Blocuri noi vs blocuri vechi

Buna ziua! Vreau sa imi cumpar un apartament prin programul Prima Casa, pana nu se schimba cu Noua Casa, dar nu stiu ce este mai avantajos. In speranta ca sunt si profesionisti pe aici, va adresez o intrebare: Sa ma orientez catre apartamente in blocuri noi sau blocuri vechi? Imi puteti da cateva argumente pro sau contra? Va multumesc.
Sunt multe detalii care ar trebui luate in calcul si mai toate depind de necesitatile dv. si de planurile pe termen lung. Ne cerem scuze, dar va trebui sa studiati aprofundat chiar dv. o serie de probleme, pentru a estima ce este mai bine in propriul dv. caz, dar credem ca un punct de pornire in evaluarea avantajelor si dezavantejelor la bloc nou/vechi il va reprezenta articolul la care va dam link mai jos. Poate vor interveni si alti forumisti cu propriile povesti sau exemple pentru a va ajuta. Numai bine!
Tind sa dau mai multe bile albe blocurilor noi - majoritatea sunt in cartiere rezidentiale, au paza, locuri de parcare, au pus accent pe familisti - parcuri, gradinite, blocuri sunt bine izolate termic. Dar asta n-o spun doar eu. Am citit pe rezidential.net un interviu al lui Marius Lulea de la firma Ideal Proiect (constructii) in care spunea care sunt riscurile blocurilor noi. Totusi, per ansamblu, tot astea sunt mai bune decat cele construite in perioada comunista. Daca vrei un bloc vechi, grabeste-te cu Prima Casa. Daca vei alege pana la urma un bloc nou, nu te va influenta prea mult daca Prima Casa se transforma in Noua Casa.