M-am inscris in Programul CASA VERDE si am am primit un email de la TEHNOMIR ENERGY: "Daca doresti sa ai șanse maxime de aprobare nu întârzia aplicația in cadrul platformei Tehnomir". Am accesat aplic

M-am inscris in Programul CASA VERDE si am am primit un email de la TEHNOMIR ENERGY: "Daca doresti sa ai șanse maxime de aprobare nu întârzia aplicația in cadrul platformei Tehnomir". Am accesat aplicatia si m-am inscris, apoi am primit alt email: " Va anuntam ca s-a emis proforma pe numele ......... - TNM14875 pentru inscrierea in programul Sisteme Fotovoltaice - AFM - Casa Verde 2019" drept urmare am achitat la Banca Transilvania un avans de 400 lei. " Contravaloarea sumei facturate reprezinta serviciile de inscriere si de rezervare ale sistemului fotovoltaic comandat, urmand ca la inceperea oficiala a programului Sisteme Fotovoltaice AFM - Casa Verde 2019 si dupa autorizarea instalatorilor, solicitantul sa fie inscris in programul Sisteme Fotovoltaice - Casa Verde 2019 derulat de AFM. In cazul in care aplicatia este acceptata, suma achitata, integrala sau partiala, va fi considerata contravaloarea contributiei proprii din cuantumul total, conform regulamentului oficial publicat de catre AFM." Este ok sau am pierdut banii? Si alta intrebare: La o casa de vacanta pot beneficia de programul CASA VERDE?
Buna ziua! Trebuie sa lamuriti cu instalatorul TEHNOMIR ENERGY daca avansul de 400 lei reprezinta o parte din contributia proprie sau contravaloarea altor servicii. Din ce am inteles noi din Ghidul de Finantare, nu exista taxe de achitat de catre beneficiari la momentul aplicarii in program. Totusi, am remarcat si noi ca unii instalatori au aceasta practica de a semna cu beneficiarii un soi de contract de consultanta care acopera serviciile de consiliere pentru intocmirea dosarului si demersurile de aplicare in program. In masura in care dosarul dvs. nu este aprobat de catre AFM, aceasta suma ar trebui sa va fie returnata, noi asa credem ca ar fi corect. Pe de alta parte, simpla inscriere pe platforma informatica a unuia sau altuia dintre instalatori nu va garanteaza aplicarea la program. Dvs trebuie sa va asigurati ca aveti dosarul pregatit, cu toate actele cerute si in termen de valabilitate, si ca aceste acte au ajuns la instalator, astfel incat, incepand de mari, 10 sept. 2019, ora 10, cand (sa speram) AFM chiar va lansa aplicatia pentru acest program, instalatorul sa va inscrie dosarul. Lamuriti aceasta problema cu instalatorul ales (in cazul dvs TEHNOMIR ENERGY), inscrierea pe platforma informatica a TEHNOMIR nu reprezinta decat o intentie a dvs de a lucra cu ei pentru acest program si nu echivaleaza automat cu inscrierea in program. In ceea ce priveste a doua intrebare, da, noi credem ca si o casa de vacanta poate beneficia de program, cu conditia sa fie deja racordata la sistemul national de furnizare de energie.
Si eu sunt in aceiasi situatie, am primic confirmarea de la instalator ca 400 lei reprezinta o parte din contributia proprie
Parerea mea e ca cei de la TEHNOMIR sunt niste escroci. Si eu le-amnplatit cu titlu de avans ( contributie proprie) la programul Casa Verde, suma de 550 lei in 2019. Nici acjm, dupa mai bine de 1 an jumate, nu m-au inscris sinrefuza sa- mi returneze banii, pe motiv ca mai sunt sesiuni. Niste tepari, aveti grija cui si pentru ce dati bani!
Multumesc, C.Raducanu.Aceiasi situatie.Am primit ceva sa plătesc 550ron.Mi s-a parut dubios ca mi -a cerut o aplicatie.Adica sa nu ai cu ce sa justifice ce ai facut cu banii ,cui i-ai dat.Au avut o reclama f buna.Pacat.Aici nu-i Germania.Te înșeală SEFUL STATULUI dapai o firmă.E normal sa am suspiciuni.Nici nu iau dar nici nu dau.La urma urmei nu pot s-o iau la fuga cu panourile in spinare.Deci dupa ce fac treaba le dau banii.Altfel e ca locurile de munca in strainatate. E păcat ca nu putem face aceste înțelegeri cu tari terțe, nu musai Romania.Nu imi critic tara dar daca nu sunt dispusi sa ofere seriozitate nu are rost sa ne încredem.