Redactia SpatiulConstruit.ro

Membru din: 01-08-2012   |   Nivel: ★★★★★

    162 posturi

     31 - 60 din 162 de posturi
    Scris la data: 12 Jan 2015, 13:35
    tste 13874
    Scris la data: 13 Jun 2012, 15:53
    Ca sa iti fie mai usor sa vezi toate discutiile si raspunsurile din forum, ne-am gandit sa le adunam pe toate intr-un singur loc.
    Pentru a accesa lista cu toate discutiile, ordonate dupa subiect, tot ce ai de facut este sa dai click pe link-ul "Toate discuțiile" care se gaseste in partea de sus a forum-ului, pe banda verde.
    Intra in contul de forum
    Aici vei putea cauta printre toate discutiile si vei putea sa alegi forumul de discutii preferat precum si categoria si tema.
    Selecteaza imaginea pe care vrei sa o incarci
    Implicit sunt afisat toate discutiile din toate forum-urile, cele mai noi fiind asezate in pareta de sus a listei.
    Scris la data: 08 Jun 2012, 11:53
    Noi recomandam ca inainte de a posta o intrebare pe forum sa folosesti motorul nostru de cautare pentru a verifica daca nu cumva exista deja un raspuns, economisind astfel timp.
    Tot ce trebuie sa faci este sa tastezi cateva cuvinte cheie (sau o fraza) in caseta de cautare. Vei observa ca in timp ce tastezi cuvantul dorit in josul casetei de cautare se defasoara o lista de sugestii corelata cu ceea ce cauti tu. Poti alege una din sugestiile de cautare din acea lista sau poti continua sa tastezi cuvantul sau fraza dorita. Apoi, tot ce mai trebuie sa faci este sa apesi butonul „CAUTA".
    Foloseste motorul nostru de cautare din partea din dreapta sus a paginii
    In continuare va fi afisata o pagina impartita in doua sectiuni: sectiunea de filtre suplimentare (aflata in partea de sus a paginii) si sectiunea ce afiseaza lista cu rezultatele cautarii (in partea de jos a paginii).
    Foloseste motorul nostru de cautare din partea din dreapta sus a paginii
    In sectiunea de rezultate se regasesc toate postarile din forum care contin cuvantul sau fraza introdusa la cautare. Daca vrei sa rafienezi aceasta cautare sau sa aplici filtre suplimentare, poti face acest lucru alegand optiunea sau optiunile preferate din sectiunea de filtre, in partea de sus a paginii. Poti alege sa filtrezi dupa forumul sau categoria de forum care te intereseaza, poti alege perioada in care a fost publicat postul respectiv, poti chiar sa sortezi lista de rezultate dupa relevanta, sau dupa vechime. De asemenea poti sa alegi tipurile de posturi in care sa se efectuze cautarea: intrebare, comentariu, raspuns sau solutie.
    Scris la data: 08 Jun 2012, 13:39
    Pentru a putea incarca pe forum imagini, fisiere si video trebuie sa fii logat. Daca nu stii cum sa te loghezi, click aici pentru instructiuni.
    In orice postare pot fi inserate una sau mai multe imagini ori fisiere (din calculatorul personal).
    Dupa de te-ai logat, iata ce trebuie sa faci:
    Pasul 1. Apasa butonul „Ataseaza fisiere" din formularul care apare atunci cand intrii in discutie.
    Apasa butonul pentru a atasa imagini
    Pasul 2. Va aparea o ferestra similara cu cea de mai jos.
    Pentru a incarca o imagine din calculatorul tau, alege-o si apoi apasa butonul Open (sau Deschide).
    Selecteaza imaginea pe care vrei sa o incarci
    Pentru a insera un un video (YouTube, Vimeo sau de pe SpatiulConstruit.ro), trebuie doar sa introduci linkul in caseta dedicata si apoi apasa butonul „Adauga link".
    Insereaza link-ul videoclipului pe care doresti sa il incarci
    Scris la data: 08 Jun 2012, 12:31
    Poti sa iti arati aprecierea pentru o postare in mai multe moduri, de la un simplu "multumesc" pana la acordarea unei aprecieri. Daca tu esti cel care a deschis subiectul respectiv cu o intrebare poti alege sa marchezi unul din raspunsurile primite ca solutie. Tot ce trebuie sa faci este sa apesi butonul „Marcheaza ca solutie".
    Da click pe butonul pentru marcare ca solutie
    Scris la data: 08 Jun 2012, 17:18
    Pentru a feri forumul de spam si vandalizari, posturile utilizatorilor noi sunt monitorizate de catre echipa de moderatori, si vor fi afisate pe forum doar dupa ce au primit aprobare.
    Orice user inregistrat va putea trece peste acest "filtru".
    Utilizatorilor care se intregistreaza pe Forumul SpatiulConstruit.ro li se publica in mod automat posturile.
    Pentru mai multe detalii despre ierarhia utilizatorilor pe Forumul SpatiulConstruit.ro click aici
    Pentru a adauga un nou comentariu apasa butonul „Intra si tu in discutie".
    Intra in discutie pe forum Spatiulconstruit.ro
    Aici poti alege daca pui o intrebare sau un comentariu. Tot ce trebuie sa faci este sa bifezi optiunea corespunzatoare.
    Alege daca pui o intrebare sau postezi un comentariu
    Pentru a raspunde unui comentariu din forum, apasa butonul „Raspunde" de sub comentariu.
    Raspunde unui comentariu
    Scris la data: 08 Jun 2012, 17:18
    Daca ai deja un cont creat, te loghezi apasand butonul „Login".
    da click pe butonul Login
    In continuare vei vedea o fereastra similara cu cea de mai jos in care completezi datele tale sau, mai simplu, folosesti contul de Facebook
    Introdu datele tale de logare
    Odata logat poti trece la etapa urmatoare: postarea de comentarii, intrebari si raspunsuri! Daca nu stii cum sa faci asta, da click aici pentru ajutor.
    Scris la data: 08 Jun 2012, 17:18
    Este foarte simplu sa iti creezi un cont! Tot ce trebuie sa faci este sa apesi butonul „Fa-ti cont", situat in partea din dreapta sus a paginii.
    Butonul de creare cont se gaseste in partea din dreapta sus a paginii
    In continuare vei vedea o fereastra similara cu cea de mai jos in care completezi datele tale sau, mai simplu, folosesti contul tau de Facebook si le extragem noi.
    Introdu datele in formulat sau foloseste Facebook
    Odata contul creat esti automat logat si poti trece la etapa urmatoare: postarea de comentarii, intrebari si raspunsuri! Daca nu stii cum sa faci asta, da click aici pentru ajutor.
    Scris la data: 08 Jun 2012, 10:18
    Pe forum avem tot timpul teme si subiecte de discutie foarte interesante! De aceea ti-am creat posibilitatea de a te abona la unul sau mai multe dinte ele. Pentru aceasta insa, trrebuie sa fii logat in contul tau. Daca nu stii cum sa faci asta, click aici pentru ajutor.
    In urma abonarii la anumite teme de interes sau la discutii, vei fi notificat ori de cate ori apare ceva nou pe forum in tema sau discutia respectiva. E simplu! Apasa butonul „Urmareste aceasta tema", respectiv „Urmareste acest subiect".
    cum ma abonez pe forum spatiulconstruit.ro
    Scris la data: 20 Sep 2012, 12:38
    In principiu, pentru o casa fundatia se calculeaza in functie de parametrii terenului (conform studiului geotehnic) si de greutatea constructiei. In consecinta, imi e greu sa cred ca boltarii ar putea fi folositi pentru constructia unei case, mai degraba sunt potriviti pentru constructii adiacente (de exemplu soproane).
    Scris la data: 17 Sep 2012, 13:32
    Buna ziua, nu ati specificat ce tratament de protectie ati aplicat (antifungic, ignifugare etc.), finisajul ar fi trebuit sa se faca si el inainte de montare. Acum, ar fi de dorit sa protejati lemnul, iar din cate stiu eu baitul este o solutie mai mult decorativa. Ar mai fi indicat si sa utilizati o substanta care sa protejeze lemnul la actiunea soarelui, razelor UV, umiditate etc. Puteti incerca un produs de genul Wood Protect sau Oil Protect ori Sadolin Sper ca nu ati uitat sa puneti sub sindrile si o folie de protectie, ca masura de prevenire a eventualelor inflitratii. In ceea ce priveste aplicarea… este o problema. - Ati putea folosi un trafalet cu coada lunga (dar este posibil sa creasca consumul de material). Sau o pensula cu coada lunga. - Un pistol de vopsit (cu tija de prelungire, aceeasi problema cu consumul) - O nacela mobila (nu stiu cat ar costa inchiriatul) si a dati materialul cu pensula, manual
    Scris la data: 17 Sep 2012, 10:28
    Multumim pentru completari si ce ne-ati povestit din experienta personala. Plantele uscate au aceleasi proprietati, se pot folosi si ca atare, ne-am referit in general la toate si aveti dreptate ca a cauta ca totul sa fie cat mai natural e cel mai bine. Uleiurile esentiale au avantajul parfumului mai puternic (ele sunt de asemenea folosite in cosmetica, in cada de baie, nu neaparat prin ardere si in doze foarte mici), dar e foarte posibil ca arderea lor intensiva sa duca la depuneri de genul celor despre care povestiti. Va multumim si va mai asteptam.
    Scris la data: 17 Sep 2012, 10:11
    Multumim mult pentru completari, foarte interesante si demne de retinut. E drept ca nu am verificat afirmatia "prima din lume", ci am considerat valabile informatiile ICR care reprezinta o sursa greu de pus la indoiala. Vom pastra informatiile ca atare, e binevenita indreptarea.
    Scris la data: 13 Sep 2012, 14:43
    Chiar modelul celor din fotografie e greu de gasit, dar sunt pe piata o serie de vase de sticla similare chiar si in hipermarket-uri sau magazine de bricolaj. Mai pot fi comandate la o sticlarie sau la un magazin de taiat oglinzi si sticla, unde se taie partile si se imbina cu silicon. La petshop-uri se gasesc acvaterrarium-uri.
    Scris la data: 05 Sep 2012, 10:01
    Buna ziua, va raspundem in ordine: 1) Pe var lavabil si vopsea lavabila se poate vopsi cu tempera, ofera culori mai placute. Acrilicele sunt si ele bune, dar se inchid la culoare dupa ce se usuca, asadar trebuie sa le cunoasteti bine pentru a obtine ulterior nuantele dorite. Se poate folosi si vopsea lavabila pentru pereti, daca gasiti culorile dorite, si sa le diluati cu alb pentru a obtine nuante mai deschise, pentru lumini si umbre. Pentru model, puteti folosi sabloane sau puteti transfera desenul cu ajutorul unui indigo pe perete in prealabil. Conturul il mai puteti face cu creionul, direct din mana, daca va pricepeti. 2) Copacul din prim plan este de fapt o ramura de la o planta mare, care se afla in afara cadrului foto, e reala, nu este o pictura, si a fost decorata cu niste fluturi ornamentali, facuti din matase.
    Scris la data: 31 Aug 2012, 13:04
    Puneti in apa calduta o doza mica de detergent lichid (de genul mr. proper, domestos) si stergeti cu o laveta imbibata in solutie. Sau, mai eficient, daca tot e alb peretele, puteti sa puneti o solutie crema cu clor (Cif) pe un burete, sa frecati petele si sa lasati sa actioneze 5 minute, apoi sa clatiti cu o laveta imbibata in apa curata toata suprafata.
    Scris la data: 31 Aug 2012, 11:50
    Intrebati de tester pH sau pH-metru.
    Scris la data: 31 Aug 2012, 11:46
    Buna ziua, revenim cu acelasi raspuns, in magazinele gen Hornbach, Bricostore, Praktiker, Dedeman, Obi etc unde le cautati la raioanele cu produse si accesorii pentru piscine (sau intrebati un angajat, caruia ii cereti un "tester pH" si detalii despre utilizare). Puteti masura personal pH-ul dar si ceilalti factori cu ajutorul aparaturii specifice, totul e sa luati o mostra de apa din fantana pe loc. Apa de la robinete este masurata periodic de Directia de Sanatate publica si de furnizorul de apa. Pentru testarea in laborator a apei de fantana, daca aveti dubii, gasiti in Bucuresti, in cadrul Institutului de Sanatate Publica, Laboratorul National de Referinta pentru Supravegherea Calitatii Apei unde se pot face comenzi de buletine de analiza. Ulterior, un reprezentant vine si va ia probele la locul faptei, deoarece asa cum ziceam si in material e important sa nu treaca timp (apa isi pierde din substante prin evaporare, se decanteaza etc. si probele nu mai sunt relevante).
    Scris la data: 31 Aug 2012, 11:34
    Se pot gasi astfel de aparate in magazinele mari cu obiecte de uz casnic si instalatii sanitare, gen Hornbach, Bricostore, Praktiker, Dedeman, Obi etc. Cautati-le la produse si accesorii pentru piscine, tot acolo puteti gasi si solutii care isi schimba culoarea, este recomandabil sa folositi ambele metode pentru o evaluare cat mai precisa.
    Scris la data: 28 Aug 2012, 16:53
    Aveti si semnatura sub opinie (apare si pe creditul foto, de altminteri).
    Scris la data: 28 Aug 2012, 14:23
    Atat in cazul intrebarilor de mai sus, cat si ca o completare la material (dar din cu totul alta perspectiva), iata ce sustin alte teorii despre piramide, unelte, tehnologii folosite in antichitate etc. Chiar daca implicarea extraterestrilor e la fel de fabuloasa ca orice alta teorie, iar teoriile mentionate in film pot fi simple speculatii, serialul este interesant macar ca poveste. Apreciati singuri...
    Scris la data: 28 Aug 2012, 12:29
    Din nefericire, nici noi nu avem date concrete, pentru ca ar trebui facute studii (numar de zile cu soare pe an, cantitate de energie pe mp s.a.m.d.) pentru fiecare zona, regiune in parte. Ceea ce in momentul acesta lipseste cu desavarsire. Acest tip de studii ar putea conduce la o rentabilizare a investitiei. Privita mai simplu, ideea ar fi urmatoarea: imi montez un panou pe casa, incalzesc apa, pe care insa ar trebui s-o pot folosi imediat. Acest lucru se intampla totusi doar in cazul cladirilor cu activitate diurna (hoteluri, restaurante, cladiri de birouri). In cazul locuintelor apare o mica problema. Faptul ca apa calda e utilizata mai intens dimineata si seara (cu exceptia week-end-urilor) conduce la problematica stocarii apei calde obtinute din panourile respective in vederea utilizarii ulterioare. Problema stocarii consta in faptul ca recipientul respectiv ar trebui sa actioneze ca un termos, in asa fel incat sa pastreze apa cat mai aproape de temperatura obtinuta in timpul zilei. Ca urmare, costurile cele mai mari apar in cazul stocarii apei calde, si nu neaparat cu producerea ei.
    Scris la data: 28 Aug 2012, 12:11
    Pana la urma in acest caz omul este cel care invadeaza un habitat si nu invers, iar atunci ar trebui sa fie deja dispus sa accepte ca are si niste "vecini"... :)
    Scris la data: 28 Aug 2012, 11:44
    Maestrul Lam Kam Chuen mentionat in articol are deja trei carti traduse si la noi in tara. Daca cititi cartile lui veti constata diferenta de la cer la pamant intre el si alti autori... Lillian Too este foarte cunoscuta, dar dansa va face mai mult recomandari practice, ce si cum sa pozitionati (nu intotdeauna recomandabile la modul general, pentru ca sunt extrem de multe variabile de luat in calcul), horoscoape etc. E drept, e material din belsug scris de danasa, dar ca persoana se ocupa mai mult de magazinele sale, vanzari online de obiecte fengshui, scris si popularizat aceasta arta intr-un mod accesibil... In fine, noi l-am recomanda oricand pe primul ca si maestru, dar dv. luati ce vi se potriveste din ceea ce gasiti la fiecare. Mai ales daca spuneti ca ati studiat radiestezia, aveti deja sensibilitatea necesara unei trieri a informatiilor... Succes.
    Scris la data: 28 Aug 2012, 11:28
    Regula de baza este ca folia de aluminiu se monteaza INTOTDEAUNA pe partea interioara a termoizolatiei (cu folia spre interiorul casei). Prima conditie este ca aceasta (folia de aluminiu) sa creeze un camp continuu care va avea doua roluri: - sa functioneze ca folie reflectorizanta - sa functioneze ca bariera impotriva vaporilor Aceasta inseamna ca folia respectiva va trebui sa nu aiba perforatii din montaj sau de la transport, iar marginile trebuie lipite cu banda de aluminiu adeziva, pe care o poate oferi tot furnizorul de termoizolatie respectiv. Pentru a obtine insa rezultatul dorit este foarte important ca grosimea termoizolatiei sa fie corect dimensionata.
    Scris la data: 28 Aug 2012, 09:59
    Vom incepe o serie de articole referitoare la casele pasive in scurt timp. Va invitam sa va abonati la newsletterul SpatiulConstruit.ro pentru a primi aceste articole imediat ce vor fi publicate. Intre timp puteti citi despre Prima casa pasiva din Romania, si despre cateva proiecte de case pasive din strainatate Casa Pasiva in Utah, Casa pasiva in Kansas, Casa Hamburg din China, Casa elvetiana care a castigat Premiul Casei Pasive in 2010.
    Scris la data: 27 Aug 2012, 13:54
    Exista diverse persoane care le fac si le promoveaza pe blogurile proprii, altii spun ca se pot face si in regie proprie si ofera o serie de indicatii (unele gresite, cu cifre si unghiuri incorecte) sau sfaturi pentru orientarea piramidei de cupru in functie de punctele cardinale etc. Noi am abordat mai mult din punct de vedere arhitectural si simbolistic articolul, dar daca vreti sa aflati mai multe pe latura ezoterica va trebui cu siguranta sa faceti niste cercetari pe cont propriu, de preferat la niste biblioteci, nu pe internet. Noi, chiar daca acordam interes speculatiilor, nu ne putem considera specialisti pe latura asa zis mistica a fenomenului. Si daca reusiti, povestiti-ne si noua despre experimentele pe care le faceti, ne-ar interesa. Succes!
    Scris la data: 27 Aug 2012, 12:29
    Se incearca in diferite parti ale lumii sa se construiasca direct o piramida (actualmente exista in Franta o echipa studenti, arheologi si arhitecti care construiesc o piramida, dar mai mult pentru a se vedea care sunt metodele constructive care se pot folosi cu succes.) De fapt, altii spun ca in formula pentru constructia piramidei se urmarea ca latura patratului de baza sa fie egala cu inaltimea pana la varful piramidei, dar in acelai timp aria patratului de baza sa fie egala cu aria triunghiului isoscel descris de o fateta a piramidei...
    Scris la data: 22 Aug 2012, 15:25
    Rezistenta slaba sau mai ridicata depinde de producator, multi garanteaza 2 ani de viata, adica de vreo patru ori mai mult decat pentru un bec incadescent, dar dupa cum vedeti oricum disputele pe aceasta tema sunt nenumarate si depind de o serie de factori.. Totusi daca intr-o casa avem, sa zicem 25 de becuri incadescente si le inlocuim cu 25 de becuri economice, consumul de curent NUMAI PE BECURI se reduce cu 25%. Dvs. luati in calcul toata aparatura din casa, calculatoare, frigider, masina de spalat si alte electrocasnice, caz in care e drept ca economia la factura e mult mai mica. dar aici e vorba de responsabilizarea populatiei fata de consumul general, alta poveste care necesita, la fel ca si responsabilizarea fata de reciclare, o serie de masuri...
    Scris la data: 22 Aug 2012, 15:12
    Buna ziua, da, practic e gresita, va va afecta functionarea frigiderului si ii va scadea capacitatea de refrigerare, crescandu-i consumul. Daca sunt ambele produse incorporabile exista totusi doua straturi de mobilier intre ele, dar si asa, daca sursa de caldura e frecvent folosita, consumul frigiderului va fi mai crescut.
     31 - 60 din 162 de posturi
    Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
    Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

    Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

    Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

    Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.