Redactia SpatiulConstruit.ro

Membru din: 01-08-2012   |   Nivel: ★★★★★

    162 posturi

     1 - 30 din 162 de posturi
    Scris la data: 25 Jan 2022, 16:26
    Nouă, de pildă, ne este evident că dumneavoastră vă pasă. Și, sincer, păstrăm speranța că, încet încet, va începe să le pese cât mai multor dintre concetățeni... Să le pese și de deșeurile aruncate în canalizare, și de munții de gunoaie de pe marginile drumurilor, și de aerul pe care îl respirăm, de pădurile pe care le tăiem fără a pune nimic în loc, de resursele pe care le consumăm, de felul în care construim, locuim și trăim în frumoasa țărișoară de pe acest norocos continent al planetei albastre. E drept că problema e foarte complexă și că pare că rezolvarea e undeva la un nivel înalt (iar acolo nu-i pasă nimănui), totuși, sunt gesturi mici pe care le poate face fiecare dintre noi care sunt, și ele, parte - deloc nesemnificativă - din soluție.
    Scris la data: 25 Jan 2022, 16:08
    Multumim pentru sugestie. O vom lua in considerare pentru o dezbatere viitoare.
    Scris la data: 09 Sep 2019, 11:20
    Buna ziua! Trebuie sa lamuriti cu instalatorul TEHNOMIR ENERGY daca avansul de 400 lei reprezinta o parte din contributia proprie sau contravaloarea altor servicii. Din ce am inteles noi din Ghidul de Finantare, nu exista taxe de achitat de catre beneficiari la momentul aplicarii in program. Totusi, am remarcat si noi ca unii instalatori au aceasta practica de a semna cu beneficiarii un soi de contract de consultanta care acopera serviciile de consiliere pentru intocmirea dosarului si demersurile de aplicare in program. In masura in care dosarul dvs. nu este aprobat de catre AFM, aceasta suma ar trebui sa va fie returnata, noi asa credem ca ar fi corect. Pe de alta parte, simpla inscriere pe platforma informatica a unuia sau altuia dintre instalatori nu va garanteaza aplicarea la program. Dvs trebuie sa va asigurati ca aveti dosarul pregatit, cu toate actele cerute si in termen de valabilitate, si ca aceste acte au ajuns la instalator, astfel incat, incepand de mari, 10 sept. 2019, ora 10, cand (sa speram) AFM chiar va lansa aplicatia pentru acest program, instalatorul sa va inscrie dosarul. Lamuriti aceasta problema cu instalatorul ales (in cazul dvs TEHNOMIR ENERGY), inscrierea pe platforma informatica a TEHNOMIR nu reprezinta decat o intentie a dvs de a lucra cu ei pentru acest program si nu echivaleaza automat cu inscrierea in program. In ceea ce priveste a doua intrebare, da, noi credem ca si o casa de vacanta poate beneficia de program, cu conditia sa fie deja racordata la sistemul national de furnizare de energie.
    Scris la data: 01 Jan 1970, 02:00
    test
    Scris la data: 01 Jan 1970, 02:00
    test
    Scris la data: 26 Jul 2019, 10:38
    test
    Scris la data: 15 Jul 2019, 17:51
    Buna ziua! Exista Ghidul privind proiectarea scarilor si rampelor la cladiri (indicativ GP 089/2003). Si mai exista Normativul privind criteriile de performanta specifice rampelor si scarilor pentru circulatia pietonala in constructii, indicativ NP 063-2002. Vi le atasam aici, dar ele sunt disponibile si pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. https://www.mdrap.ro/userfiles/reglementari/Domeniul_XVII/17_21_GP_089_2003.pdf https://www.mdrap.ro/userfiles/reglementari/Domeniul_XVII/17_20_NP_063_2002.pdf Sunt sute de pagini de citit si, probabil, un specialist ar incadra repede defectele si ar gasi mai usor argumentele tehnice. Oricum, va admiram pentru faptul ca luati atitudine si, mai ales, pentru faptul ca doriti sa va argumentati pozitia. Speram sa va fie de folos si va dorim succes!
    Fisiere atasate
    Scris la data: 15 Jul 2019, 16:16
    Imaginile acestea sunt cu valoare ilustrativa si ele au rolul doar de a oferi un suport grafic pentru problematica fundatiei izolate / neizolate. Ele aproximeaza o termograma (executata prin termografie). Realitatea practica este ca acest calcul al variatiei de temperatura trebuie facut pentru fiecare fundatie in parte, in functie de particularitatile geo-fizice si constructive ale sitului si ale proiectului. Se iau in calcul atat adancimea de fundare si tipul de sol, cat si umiditatea acestuia si multi alti factori. E un calcul foarte complicat, pentru care chiar si specialistii in audit energetic folosesc de multe ori modele simplificate. Recomandarile generale ale specialistilor arata ca prin izolarea fundatiei se pot diminua pierderile prin fundatie cu 20-30%, dar, iarasi, acesta este o evaluare generala. De ajutat, ajuta in mod clar, dar exact cu cat nu va putem spune in afara unor studii de specialitate pe situatia dvs. concreta. Daca ne mai ingaduiti un rastimp, o sa ne intoarcem putin la "carte" si o sa cautam pentru dvs modelele de calcul folosite in auditul energetic, in felul acesta veti putea sa evaluati singur, pe cazul dvs. concret, care ar fi rezultatele pe care le puteti astepta.
    Scris la data: 15 Jul 2019, 11:49
    Buna ziua! Articolul a fost scris de unul dintre arhitectii din echipa SpatiulConstruit.ro. Daca aveti nevoie de mai multe informatii pe aceasta tema sau de discutarea unei probleme concrete, o sa va rugam sa scrieti aici despre ce este vorba si specialistii nostri va vor oferi indrumare. Nu incurajam discutiile in privat, ci dezbaterea publica, deoarece informatiile schimbate in felul acesta pot ajuta si alti oameni. Multumim de intelegere. Va asteptam sa reveniti cu problema concreta.
    Scris la data: 09 Jul 2019, 13:16
    Buna ziua! Puteti fi mai explicit, va rugam, si sa ne spuneti la ce produs detartrant va referiti? Si ce vreti sa obtineti, care ar fi scopul operatiunii? Intrebarea e prea vaga si nu va putem ajuta fara sa avem mai multe informatii... Multumim!
    Scris la data: 28 Jun 2019, 23:58
    Buna seara! Subventia acordata in cadrul acestui program este pentru instalarea unui sistem fotovoltaic on-grid de producere de energie... in cazul dumneavoastra, ar fi instalarea unui "nou" sistem, deci ... nu ati beneficia de subventia de 20.000 de lei pentru trecerea de la off-grid la on-grid... Programul nu suventioneaza sistemele instalate anterior. Daca ar fi sa va dam un sfat, v-am indruma sa luati legatura cu instalatorul la care v-ati inscris si sa discutati cu el ce solutie exista pentru dumneavoastra. Cu siguranta, nu "ati fost" inscris, ci inca sunteti inscris, doar ca probabil instalatorul inca nu are informatii noi pentru dumneavostra, si de aceea nu comunica nimic. Poate ar fi o idee buna sa verificati daca acel instalator se regaseste sau nu pe lista celor respinsi... Iar daca nu este respins, discutati cu el ce solutie tehnica ar fi potrivita pentru dumneavoastra. Ghidul de finantare nu exclude, din cate am retinut noi, gospodariile care au sisteme fotovoltaice instalate anterior. Avand in vedere ca totul se face prin instalator, dosarul si proiectul tehnic intocmite de acesta au cea mai mare relevanta privind incadrarea in criteriile de eligibilitate... Pentru mai multe detalii, puteti consulta si ghidul de finanare dispnibil pe site-ul http://www.afm.ro.
    Scris la data: 28 Jun 2019, 23:40
    Consultati documentele aferente programului, disponibile pe site-ul http://www.afm.ro, iar apoi, daca in continuare aveti intrebari, va rugam sa reveniti aici. Le vom adresa AFM in numele dumneavoastra.
    Scris la data: 28 Jun 2019, 23:38
    In privinta apartamentelor, la fel, din cate intelegem noi din documentatia publicata de AFM, programul nu prea le este destinat... dar aceasta informatie ar trebui verificata cu AFM. De pilda, in instructiunile de accesare pentru persoanele fizice, se specifica urmatoarele: "Se pot depune cereri de finanțare pentru imobile care au maximum două cărți funciare individuale înscrise într-o carte funciară colectivă (ex. Maximum două apartamente într-un imobil, maximum două case în oglindă, etc.)." De asemenea, ghidul de finantare, la art 19, specifica urmatoarele criterii de eligibilitate pentru solicitanti: (1) Beneficiază de finanţare solicitantul care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: a) este persoană fizică cu domiciliul în România; b) este proprietar al imobilului construcţie pe care se amplasează sistemul de panouri fotovoltaice, astfel cum rezultă din extrasul de carte funciară; în cazul în care sistemul de panouri fotovoltaice care deserveşte construcţia se amplasează pe teren, este proprietar/deţine un drept de folosinţă şi asupra imobilului-teren, astfel cum rezultă din extrasul de carte funciară; c) are acordul tuturor proprietarilor cu privire la implementarea proiectului, astfel cum rezultă din cererea de finanţare, în situaţia în care imobilul construcţie pe care se amplasează sistemul de panouri fotovoltaice este deţinut în coproprietate; d) imobilul nu trebuie să facă obiectul unui litigiu în curs de soluţionare la instanţele judecătoreşti, vreunei revendicări potrivit unei legi speciale sau dreptului comun sau al unei proceduri de expropriere pentru cauză de utilitate publică; e) nu are obligaţii restante la bugetul de stat şi la bugetul local, conform legislaţiei naţionale în vigoare, la data înscrierii; f) solicitantul şi coproprietarii pot depune o singură cerere de finanţare în cadrul programului pentru un imobil identificat cu număr cadastral şi topografic; în cazul în care există mai mulţi proprietari asupra imobilului pentru care se solicită finanţare, cererea de finanţare va fi depusă doar de către unul dintre aceştia şi va fi semnată de toţi coproprietarii; g) solicitantul şi, după caz, coproprietarii se obligă să permită accesul persoanelor autorizate în vederea colectării datelor înregistrate de sistemul de panouri fotovoltaice şi verificării sistemului de panouri fotovoltaice finanţat. În cazul prevăzut la lit. c), acordul privind accesul este asumat de toţi coproprietarii imobilului, exprimat prin cererea de finanţare. (2) În cazul în care se depun două cereri de finanţare pentru acelaşi imobil identificat cu număr cadastral şi topografic, eligibil este solicitantul care a depus primul cererea de finanţare. (3) Nu este eligibil solicitantul care deţine în proprietate un imobil format din teren cu una sau mai multe construcţii, dintre care unele părţi sunt comune, iar restul sunt proprietăţi individuale, pentru care se întocmesc o carte funciară colectivă şi câte o carte funciară individuală pentru mai mult de două unităţi individuale, apartamente-locuinţe, aflate în proprietate exclusivă, care poate fi reprezentată de locuinţe şi spaţii cu altă destinaţie, după caz. Iar la intrebarea "Poate proprietarul (unic al) unui bloc sa solicite finantare?", credem ca raspunsul corect este da, ar putea, doar ca, din modul in care este conceput programul, nu prea merita din punct de vedere financiar. Ajutorul de maxim 20.000 de lei ar reprezenta o parte prea mica din costul sistemului necesar pentru a acoperi nevoile de energie ale unui astfel de imobil. Programul este gandit sa ofere un sprijin gospodariilor individuale, ca sa-si produca energia pentru autoconsum si sa livreze surplusul in retea. Atat cuantumul sprijinului financiar, cat si dimensionarea minima a sistemelor fotovoltaice eligibile, sunt gandite in raport cu nivelul de consum necesar pentru o gospodarie cu nevoi "normale", casnice. Cel putin, noi asa am inteles din ghidul de finantare...
    Scris la data: 28 Jun 2019, 23:16
    Din cate ne dam seama din toate documentele si comunicarile aferente acestui program, acesta este gandit mai mult pentru locuinte (gospodarii) individuale, scopul fiind acela de a ajuta oamenii sa-si instaleze sisteme fotovoltaice ca sa produca energie electrica si sa dea surplusul in retea. Prin urmare, conditia racordarii pre-existente la retea este subinteleasa... Pentru gospodariile neracordate la reteaua de distributie a energiei electrice, AFM pregateste un alt program de finantare, specific. Din pacate, acesta se afla in situatia de a fi fost doar anuntat public, sa speram ca in curand vom vedea pasi inainte si pe acest program. Toate comunicarile AFM privind programul "Sisteme fotovoltaice pentru gospodarii izolate" le puteti urmari pe site-ul institutiei, aici:
    Scris la data: 28 Jun 2019, 23:07
    Pentru mai multe informatii despre acest program, consultati si Instructiunile de accesare a Programului "Sisteme fotovoltaice" de catre persoanele fizice, disponibile pe site-ul http://www.afm.ro, adica aici:
    Scris la data: 28 Jun 2019, 23:05
    Buna seara! Din cate am inteles noi din ghidul de finantare, nu exista restrictie pentru Bucuresti. Orice persoana fizica cu domiciliul in Romania poate aplica, pentru o adresa de implementare din Romania. Cum am explicat si in materialul publicat, accesarea programului se face prin unul dintre instalatorii validati (in acest moment, inca se asteapta publicarea listei instalatorilor validati). Dosarul necesar este destul de cuprinzator si continutul lui este detaliat in Ghidul de finantare pe care il puteti gasi pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu, adica aici:
    Scris la data: 07 Jun 2019, 14:41
    test
    Scris la data: 06 Jun 2019, 15:51
    p1
    Scris la data: 06 Jun 2019, 15:51
    rtyerty
    Scris la data: 06 Jun 2019, 15:27
    test 4
    Scris la data: 06 Jun 2019, 15:26
    test 5
    Scris la data: 06 Jun 2019, 15:21
    test 3
    Scris la data: 06 Jun 2019, 15:21
    test
    Scris la data: 06 Jun 2019, 14:11
    Buna ziua, Un raspuns mai exact la intrebarea dvs. se gaseste in STAS 9273 80 Scari Metalice Drepte la capitolul 3.4: 3.4.3 Scarile tip III b si III c, care depasesc inaltimea de 4,00 m trebuie sa fie prevazute cu cosuri de protectie incepand de la inaltimea de 3,00 m ; daca exista pericol de cadere pe o suprafata aflata sub cea de pe care porneste scara, cosul de protectie va incepe de la inaltimea de 2,00 m. Va atasez si STAS-ul - STAS 9273 80 Scari Metalice Drepte. Sper ca aceasta informatie este ceea ce cautati.
    Fisiere atasate
    Scris la data: 07 Feb 2019, 15:44
    Buna ziua, In acest "domeniu" al gandaceilor va recomandam K-Othrine WG 250. Va rugam sa cititi cu atentie informatiile disponibile pe web si mai ales instructiunile de utilizare. Acest produs este un insecticid puternic, de nota 10 fara miros si care poate fi folosit in siguranta pe langa animale si copii. Sper sa va ajute in rezolvare problemelor.
    Scris la data: 17 Jul 2018, 13:31
    Buna ziua, Din pacate solutia dvs. este partial corecta. Practic , pentru refacerea pardoselii sunt de urmat etapele. Realizarea corecta a suportului cu eventuala termoizolare si hidroizolarea lui. Aplicare adezivului si finisajului ( in cazul gresiei ) In mod normal in cazul unei pardoseli din beton ( placa ) termoizolatia se pozitioneaza sub placa de beton ( in cazul placilor cota 0 ) dar exista si variante de termoizolare ulterioare turnarii placii ( in cazurile cand asa ceva nu s-a facut la timp ). In aceste cazuri peste placa se aseaza polistirenul si apoi se toarna o sapa ( care va avea rolul de strat suport pentru finisaje ). Suplimentar in incaperile umede ( in special baie dar si bucatarie ) este indicat sa se hidroizoleze sapa si ulterior se vine cu finisajul. Vezi Hidroizolarea corecta a unei camere de baie - vezi link de mai jos! In cazul dvs dupa turnarea betonului si aplicarea termoizolatiei era indicat sa aplicati un strat suport ( sapa ) eventual armata cu plasa. Aceasta sapa are rolul de stat suport RIGID pentru finisajul de gresie care urmeaza.Evident ca polistirenul chiar cu plasa deasupra , urmat de adeziv si gresie risca sa nu ofere un strat suport corect ( rigid, eventual hidroizolat etc. ) si in timp "sa lucreze". In concluzie, in cazul dvs, daca polistirenul extrudat a fost montat corect ( eventual lipit de beton, placile pozitionate foarte fest etc.) si ulterior placile de gresie au fost lipite "pe pieptane" si nu pe mamaligi, s-ar putea sa fie suficient ( la limita ). Sper ca v-am putut ajuat si lamuri in problema dvs. P.S. In cazul incalzirii in pardoseala se aplica cam acelasi principiu - adica se termoizoleaza suplimentar si "la interior" placa de beton cu polistiren pentru a asigura "retinerea" cat mai eficienta a caldurii in interiorul incaperii.
    Scris la data: 20 Mar 2015, 16:20
    Buna ziua, Exista o mica inexactitate in comentariul dvs. Adresa corecta a site-ului este http://www.usicompozit.ro ( deci fara "e" la sfarsit ). Adresa ( link-ul ) din articol este corect si funtioneaza. Va multumim
    Scris la data: 05 Mar 2015, 13:43
    Buna ziua, Multumesc pentru informatiile suplimentare furnizate. Am citit fisa tehnica a produsului aKtivTHERM si concluziile sunt urmatoarele: - nu este in mod real o termoizolatie in acceptiunea generala, in sensul ca aplicata doar ea sa se obtina o rezistenta termica R de minim 2,5 ( cat spune Normativul pentru un perete termoizolat ) - se utilizeaza pentru a imbunatatii ( cu 24,9% ) calitatile termoizolante ale altor materiale prin aplicarea pe suprafata lor - prin proprietatile sale "se descurca" foarte bine cu componenta de infrarosu a radiatiei termice - este impermeabila la vaporii de apa si deci impiedica patrunderea vaporilor in zone reci ( sau suprafete reci ) diminuand formare condensului si igrasiei ESTE un foarte bun SUPLIMENT TERMIC ( pentru izolatii termice existente ) Din pacate termoizolarea pe interior a peretilor apartamentului dvs. doar prin aplicarea acestei vopsele nu va duce la rezultatele dorite si anticipate de la o astfel de lucrare. Daca va mai putem ajuta cu ceva nu ezitati sa postati pe forumul nostru.
    Scris la data: 05 Mar 2015, 11:12
    Buna ziua, Termoizolarea peretilor pe interior, ce reprezinta de fapt reabilitarea termica a apartamentului se poate face in mai multe feluri, deci exista mai multe solutii. Oricare ar fi solutia se urmareste cresterea rezistentei termice a peretilor, rezolvarea puntilor termice ( de regula colturile si grinzile ) astfel incat caldura ( energia termica ) sa nu se piarda. Aceasta rezistenta termica "R" trebuie sa fie cat mai mare ( ca valoare ) pentru a obtine o termoizolare cat mai performanata. Formula este foarte simpla R= d/λ (lambda) CE TREBUIE INTELES!!! R - rezistenta termica ,,,,, cu cat mai mare cu atat mai bine d - grosimea materialului termoizolat ,,,.. cu cat mai mare cu atat mai bine λ( lambda) - coeficient de conductivitate termica ,,,,, adica CALITATEA materialuli termoizolant .... cu cat valoarea este mai mica cu atat materialul este mai bun adica conduce mai putin caldura ( o valoare buna este cuprinsa intre 0,04 - 0,032 pentru materialele care se pun in grosimi (d ) de 10cm - 30cm ) DECI in cazul unui material de tip vopsea grosimea in care este aplicat este de ordinul catorva mm poate cm ( depinde da cat este de vascoasa si in cate straturi se aplica ). Din explicatiile de mai sus rezulta ca aceste materiale trebuie sa aiba un λ(lambda) extrem de mic ( ATENTIE - cu un ordin sau doua de marime mai mic decat cele uzuale adica undeva in jurul valorii 0,0064 - 0,0008 ) In concluzie atentie mare la calitatea acestei vopsele termoizolante - eventual trimiteti-ne infornatii suplimentare despre ea. Pentru termoizolare pe interior a apa rtamentelor se utilizeaza produse din gama Termoizolatia minerala Multipor sau clasicul polistiren vezi aici:
    Scris la data: 12 Jan 2015, 13:35
    tste4 13875
     1 - 30 din 162 de posturi
    Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
    Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

    Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

    Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

    Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.