Instalatii de iluminare, defectiuni

Ma pricep sa imi fac diverse reparatii prin casa, dar de data asta am o problema careia nu pot sa ii dau de cap. Am becuri ecologice in casa si unul dintre ele a palpait. Am stins lumina,am crezut ca sunt probleme cu tensiunea. Peste o ora am aprins-o, a palpait iar destul de puternic asa ca am stins iar. A treia oara cand am incercat sa aprind lumina nu a mai mers. Am banuit ca s-a ars becul, am inlocuit cinci becuri tot incercand... dar nu a functionat. Am crezut ca este de la intrerupator, l-am demontat, dar si acesta pare in regula, desi n-am o surubelnita de tensiune sa verific... Sigurantele pe becuri si prize sunt ok. Ce alta cauza ar mai putea fi? Ce sa mai fac? De la fasung poate fi ceva care nu se vede? Ca daca problema e pe fir in perete nu stiu ce ma fac, asta presupune sa chem instalator si sa faca sapaturi, sa curete tencuiala pana ajunge la fire samd? Daca mai aveti idei, mi-ar fi de folos, multumesc!
Cel mai probabil la fasung sau de la dulie este problema. Daca aveati o surubelnita puteati verifica, e adevarat, iar dulia nu e scumpa. Dar mai bine chemati un instalator, curentul electric este o chestiune cu care recomandam in mod expres (!) sa nu faceti teste personale fara a avea cunostinte temeinice.
Adica o "surubelnita" pentru masurat tensiunea, ati vrut sa ziceti. Care se numeste de fapt "creion de tensiune".
Aveti dreptate, creion de tensiune (ne cerem scuze, am refolosit din viteza acelasi termen din exprimarea dnei Alina.)
Şi eu am avut aceiaşi problemă, dar în cazul meu erau de vină întrerupătoarele care aveau beculeţe, soluţia desfiinţarea beculeţelor din întrerupător sau schimbarea întrerupătoarelor cu unele fără iluminare
cu beculetele din intrerupator.acestea fac becul economic sa pilpiie tot timpul si dupa un timp il defecteaza.