Curatarea, demontarea, repararea sifoanelor de robinet

stie cineva la cat timp trebuie curatat un sifon de robinet (la bucatarie)? nu picura. dar pe canal pe gura de scurgere au inceput sa iasa niste mirosuri neplacute. mentionez ca am masina de spalat racordata la alimentare si cred ca de la ea este. dar n-am desfacut niciodata pana acum de 3 ani d ecand o am si nu mi-a facut probleme cu mirosurile. - poate sa fie de la altceva mirosul sau cel mai bine desfac sifonul?
pai nu e logic? trebuie desfacut de cate ori se infunda? sifonu nu vine cu instructiuni! se aduna in sifon tot felul de lucruri. in cazul tau daca miroase poate sa fie si o pb de la canalizare. nu te costa nimic sa desfaci si sa verifici e simplu chiar si un copil poate sa desfaca un sifon!
Toate echipamentele sanitare din casa sunt conectate la un circuit de evacuare a apelor reziduale care se termina in colectorul de canalizare. Emana un miros neplacut doar daca nu sunt corect racordate. Sifonul de sub chiuveta retine in permanenta o cantitate de apa si care joaca rolul de tampon iar aceasta apa nu permite ca mirosurile neplacute din canalizare sa intre inapoi in incapere. Daca aceasta cantitate de apa nu este suficienta ea nu mai poate juca rolul de tampon in calea mirosurilor. cauzele posibile:1) in incapere este prea cald si apa-tampon se evapora prea repede. 2) presiunea scazuta din conducta de canalizare. 3) mai multe aparate sanitare sunt conectate la aceeasi scurgere - nu doar cu masina de spalat ci si cada, bideu etc.) Solutie rapida: dupa fiecare folosire a scurgerii lasati coloana de apa sa curga pentru a completa rezerva de apa tampon din sifon. Solutii pe termen lung: inlocuiti sifoanele prea mici sau conductele din pvc cu diametru prea mic. chemati un instalator, vedeti ca exista modele standard. daca aveti masina de spalat sau alte aparate sanitare conectate la aceeasi canalizare, diametrul tevilor de pvc trebuie sa creasca proportional cu numarul de aparate folosite la aceeasi scurgere.
Lucru în România