Nelu

Membru din: 18-02-2013   |   Nivel: ★★★

    60 posturi

     31 - 60 din 60 de posturi
    Scris la data: 21 Feb 2013, 03:34
    Reparati singuri electrocasnicele,
    Scris la data: 21 Feb 2013, 02:32
    M-am gindit si la o alta idee inafara de cele expuse.,umpleti sticla cu apa rece la nivelul dorit.Incalzitti ulei(o ceasca) pina aproape de ardere si o turnati lent in sticla. Nu am verificat ,dar in principiu ar trebui sa functioneze.
    Scris la data: 21 Feb 2013, 02:01
    Ideea cu un fir de nichelina alimentat la o tensiune incit sa-l iroseasca,sticla umpluta cu apa pina la nivelul de taiere exact acolo se infasoara nichelina si exact acolo se va taia.
    Scris la data: 21 Feb 2013, 01:54
    Dupa proiect deobicei vine de la primarie de la sistematizare in verificare mai ales daca sunt reclamatii.
    Scris la data: 21 Feb 2013, 01:25
    Slefuirea se poate face simplu.Dupa ce ai taiat-o,daca ai flex cu disc pe care se lipeste cu scai pinza abraziva(6 lei discul,1 leu pinza abraziva,discul il puteti folosi mult si bine la slefuiri de lemn,metal,balustradee din beton,etc) lent fara sa fortezi si intoducind permanent partea de slefuit in apa.Daca nu ai flex iei o manusa in care tii pinza abraziva (rezistenta la apa) altfel trbuie sa o schimbi cam des,bagi sticla in apa si apoi cu ea in apa slefuiesti.Daca vrei sa tai o sticla ce se preteaza a fi taiata cu foarfeca,o scufunzi total in apa si sub apa o poti taia cu foarfeca.Si la slfuirea cu flexul ultimele finisaje se fac tot manual.
    Scris la data: 21 Feb 2013, 00:57
    Domnul Alexandru are dreptate,creionul de tensiune verifica doar prezenta fazei nu indica continuitate intre faza si nul , poate indica prezenta fazei(fara consumator) chiar si cind aceasta are o legatura imperfecta in doza.
    Scris la data: 21 Feb 2013, 00:48
    cu beculetele din intrerupator.acestea fac becul economic sa pilpiie tot timpul si dupa un timp il defecteaza.
    Scris la data: 21 Feb 2013, 00:38
    Ce stiu este ca pentru orice fel de imprejmuire iti trebuie proiect si aprobare de la primarie daca ai vecini iti trebuie si acordul acestora scris ca sa nu ai probleme mai tirziu.Sa nu faceti prostia sa va faceti gardul la distanta mai mica fata de limita proprietatii.Eu am avut o fabrica de ulei,taranii veneau cu carutele.Ca sa nu ocup din carosabil am lasat 2m loc de parcare intre drum si gard,deci parcare pe terenul meu.Acum fabrica nu mai functioneaza.Gardul este facut din bolovani si are grosime de 70 cm,nu mai am banii de altadata,asa ca pe o distanta de 50 m si o latime de 2 m eu am pierdut 100 m patrati.Si la primarie desi nu este legal din 27 de arii apar acum cu 26.In partea din spate am lasat 3 m.Casa fiind construita pe o fosta groapa de gunoi am nivelat terenul luind 1.8 m din teren si impingindu-l in spate unde este groapa(fosta pasune). Trebuie sa va spun ca un buldozer pe senile a lucrat o luna si jumatate si m-a costat mai mult decit daca cumparam cu banii aceea aceeasi suprafata si cu constructie pe ea.Dar a fost donatie din partea socrilor si nu m-am opus.Tot pamintul mutat nu mi-a ajuns pina la limita proprietatii.si am facut un gard provizoriu cu 3 m mai in interior in ideea ca voi aduce umplutura si dupa aceea i-mi voi face gardul definitiv.Dupa 20 de ani este in aceeasi situatie din lipsa fonduri.Mentionez ca nu am vecini alipiti deci ozona izolata.Colac peste pupaza primaria s-a hotarit sa faca o zona de agrement de jur imprejurul terenului meu.Cind nu eram acasa au intrat cu buldozere si excavatoare si mi-au luat din taluzuri care erau pe terenul meu.Ce-i mai grav e ca pe o parte aveam zid de sprijin din beton cu inaltime de 2 mi-au luat taluzul pina la 50 cm de zid desi eu in extrasul de carte si proiect am 2,5 m dincolo de acest zid.Un reprzentant al primariei m-a asigurat ca se va reface taluzul si se va consolida.Am ramas cu promisiunea.Banii s-au terminat si tot ce au facut anul trecut acum este deteriorat.Bani aruncati.Toate cele bune si succes.
    Scris la data: 20 Feb 2013, 23:35
    Daca nu te descurci mai intreaba,daca stiu te voi ajuta.
    Scris la data: 19 Feb 2013, 03:34
    O problema ce trebuie rezolvata tine de ciotirne sa nu aiva scurgeri apropiate de fundatie,apoi izolarea fundatiei din exterior eventual facut sant si drenaj(bolovani in sant )peste acestia puneti o folie sanatoasa si apoi pamint .Eu am avut aceeasi problema la o pivnita n-am facut nimic din ce am spus pina acum din comoditate dar am tencuit interiorul pivnitei cu ciment amestecat cu apa de sticla .Reteta este data pe recipient .Eu nu am respectat-o am pus aproape dublu si am folosit doar ciment nu mortar.in zona in care am izolat era apa asa de mare ca am pus dale dar si acestea sau imbibat .Dupa izolare nu am apa deloc peretele prezinta urme de igrasie la un nivel de 1 m,innainte era 0. Intentionez sa mai fac inca o data operatia dupa care sa plachez cu faianta.Daca mai pot.
    Scris la data: 19 Feb 2013, 03:02
    Problema mare.O am si eu.Nu stau bine cu banii,dar mi-as face o gaura mare in care as colecta apa as izola cu folie mi-as pune in ea si vro 30 crapi vii de la un en gros care au pesti vii si as sta la 58 de ani toata ziua la pescuit.N-am facut-o cind am putut si acum i-mi pare rau
    Scris la data: 19 Feb 2013, 02:32
    Daca trepiedul este extensibil va trebuie si un cablu extensibil.acesta se poate realiza folosind un cablu bifilar ce se gaseste in magazine deobicei bicolor negru-rosu.Il infasurati spira linga spira(COMPACT) pe o bara subtire astfel incit exteriorul sa fie mai mic fata de teava incare trebuie introdus, il puneti in cuptorul de la aragaz reglat pe minim .Verificati cind s-a inmuiat izolatia fara sa se topeasca complet.il scoateti,lasati sa se raceasca lent si va rezulta un cablu spiral gen telefon.Restul este simplu .duulie.bec, intrerupator,stecker.Bafta.
    Scris la data: 19 Feb 2013, 01:55
    Am mai spus si ma repet masina de spalat are in partea din fata jos un fel de buton de forma circulara.rasuciti stinga,scoatetil afara si ce este inauntru curatati periodic Scame etc.Posibil sa fie problema dvs.Pentru toti utilizatorii recomand curatirea periodica..Atentie! curge apa .folositi un vas in care sa curga apa vas cu inaltime mica lipit de orificiu.Toate operatiile se fac cu masina oprita.
    Scris la data: 19 Feb 2013, 01:01
    Ce facem noi cu mana noastra e cel mai bun.Nu putem da vina pe nimeni ca nu a facut bine,dar satisfactia este totala daca ne iese.Bafta!
    Scris la data: 19 Feb 2013, 00:57
    Singura defectiune este doar electroventilul pe care sigur il puteti repara sau inlocui singur.Nu va poate costa mai mult de 40 lei.Succes!
    Scris la data: 19 Feb 2013, 00:08
    PENTRU SPECIALISTI CITITI CE SCRIE SUS .Tot se refera la ce poate face omul simplu fara sa dea bani dar care are vointa de a face si ulterior sa aiva satisfactia ca si-a rezolvat singur o problema.Suntem prea saraci.Bravo celor care incearca. A ajuta este cel mai nobil lucru.FACETI ACEST GEST.
    Scris la data: 18 Feb 2013, 23:58
    Daca motorul este defect.Raspuns:Piata de vechituri aprox.40-50 lei.
    Scris la data: 18 Feb 2013, 23:44
    Am uitat sa spun ca teava descurgere era montata de un SPECIALIST oblica.Ca nespecialist va recomand pozitonarea pe verticala si orizontala sa fie cit mai jos astfel cind gauriti stiti aproximativ traseul.
    Scris la data: 18 Feb 2013, 23:34
    Aveti un raspuns pe site daca oscileaza tamburul atunci acesta s-a descentrat.Cititi ce scrie pe site asemanator.
    Scris la data: 18 Feb 2013, 23:25
    Luati un flex si taiati oblic pe doua laturri cit posibil fara a atinge axul apoi cu o dalta loviti in ce ramine.
    Scris la data: 18 Feb 2013, 22:23
    Toata aprecierea pentru< spatiul construit>toata dezaprobarea pentru SPECIALISTII rautaciosi.
    Scris la data: 18 Feb 2013, 22:23
    Nu repar masini de spalat! dar sunt inginer electromecanic specialitate electronica ,eu dau raspunsuri doar din ce am intimpinat in decursul celor 58 de ani cred ca nu supar vreun specialist.Sunt de parere ca nimeni nu vrea sa dea indicatii nefolositoare.DECI SPECIALISTI LASATII SI PE ALTII SA VORBEASCA.
    Scris la data: 18 Feb 2013, 22:23
    Legat de acelasi subiect .Am instalat teava de scurgere din perete,dupa citiva ani am schimbat mobilierul chiuveta cu ceva modern cu prindere pe perete.Am dat gauri prin faianta totoul ok. dupa citeva zile am vazut apa sub masina de spalat dupa multe verificari la masina am tras concluzia ca detergentul face spume si da afara prin partea de sus,in ultima instanta am depistat ca apa se prelingea din perete.Gaurisem teava de scurgere.Am scos surubul si diblul cu pricina am pus silicon in gaura si pe diblu,le-am motat la loc si am scapat de scurgeri.
    Scris la data: 18 Feb 2013, 20:26
    Incercati motorul fara curea si ajutati pornirea cu mina prin rotire.Daca porneste defect condesator daca nu defect motor .
    Scris la data: 18 Feb 2013, 20:26
    Motorul este alimentat monofazat (220v) dar este cu trei infasurari una din infasurari este alimentata prin condesator aprox.14 microfarazi/400v care face defazajul.Daca are capacitatea redusa motorul se opreste in sarcina.Condesatorul are forma cilindrica L=aprox.100 mm si grosime 30-50 mm.si este prindere cu surub deobicei culoare gri.Nu va pot da detalii exacte deoarece nu am avut tipul acesta de masina dar ce v-am spus este valabil pentru toate tipurile.
    Scris la data: 18 Feb 2013, 20:27
    Desfaceti partea din spate a masinii.In partea de jos are pompa de evacuare apa,verificati rcordurile de cauciuc,posibil fisurate sau etanseitate proasta.
    Scris la data: 18 Feb 2013, 20:27
    In partea de jos fata are un dop pentru curatire scame etc.desurubati in sens invers acelor de ceasornic,puneti un vas inainte pentru ca ramine apa in masina il scoateti si il curatati obligatoriu la cel putin 30 spalari.Daca pompa nu scoate toata apa masina se blocheaza.
    Scris la data: 18 Feb 2013, 20:27
    Masina de spalat are intercalat pe circuitul de alimentare cu apa un filtru de impuritati (sita din plastic) si un electroventil care inchide sau deschide circuitul de apa.E usor de aflat care este mergind pe traseul furtunului de alimentare.Are doi papuci de alimentare la 220v ca.care se pot scoate daca aveti aparat de masura il puneti pe masurare rezistente sa vedeti daca nu este intrerupt bobinajul (la dvs.nu este cazul deoarece am inteles ca masina lucreaza normal,adica porneste si opreste apa).Opriti apa de la robinetul de siguranta,desfaceti suruburile de la electrovalva(4 buc.deobicei) innauntru are o membrana de cauciuc care ori este fisurata ori deformata dupa aceea hotariti,daca nu puteti remedia defectul,cumparati mebrana sau electroventilul complet.Se poate verifica suflind aer cu gura daca nu trece este buna.
    Scris la data: 18 Feb 2013, 20:28
    Nu pot aprecia costul reparatiei deoarece nu lucrez in domeniul acesta.Eu o voi folosio pe a mea la turatie mica dar imi este frica de ziua in care se va dezmembra.Sincer cind stoarce prefer sa nu stau langa ea.
    Scris la data: 17 Feb 2013, 22:28
    Buna ziua. Aceeasi problema am si eu la o masina care are turaie maxima la stoarcere de 1400 rotatii.Am pus la spalat din prostie 2 perne si am uitat sa o setez la stoarcere pe viteza minima.Pernele,hainele impermeabile ramin imbibate cu o mare cantitate de apa ,prin centrifugare se lipesc pe o parte a tamburului si datotita inertiei exercita o forta care descentreaza tamburul.Daca observati oscilatii fata de garnitura este clar ca s-a descentrat.Acum o folosesc la 700 rotatii si totusi ma astept ca intro buna zi sa se dezmembreze.Deci o solutie ar fi reducerea turatiei si eventual stoarcere repetata.Reparatia cred ca ar fi inlocuirea tamburului care este din inox si cred ca ar fi foarte scump si necesita manopera serioasa.
     31 - 60 din 60 de posturi
    Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
    Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

    Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

    Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

    Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.