Buna ziua! Dat fiind faptul ca nu ma pricep la constructii, apelez la bunavointa voastra si va rog sa-mi spuneti daca am facut bine sau rau in urmatoarea problema: am scos din bucatarie dusumeaua, car

Buna ziua! Dat fiind faptul ca nu ma pricep la constructii, apelez la bunavointa voastra si va rog sa-mi spuneti daca am facut bine sau rau in urmatoarea problema: am scos din bucatarie dusumeaua, care nu avea dedesupt beton ci un strat de piatra, am turnat beton, peurma pun polistiren extrudat, peste plasa si deasupra gresie. cineva imi spunea ca prima data trebuia polistirenul, pe urma beton urmat de gresie. Nu mai stiu ce sa cred, Toti sunt mesteri mari si eu ajung sa intreb pe forumuri ce e bine si ce nu. Va multumesc de acum pentru raspunsurile voastre!
Buna ziua, Din pacate solutia dvs. este partial corecta. Practic , pentru refacerea pardoselii sunt de urmat etapele. Realizarea corecta a suportului cu eventuala termoizolare si hidroizolarea lui. Aplicare adezivului si finisajului ( in cazul gresiei ) In mod normal in cazul unei pardoseli din beton ( placa ) termoizolatia se pozitioneaza sub placa de beton ( in cazul placilor cota 0 ) dar exista si variante de termoizolare ulterioare turnarii placii ( in cazurile cand asa ceva nu s-a facut la timp ). In aceste cazuri peste placa se aseaza polistirenul si apoi se toarna o sapa ( care va avea rolul de strat suport pentru finisaje ). Suplimentar in incaperile umede ( in special baie dar si bucatarie ) este indicat sa se hidroizoleze sapa si ulterior se vine cu finisajul. Vezi Hidroizolarea corecta a unei camere de baie - vezi link de mai jos! In cazul dvs dupa turnarea betonului si aplicarea termoizolatiei era indicat sa aplicati un strat suport ( sapa ) eventual armata cu plasa. Aceasta sapa are rolul de stat suport RIGID pentru finisajul de gresie care urmeaza.Evident ca polistirenul chiar cu plasa deasupra , urmat de adeziv si gresie risca sa nu ofere un strat suport corect ( rigid, eventual hidroizolat etc. ) si in timp "sa lucreze". In concluzie, in cazul dvs, daca polistirenul extrudat a fost montat corect ( eventual lipit de beton, placile pozitionate foarte fest etc.) si ulterior placile de gresie au fost lipite "pe pieptane" si nu pe mamaligi, s-ar putea sa fie suficient ( la limita ). Sper ca v-am putut ajuat si lamuri in problema dvs. P.S. In cazul incalzirii in pardoseala se aplica cam acelasi principiu - adica se termoizoleaza suplimentar si "la interior" placa de beton cu polistiren pentru a asigura "retinerea" cat mai eficienta a caldurii in interiorul incaperii.
Va multumesc mult! O sa fac cum spuneti, fiindca doar betonul e turnat. Asa sper sa iasa bine si asta datorita sfaturilor dumneavoastra. O seara frumoasa va doresc! :)
Lucru în România