Pot folosi pe zidarie veche din caramida curatata de tencuiala veche de nisip cu var , ca antifungic , detartrantul ( contine HCl si H2SO4 componenti de baza ) ?

Pot folosi pe zidarie veche din caramida curatata de tencuiala veche de nisip cu var , ca antifungic , detartrantul ( contine HCl si H2SO4 componenti de baza ) ?
Buna ziua! Puteti fi mai explicit, va rugam, si sa ne spuneti la ce produs detartrant va referiti? Si ce vreti sa obtineti, care ar fi scopul operatiunii? Intrebarea e prea vaga si nu va putem ajuta fara sa avem mai multe informatii... Multumim!
Pentru eliminarea igrasiei , ciupercilor si infestarii peretilor exteriori , se foloseste cu succes garantat (minim 10 ani ) slam dupa sudura in autogen , un fel de var nestins , e foarte acid , arde la mana dupa cca 1 minut daca il tineti in mana ! Slamul dupa sudura in autogen se poate procura de la atelierele particulare de tinichigerie , de fapt este un carbid uzat ( ars sau gazat )! Puteti sa l luati sub forma de pasta, praf sau lichid vascos , dar mare atentie cu el ca arde la mana . Se curata peretii la exterior si interior si se dau doua maini . Prima mana se da amestecat cu apa raportul fiind de 1/4 sau 1/5 (greutate nu volum ) iar a ll a mana in acelasi amestec de la prima mana se mai introduce un adeziv de polistiren , cca 2 kg adeziv la 5 litri de apa cu slam ( 2 canciocuri), se da cu bidineaua , cu rabdare si se acopera toata suprafata , inclusiv rosturile zidariei . Intre cele 2 maini cca 24-48 ore , dupa a ll a mana se poate aplica orice fel de tencuiala pe baza de ciment/var sau ipsos, cu specificatia ca si in materialul de tencuit se mai baga cca 2 kg de slam la 10-15 kg de tencuiala . Rezultatul este unic, impecabil , nu veti mai avea miros de igrasie in casa minim 10 ani, cca 3-5 zile dupa finalizare , se va simtii mirosul de carbid gazat(slam) , dar cu o aerisire mai serioasa, dispare . Ca finisaj , 2 maini de glet peste tencuiala sau rigips lipt cu rifix si finisat cu vopsea lavabila de interior Policolor -Spor , iar la exterior cu o vopsea acrilica sau tencuiala decorativa acrilica ( nu siliconica! ) , veti uita de mirosul de igrasie multi ani . Cautati sa aerisiti bine si permanent camera(camerele ) pentru a evita formarea condensului . Va recomand un control la plamani si inima daca ati locuit in acea casa, deoarece, igrasia cand apare pe perete si devine vizibila , ea este acolo de cel putin 3 ani , este foarte periculoasa pentru sanatate ! Ing. - Arh . Razvan Adrian Ilie .
Va rog urmariti documentatia: www.skamowall.ro , sistemul este folosit de 20 ani in tarile nordice cu rezultate garantate.