Cum imi fac o lampa cu picior?

Va rog frumos, ma poate ajuta cineva cu un sfat de specialitate in electrica? Am un trepied de aparat foto, e ajustabil pe inalt si vreau sa il transform in lampa cu picior. Imi lipsesc cunostintele de electrica, dar am idei din astea nebunesti cu suporturi si abajururui... Asadar ce as putea sa cumpar ca sa elimin cat mai mult riscurile? Nu am pretentia sa fac totul de la zero, dar ma intereseaza daca gasesc pe piata ceva gen instalatie cu bec gata facuta? Se poate pune pe trepied un bec cu fasung, alimentat cu un cablu cu intrerupator pe care sa-l pot baga in priza?
Chiar daca nu mi-a raspuns nimeni, intru tot eu sa spun altora, poate o mai fi cineva cu dilema asta si se nimereste pe aici. Am gasit o varianta gata facuta de lampa portabila, poti s-o pui pe ce gen de stativ vrei tu, ii montezi bec si costa cca 20 de lei (in piata). Si mai exista cablu cu intrerupator la vreo 2 metri (10 lei) si pe firele ramase libere intr-un capat montezi tu ce fasung iti place. Nu m-am hotarat la nici una, mai caut. Dar cand imi fac lampa va pun si fotografii. Weekend placut!
Pe vremuri existau acele lampi ,,de carte " ce aveau un clips pe el, un fasung cu bec, un abajur montat pe bec si un intrerupator.
Daca trepiedul este extensibil va trebuie si un cablu extensibil.acesta se poate realiza folosind un cablu bifilar ce se gaseste in magazine deobicei bicolor negru-rosu.Il infasurati spira linga spira(COMPACT) pe o bara subtire astfel incit exteriorul sa fie mai mic fata de teava incare trebuie introdus, il puneti in cuptorul de la aragaz reglat pe minim .Verificati cind s-a inmuiat izolatia fara sa se topeasca complet.il scoateti,lasati sa se raceasca lent si va rezulta un cablu spiral gen telefon.Restul este simplu .duulie.bec, intrerupator,stecker.Bafta.