R.Assistant

Membru din: 01-08-2012   |   Nivel: ★★★★★

    74 posturi

     31 - 60 din 74 de posturi
    Scris la data: 16 Jan 2013, 11:44
    Nu conteaza ce pregatire aveti, conteaza catre ce vreti sa va indreptati, cursul specializeaza, nu pare sa ceara pregatiri prealabile. Daca sunteti licentiat, este cu siguranta suficient. Chiar si un absolvent de liceu poate urma un curs de specializare similar.
    Scris la data: 16 Jan 2013, 11:41
    Lungimea cercului (circumferinta) se afla conform urmatoarei formule: L (lungimea cercului) = 2pi x raza. Unde pi este celebrul 3,14. Raza este jumatate din deschidere. Faceti un desen, aplicati formula, si aflati astfel lungimea tevii pentru arc. Multiplicati in functie de adancimea solarului si de cate arcuri de cerc aveti nevoie pentru sustinerea acoperisului/foliei. V-as fi calculat direct, dar datele oferite nu sunt prea clare. Succes.
    Scris la data: 14 Jan 2013, 14:34
    Pot fi depuneri de calcar, cel mai probabil; daca e vorba de 7 ani vechime, este binecunoscut faptul ca in Romania apa are o duritate mare. Mai este probabila si o deformare a centrifugei, din pricina greutatii sau a unor obiecte mai grele (tenisi de ex.) spalat,e sau chiar schimbarea pozitiei orizontale a masinii de spalat in timp lucru care a dus la pierderea axului central si centrifuga atinge pe undeva... Daca tot o puteti demonta, verificati direct. Daca e calcar, va fi un strat destul de important, asa ca insistati cu detartarntul. Restul sunt probeleme mecanice pe care le rezolvati in functie de caz.
    Scris la data: 14 Jan 2013, 14:23
    Pare o defectiune mai grava dupa "simptome", varianta cea mai neplacuta fiind o defectiune legata de programare. In cazul asta, tot la service ajungeti, din pacate, ar trebui sa sunati la ei (daca mai e in garantie masina, dar si daca nu) pentru ca numai ei au cunsotinte despre propriul "soft"... Masina face acelasi lucru indiferent de program? Varianta cea mai putin grava ar fi urmatoarea: se poate sa fie o problema doar de la valva care inchide teava de evacuare, daca aceasta nu mai este ermetic inchisa apa se elimina si aceasta determina si raspunsul butonului de programe, care "alearga" sa termine programul...
    Scris la data: 14 Jan 2013, 09:24
    Buna ziua, Referitor la sapa turnata peste hidroizolatie: care ar fi rolul acesteia daca, asa cum ati spus, hidorizolatia era in regula? Oricum, o sapa expusa direct intemperiilor (temperaturi scazute si umiditate) nu are o viata prea lunga. Referitor la a doua intrebare, in general, atat pentru pelicule cat si pentru membrane hidroizolante, temperatura la care se recomanda sa se faca montajul trebuie sa fie pozitiva (peste 5 grade Celsius). a nu se confunda temperatura de montaj cu temperatura de lucru. Tot aici mai apare si problema umezirii stratului suport. Este posibil ca la montaj pe un suport umed sa apara zone in care pelicula sau membrana sa nu adere la suport (sa nu se prinda). In mod uzual, suporturile umede, mai ales in cazul hidroizolatiilor orizontale pe timpul verii duc la aparitia "pungilor de aer" intre suport si hidroizolatie, compromitand intr-un final lucrarea. Din nefericire, singura solutie ramane protejarea, conservarea lucrarii pana se va putea incepe din nou lucrul.
    Scris la data: 09 Jan 2013, 12:58
    Legal da, e nevoie de aprobare, acesta intra la aceeasi categorie ca si constructiile cu fundatie.
    Scris la data: 08 Jan 2013, 15:33
    Buna ziua, Din nefericire, nu credem ca vreo banda de etansare sau chiar o substanta de etansare v-ar ajuta. - Problema este ca si sapa este permeabila la apa, deci etansarea mansetei nu va ajuta prea mult. - O varianta ar fi sa acoperiti terasa cu o folie de polietilena, dintr-un jgheab pana in celalalt - Folia va trebui fixatata atat in jgheab, cat si in partea opusa pentru a nu fi luata de vant. - In jgheab, puteti fixa folia cu un profil metalic iar in partea opusa - cu dale de beton.
    Scris la data: 07 Jan 2013, 15:29
    Buna ziua, cate ceva despre becuri gasiti si in articolul la care va dau un link mai jos. Daca cititi insa si alte articole pe aceasta tema, veti constata ca exista multe dispute care la o privire mai atenta par totusi exagerate. Din materialul nostru veti retine ca mercurul din becurile de acest tip nu este "extrem de nociv" din simplul motiv ca este prezent in cantitati foarte mici si este mica probabilitatea sa spargeti becuri in mod frecvent, astfel incat sa va transformati casa intr-o “mina radioactiva". In plus, mai retineti ca "Becurile, atat cele incadescente cat si cele economice (inclusiv tuburile fluorescente, adica neoanele) nu sunt biodegradabile", deci de aceea trebuie reciclate toate, nu doar unele. (Ca multe alte resturi din casele noastre, pe care insa putini le triaza si le arunca.) Despre celelalte riscuri... "smoguri" mult mai nocive au telefoanele mobile, si le folosim zilnic, iar secretia de melatonina este influentata de multe elemente care tin de stilul de viata al fiecaruia. Pe scurt, e genul de mesaj panicard si exagerat, departe de o perspectiva echilibrata. La folosirea becurilor de acest fel exista mici riscuri, dar infime si, daca abordam aceasta atitudine, pana si mersul pe strada poate fi vazut ca riscant... deoarece pe ea circula masini care emit noxe, ne pot lovi etc.
    Scris la data: 07 Jan 2013, 14:41
    Buna ziua, Si in cazul garajelor, ca si in cazul tuturor constructiilor cu caracter permanent se aplica aceleasi "norme", respectiv aceiasi pasi: certificat de urbanism, avize, autorizatie de construire, proiect etc. In cazul fundatiilor, adanacimea minima trebuie sa se situeze sub adancimea de inghet normata a zonei. In mod uzual ar trebui sa fie la 80, 90 cm sub cota terenului.
    Scris la data: 19 Dec 2012, 21:34
    Buna ziua, dupa cum ati vazut in articol, amenajarea optima depinde de o serie de factori, inclusiv de numarul de utilizatori (membri ai familiei) si de spatiile pe care le deservesc aceste bai. Si obiceiurile celor ai casei conteaza, doi parteneri pot folosi simultan baia, unul sa se barbiereasca, celalalt sa spele pe dinti, in acelasi timp, lucru care poate duce de exemplu alegera unei chiuvete duble. Obiceiurile de igiena pot impune si utilizarea unui bideu. E dificil de spus doar dupa dimensiuni ce anume vi s-ar potrivi, dar cel mai bine decideti analizand informatiile de mai sus si gandindu-va la ce anume va doriti de la aceste spatii (baia mica poate fi "de serviciu", cea mare poate fi prevazuta cu un spatiu de relaxare, gen cada mai mare, cu jacuzi, sau cu un spatiu de cosmetica, scaunel, dulapioare pentru depozitat medicamente etc...) Pana si culorile pentru mobilierul de baie sunt o chestiune de preferinte personale - albul da o senzatie de igiena si confort, dar e mai greu de intretinut, de exemplu. Dupa cum am zis, sunt multi factori. Faceti-va o lista si un plan personal luand in calcul: ventilarea spatiului, instalatiile necesare, ce incapere deserveste fiecare baie (un dormitor, toata casa?), cate persoane vor folosi o baie, ce va doriti in plus si specific de fiecare baie (spatiu pentru prosoape sau pentru medicamente, spatiu pentru cosmetice etc si alegeti mobilerul in conscinta), iar pe acesta alegeti-l ganditi-va la finisajele si culorile abordate in fiecare spatiu.
    Scris la data: 18 Dec 2012, 09:47
    Buna ziua, v-am dat un link. Firma Leikom comercializeaza sub marca Ledart, printre altele, si benzi cu LED-uri pentru iluminat ambiental.
    Linkuri
    Scris la data: 17 Dec 2012, 11:19
    Buna ziua, din cate am vazut prin magazine si magazine on-line, brazii argintii naturali costa momentan intre 150 si 600 lei, depinde de inaltimea lor si de varsta. Si la brazii albi artificiali variaza preturile, tot dupa inaltime, intre 80 si 200 lei.
    Scris la data: 14 Dec 2012, 14:24
    Ba sigur ca se poate crapa, ba chiar e riscul destul de mare daca nu ati mai facut asta. E importanta nu doar masina de gaurit, ci si burghiul. Aceste burghie sunt de forme variate si pentru diverse intrebuintari (avem un articol pus pe site despre varfuri de burghie, il aveti in attach). Pentru placile de faianta trebuie folosit un burghiu pentru beton (gasiti poza cu el in articol) de diametru cat mai mic, adaptat si la dimensiunea diblurilor pe care le veti folosi. Masina trebuie data pe cea mai mica viteza si fara rotopercutor.
    Scris la data: 13 Dec 2012, 15:56
    Buna ziua, nu exista un avantaj real din punct de vedere al termoizolarii acoperisului. Poate doar din punct de vedere structural, al sarpantei. Cel mai bine ar fi ca, daca nu exista o nevoie din punct de vedere structural, sa nu mariti placile de OSB.
    Scris la data: 12 Dec 2012, 12:16
    Draga Dana, treaba asta cu preturile e destul de relativa, depinde mult de ce anume s-a facut, daca aveai balustrada care a trebuit modificata, zidita daca s-a izolat si planseul etc. E vorba intotdeauna de materiale, de cat de bine e facuta lucrarea... Chiar daca pare multicel la o prima vedere, nu e totusi exagerat si probabil ca a meritat investitia. Cel mai bine o sa constati efectul dupa cum se va comporta balconul dupa inchidere.
    Scris la data: 05 Dec 2012, 14:11
    Mie mi-a venit alta idee pe anul asta: am rozmarin la ghiveci si arata foarte mult a bradut in miniatura, cu acele lui. Deja ma simt ca si cum ar fi sarbatoare cand il vad. O sa ii adaug cateva ornamente si o sa il si fotografiez sa vedeti cum arata - mi se pare si natural, si eco, mai ales ca, dupa aceea, se va face util si in bucatarie! De mirosit a brad, nu am nevoie, prefer mirosul de portocala si scortisoara, tot a Craciun aduce.
    Scris la data: 02 Dec 2012, 19:12
    Casa din imagine era doar ilustrativa pentru starea de spirit despre care vorbeam in editorial... (Dar, pentru ca v-a atras macar atentia si ca sa va raspund intr-o maniera practica la intrebare, din cate stiu preturile pentru o locuinta mobila, intalnita cel mai mult la americani, pretul incepe de la 45 euro/mp si poate ajunge si la 500 euro pe mp. Depinde de foarte multe lucruri, nu doar de finisaje)
    Scris la data: 29 Nov 2012, 16:17
    Buna, cate ceva pe aceasta tema am scris noi acum ceva timp (Vezi link-ul atasat). Ceva mai specific pentru ce ti-ai propus... singurul sfat este sa experimentezi intai cu un minim de materiale. Fa-ti un mic proiect inainte, nu achizitiona fara sa stii mai intai ce anume vrei sa faci. Chiar si machetele au nevoie de un proiect, ca orice casa in marime naturala. Una este sa vrei sa faci un pesiaj montan, alta sa reproduci o livada in miniatura. Una este sa vrei sa faci macheta unei biserici adevarate, aata e sa iti construiesti vila ta de vis. Una e sa incerci o constructie moderna, alta e sa vrei sa faci ceva rustic. Pentru fiecare proiect ai nevoie de un desen sau chiar mai multe, precum si de liste de materiale. Pe acestea le vei completa si cu inventii de moment, conteaza foarte mult sa inveti sa folosesti si ce ai la indemana. Studiaza, nu te grabi sa cumperi lucruri doar asa ca sa le ai, sigur vor sfarsi intr-un sertar. Sigur ca o serie dintre materialele vandute pe site-urile de hobby sunt foarte folositoare si vor face lucrarea sa arate profesionist, dar nu le achizitiona pana nu ai facut proiectul in intregime. Poate ca suna dezamagitor, dar cum machetele cer rabdare, acesta va primul test pentru tine: visele pot deveni realitate doar daca avem destula motivatie pentru a le urma. Succes!
    Scris la data: 29 Nov 2012, 16:02
    Depinde de suprafata cazii pe care o aveti: nu trebuie neaparat aplicata o solutie, ci doar sa va asigurati ca este granulata, aspra adica, astfel incat sa asigurati aderenta cu adezivul pentru placare. Suprafata se poate asadar smirghelui daca este din fonta, metalica, vopsita etc. Daaaar... daca suprafata exterioara a cazii este smaltuita sau finisata intr-un alt fel, poate pune probleme. O alta problema o constituie si forma cazii, daca este curbata ca cea din imagine si nu dreapta nuva recomand sa faceti singura lucrarea, mai ales daca sunteti incepatoare in domeniu. Aceasta pentru ca veti avea o serie de dificultati de masurare si ajustare a pieselor, e drept ca mozaicul este flexibil si placile mari vor lua forma cazii, dar ce va faceti cu distantierele dintre placile, pe masura ce avansati in lucru? Recomandare: e o lucrare mai amanuntita care cere un mester rabdator si experimentat. Sau daca va este familiar lucrul cu placarile, incercati mai intai sa placati un obiect decorativ de aceeasi textura ca si cada si cu forme curbe, care sa necesite macar cateva placi cu piese de mozaic pentru a fi acoperita. Nu prea conteaza materialul, acesta va asigura finisajul exterior, lucios, mat etc. (dat fiind ca e umiditatea crescuta in baie, preferati unul lucios sau veniti la final cu un strat de lac peste o ceramica ceva mai poroasa). Sunt multe de povestit, oricum. Adezivul folosit este acelasi ca la orice tip de placare, sub forma de pulbere care, in amestec cu apa, devine o pasta. De asemenea, si chitul de rosturi.
    Scris la data: 22 Nov 2012, 15:51
    Buna, indiferent cum ii scobesti, nu te teme ca arata urat. Scobitura oricum nu conteaza ca aspect, ar trebui doar sa nu fie prea adanca (alege plante cu radacini mici) si ar trebui acoperita cu un strat de muschi sau mulci, nu direct cu pamant (pamantul face ca lemnul sa putrezeasca in timp). Apoi cresterea florilor va acoperi scobitura si la vara vei avea niste butuci imbracati practic in verdeata si flori si nu se va mai vedea nici urma de scobitura. De ce i-ai taia si i-ai uni la loc? Foloseste-i ca atare. Iata si doua imagini atasate, cu idei, practic lemnul este suficient de decorativ tocmai ca pastreaza aspectul rustic,natural... nu trebuie sa il mesteresti prea mult.
    Fisiere atasate
    Scris la data: 14 Nov 2012, 14:33
    Aveti dreptate, exista produse pe baza de ceara pentru pielea de mobilier si de asemenea pentru tapiteriile de masini. Indicatia era valabila doar pentru cartile imbracate in piele sau tapiterii care imbraca materiale celulozice la vedere sau textilele, deoarece acestea din urma se pateaza de la ceara si grasimile din produs. Vom indrepta si multumim pentru observatie!
    Scris la data: 14 Nov 2012, 12:35
    Imi pare rau ca trebuie sa va dezamagesc un pic, dar pentru un balcon semi-inchis aceasta nu e cea mai buna perioada de incepere a unei gradini. Insa ideea este minunata. Designul, daca tineti la estetica spatiului, nu este dificil de abordat si pentru dv. poate sa consituie o preocupare buna pentru aceasta perioada. Luati in calcul chiar de cand inchideti balconul care va fi destinatia fiecarui spatiu si poate, cu ajutorul meseriasilor, veti prevedea inca de pe acum niste recipiente integrate armonios in intregul ansamblu. Nu uitati ca mica gradina trebuie sa se afle in zona adapostita. O sa revenim cu idei de design in curand, intr-unul dintre articolele de la "Sfaturi si idei". Intre timp, peste iarna, puteti incepe sa experimentati cu seminte de plante in casa, pe un pervaz care beneficiaza de lumina buna, dar pe care plantele nu stau in curent. La primavara veti putea sa le scoateti deja afara sau sa insamanatati altele, daca experientele au fost incurajatoare. Daca nu, nu e nici o problema, vremea buna va va ajuta plantele mai mult decat orice.
    Scris la data: 13 Nov 2012, 12:02
    Buna ziua, nu este recomandat sa faceti aceasta lucrare. Pentru mai multe informatii, puteti sa consultati un proiectant, doar acesta isi poate da seama, la locul faptei, de toate conditiile constructive specifice locatiei.
    Scris la data: 09 Nov 2012, 14:41
    Mai exista alte doua posibilitati pe langa cele mentionate de Lucian: 3 Intr-adevar poate fi vorba de garnitura invechita de la bazin. 4 Suruburile care fixeaza vasul au slabit ori s-au uzat si se misca bazinul. Jocul acestuia poate cauza scurgerile. Chemati un instalator, indiferent care e problema (aceasta daca nu e vorba de o problema mai mica, c epoate fi remediata si personal, ultimele doua probleme sunt usor de rezolvat si in regie proprie). Aceasta situatie neremdiata la timp poate cauza pe termen lung probleme serioase de functionare a vasului de toaleta si mai bine il reparati acum decat sa trebuiasca sa-l inlocuiti cu totul mai tarziu.
    Scris la data: 07 Nov 2012, 10:57
    Buna ziua, este mai simplu sa folositi folie adeziva, terminati foarte repede, intr-o ora usa e ca noua. Practic nu exista dezavantaje, folia se poate dezlipi si inlocui cu o alta sau reconditiona, in cazul zgarierii ei, cu petice din folia ramasa de rezerva. In plus, va protejeaza si usa de zgarieturi. Exista metode de renovare a lemnului usii, dar nu sunt "rapide si usoare". Ati spus ca nu se potriveste cu mobilierul, deci deduc e vorba de o usa dintr-un spatiu interior. Daca era vorba de usa de la intrare, recomandarea ar fi fost invers, si anume sa reconditionati lemnul. E drept ca exista si folii adezvie considerate rezistente la umiditate, dar intemperiile isi vor spune cuvantul mai ales peste iarna.
    Scris la data: 02 Nov 2012, 16:37
    La zidirea sobelor se va folosi intotdeauna MORTAR REFRACTAR şi nisip in proportie de 1:1. Pentru orice alte utilizari ale caramizilor de teracota (adica in locuri care nu sunt supuse temperaturilor ridicate) puteti folosi Ceresit CM9.
    Scris la data: 31 Oct 2012, 15:06
    Multumim pentru completari, e vorba de imagine? Spatiul de depozitare din imagine ar fi valabil, asadar, pentru legume? Ne-ar face placere sa lamurim acest lucru pentru cititori si sa schimbam imaginea, pentru a nu se intelege gresit. Chiar daca in text nu exista dezacorduri cu privire la acest lucru, aveti dreptate sa ne atrageti atentia. Asadar, daca daca aveti mai multe cunostinte, va rugam chiar sa ne dati informatii suplimentare, pentru a nu crea confuzii. O zi cat mai buna!
    Scris la data: 21 Oct 2012, 18:00
    Daca sunteti in Bucuresti: am fost ieri in Gradina Botanica si am vazut ca aveau la vanzare, la sere, 50 lei bucata, puieti de Paulownia. Dar serele nu sunt deschise in weekend (am si intrebat, vazand anuntul la intrare, tocmai pentru ca de cand ati pus intrebarea pe forum am mai citit si eu despre acest arbore cu adevarat "minune" si mi-am adus aminte). Asadar, daca vreti sa cumparati de la ei, gasiti in timpul saptamanii serele deschise, de dimineata, de la 9, pana la 15. O seara frumoasa!
    Scris la data: 18 Oct 2012, 16:32
    Buna ziua, la sugestia dv. am scos numele doamnei arhitect care nu are decat vina de a fi coordonat un grup de studenti. Altfel, eu una nu cred ca in acest caz e importanta copierea ideilor, pentru ca este vorba in primul rand de reciclare si, de asemenea, este vorba de o Expozitie, adica ceva care reprezinta in mod oficial o sursa de inspiratie si pentru altii. Alte valize, alte picioare, alte lemne, au luat acelasi drum creativ... Indiferent cine a pornit si cum. Pe de alta parte, nu uitati ca pana si articolul nostru sugereaza altor persoane, cititori obisnuiti, nu sa copieze, ci sa se inspire din aceste modele pentru a-si face, DACA POT, astfel de lucruri. Vi se pare interesanta aceasta perspectiva? Haideti sa impartasim unii cu altii lucruri, sa ne sprijinim cu idei unii pe altii. Si multumim pentru documentare. Ce ziceti. v-ati apuca la randul dv. sa incercati ceva asemanator sau nu ati face asta de frica sa nu copiati? Ca principiu, e mai bine sa copiezi o idee (dar asta inseamna sa muncesti totusi cu lipici, clei, cuie, tapiterie si tot felul de alte lucruri care implica efort manual, zile in sir...) sau e mai bine sa stai pe banca si sa spargi seminte daca tot nu esti in stare sa faci ceva total original? Va respectam opinia, sunt multe de discutat intr-adevar despre copiatul ideilor si sunt masuri de luat de la caz la caz... Numai bine si va mai asteptam pe aici!
    Scris la data: 17 Oct 2012, 14:28
    Buna ziua, asa cum spuneam intr-un articol anterior, care se referea in egala masura si la gradini verticale realizate prin alte sisteme, printre avantajele vegetatiei pe un perete exterior se numara si efectul de protectie al celor ce locuiesc in cladire in fata temperaturilor extreme ale verii si iernii. Apoi, peretele verde intarzie sau chiar impiedica colmatarea canalizarii din cauza ploilor sau zapezilor, retinand apa de ploaie si regland cantitatea scurgerilor de apa pe perete, Intr-adevar, exista riscul infiltratiilor de apa in perete, iata de ce e mai bine sa se ceara sfatul unui specialist, de la caz la caz. Daca va tenteaza ideea, verificati intai izolarea peretelui, dar si problemele structurale posibile, greutatea suplimentara pusa de plante poate fi chiar mare dupa un timp. Si plantele alese pentru gradina verticala trebuie gandite in functie de zona unde sunt instalate si de necesitatile lor de soare, aer si apa. Apoi trebuie sa se tina cont de felul in care cresc (ritmul de crestere al acestora), respectiv perioadele la care trebuie tunse pentru a nu ingreuna prea mult sarcina pusa pe casa etc.
     31 - 60 din 74 de posturi
    Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
    Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

    Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

    Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

    Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.