma voi interesa si va tin la curent.
    Scris la data: 07 Feb 2013, 14:35
    Ei sustin ca "paonurile SIP au avut rezistenta la stres de forfecare de trei ori mai mare decat un ansamblu de perete tradițional. La un nivel de încărcare care ar distruge un perete convențional, un perete SIP va devia aproximativ 1/8"... e remarcabila absența zgomotelor la vant, scartaieturi, troznete. Acesta deoarece o cladire SIP are mai puține sau deloc fisuri de imbinare" (I-am cautat pe Internet pe cei care au postat acest film pe youtube si am tradus aproximativ de pe site-ul lor, daca stiti engleza mai multe gasiti aici http://www.insulwall.com/structural-insulated-panel-homes/)
    Scris la data: 07 Feb 2013, 14:19
    Vedeti va rog pe site-ul celor ce se ocupa cu cercetarea acvaponiei in Romania, http://www.aqua-ponics.ro. In afara de informatiile mai detaliate au si un blog in care dau detalii de genul acesta si variante de lucrari.
    Scris la data: 07 Feb 2013, 14:16
    Considerand ca placa de beton (planseul) este intr-o stare acceptabila, o varianta ar fi: - placi de polistiren expandat cu noduli - pozarea cablurilor electrice de incalzire - pozarea unei folii de polietilena - plasa de armare pentru sapa montata pe distantieri - sapa Grosimea ajunge la minim 10-11 cm Varianta de santier: - polistiren expandat (fara noduli) - pozarea cablurilor electrice - plasa de armare pentru sapa montata pe distantieri - sapa Grosimea ajunge la minim 7-8 cm In loc de sapa turnata se poate utiliza si sapa uscata (placi pe baza de ipsos sau ciment) Montajul ar putea fi facut de o singura echipa, insa cei care fac instalatia de incalzire se opresc la turnarea sapei.
    Scris la data: 06 Feb 2013, 11:30
    Buna ziua, Cea mai buna modalitate de termoizolare ar putea fi cea prezentata in poza atasata. Folia de aluminiu se monteaza catre interior si se va etansa in dreptul fiecarei strapungeri. Varianta aceasta permite obtinerea unui spatiu suplimentar de depozitare in lateralul camerei. Grosimea izolatiei ar trebui sa fie de minim 20 cm.
    Fisiere atasate
    Scris la data: 05 Feb 2013, 16:37
    Este posibil si mai ales recomandat in cazul in care se utilizeaza ca invelitoare sindrilele bituminoase. In restul cazurilor este mai interesant sa folositi scandura de lemn.
    Scris la data: 05 Feb 2013, 16:35
    Pentru sarpante se recomanda in mod uzual vata de sticla sau vata bazaltica (grosimea materialului termoizolant ar trebui sa fie de minimum 20 de cm grosime).
    Scris la data: 05 Feb 2013, 14:43
    Chiar daca e de preferat sa-i plantati toamna, se practica si plantarile de primavara, dar numai daca aveti posibilitatea sa-i udati. O primavara secetoasa le afecteaza cresterea. Sunt preferate plantarile de toamna pentru ca dau timp copacului sa intre in repaus vegetativ si sa se adapteze la conditiile noi.
    Scris la data: 04 Feb 2013, 11:32
    Buna ziua, Direct pe masina, nu, din cauza vibratiilor pe care masina de spalat le are la stoarcere. Doar daca exista un blat intre cele doua, nefixat pe masina ci in parti, puteti aseza pe el cuptorul cu microunde.
    Scris la data: 28 Jan 2013, 12:55
    Da, este nevoie de autorizatie, conform legii 50/1991 privind autorizarea executarii constructiilor "Art. 3. - Autorizatia de construire se elibereaza pentru: a) lucrari de construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, schimbare de destinatie sau de reparare a constructiilor de orice fel, precum si a instalatiilor aferente acestora, cu exceptia celor prevazute la art. 11; b) lucrari de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum si orice alte lucrari, indiferent de valoarea lor, care urmeaza sa fie efectuate la constructii reprezentand monumente istorice, inclusiv la cele din zonele lor de protectie, stabilite potrivit legii; c) lucrari de construire, reconstruire, modificare, extindere, reparare, modernizare si reabilitare privind cai de comunicatie, inclusiv lucrari de arta, retele si dotari tehnico-edilitare, lucrari hidrotehnice, amenajari de albii, lucrari de imbunatatiri funciare, lucrari de instalatii de infrastructura, noi capacitati de producere, transport, distributie a energiei electrice si/sau termice, precum si de reabilitare si retehnologizare a celor existente;" "Art. 11. - (1) Se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta, caracteristicile initiale ale constructiilor sau aspectul arhitectural al acestora: a) reparatii la imprejmuiri, acoperisuri, invelitori sau terase, atunci cand nu se schimba forma acestora si materialele din care sunt executate;" Fereastra reprezinta o modificare de forma si material, iar pentru lucrare aveti nevoie de proiect pe care il depuneti la primarie pentru autorizatie.
    Scris la data: 24 Jan 2013, 16:27
    Sunt multe detalii care ar trebui luate in calcul si mai toate depind de necesitatile dv. si de planurile pe termen lung. Ne cerem scuze, dar va trebui sa studiati aprofundat chiar dv. o serie de probleme, pentru a estima ce este mai bine in propriul dv. caz, dar credem ca un punct de pornire in evaluarea avantajelor si dezavantejelor la bloc nou/vechi il va reprezenta articolul la care va dam link mai jos. Poate vor interveni si alti forumisti cu propriile povesti sau exemple pentru a va ajuta. Numai bine!
    Scris la data: 21 Jan 2013, 15:13
    Buna ziua, ar fi de dorit sa ne spuneti ce functiune avea demisolul inainte de reabilitarea cladirii si ce fel de pardoseala era inainte sa fie placa de beton.
    Scris la data: 16 Jan 2013, 15:52
    Cautati cu "sonometru" pe internet. In magazine nu tin minte sa fi vazut. PS Cine e mai priceput la electronica isi poate face si singur unul (proiectul pentru unul care masoara intre 20 si 100 dB pe http://fabrice.sincere.pagesperso-orange.fr/cm_electronique/projet_pic/sonometre/sonometre.htm)
    Scris la data: 16 Jan 2013, 15:21
    Aveti dreptate, creion de tensiune (ne cerem scuze, am refolosit din viteza acelasi termen din exprimarea dnei Alina.)
    Scris la data: 16 Jan 2013, 11:48
    Cel mai probabil la fasung sau de la dulie este problema. Daca aveati o surubelnita puteati verifica, e adevarat, iar dulia nu e scumpa. Dar mai bine chemati un instalator, curentul electric este o chestiune cu care recomandam in mod expres (!) sa nu faceti teste personale fara a avea cunostinte temeinice.
     1 - 30 din 74 de posturi
    Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
    Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

    Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

    Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

    Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.