Redactia SpatiulConstruit.ro

Membru din: 01-08-2012   |   Nivel: ★★★★★

    162 posturi

     61 - 90 din 162 de posturi
    Scris la data: 21 Aug 2012, 11:17
    Buna ziua, gasiti in finalul materialului, la produse recomandate pentru aceasta solutie. Intrati pe paginile acestora si luati legatura cu dansii (puteti folosi butonul "cere oferta" din paginile respective), va pot ajuta in problema dv.
    Scris la data: 21 Aug 2012, 11:12
    O varianta ar fi sa incercati sa pozati in jurul constructiei, pe perimetrul acesteia, un dalaj de protectie cu latimea de aproximativ 0,90 m. Aceasta ar trebui sa nu lase apele din proximitatea cladirii sa ajunga pana sub constructie. Atentie! la imbinarea dintre dale si cladire trebuie sa puneti un mastic bituminos, pentru etanseizare.
    Scris la data: 20 Aug 2012, 15:09
    Aveti dreptate, oricum vom mai reveni pe subiect, este foarte mult de facut in acest domeniu la noi in tara. Dupa cum am scris, reciclarea becurilor chiar nu aduce profit asociatiilor care se ocupa totusi cu recuperarea lor, aceste asociatii functioneaza pe fonduri (europene sau locale). Ideea de profit este mai greu de abordat in acest caz, metalul si materialele recuperate de la becuri costa mai mult daca sunt reciclate, revinderea lor se face in pierdere. Pacat, pentru ca intr-adevar, asa cum ati spus, ar conta foarte mult pentru mentalitatea unora dintre compatriotii nostri.
    Scris la data: 17 Aug 2012, 16:01
    Gasiti manualul aici
    Scris la data: 16 Aug 2012, 16:43
    Buna ziua, in comert se gasesc batoane corectoare pentru PAL melaminat sau chit pentru parchet laminat, care pot fi folosite pentru a remedia zgarieturile. Cautati la un magazin de bricolaj.
    Scris la data: 14 Aug 2012, 15:13
    In primul rand, acest articol nu este platit de cineva, OAR a sustinut o conferinta de presa, dinainte anuntata, la care au fost invitati atat jurnalisti, cat si persoane din domeniu. Parerea dv. tine de bani si aveti tot dreptul la ea, a noastra tine de spatiile verzi si de pistele de biciclete care vor fi distruse astfel. Parerea domnului Ochinciuc este si parerea membrilor OAR, adica a unei majoritati valoroase de arhitecti. Partea civila o reprezint eu, ca jurnalist, persoana fizica, biciclist si pieton - parerea mea, desigur, la fel de subiectiva ca a dv., este ca nu vreau distrusa singura pista de biciclete mai buna din Bucuresti si zona aceea pe care o indragesc foarte mult si prin care obisnuiesc sa ma plimb des vara. In plus, m-am saturat ca oriunde merg prin Bucuresti sa dau peste constructii, sapaturi si renovari, facute doar ca sa primeasca diverse firme lucrari... Dar pentru ca tot ati sugerat e foarte buna ideea unui sondaj de opinie pe aceasta tema.
    Scris la data: 13 Aug 2012, 17:14
    Ar fi multe de spus pe aceasta tema, dar pe scurt cautati mobilier din lemn masiv, sculptat cu elemente traditional romanesti. S-ar putea sa fie o intreprindere care sa ceara timp, dar descoperirile pe care le veti face vizitand pur si simplu targuri si expozitii va vor ajuta mai mult decat niste simple indicii de la noi sau o rasfoire a unui dictionar sau ghid - cunoscandu-va locuinta puteti alege cel mai bine ceea ce se potriveste unui spatiu sau altuia. Nu gresiti prea mult nici daca alegeti mobilier in stil baroc, care va atrage la o prima vedere. La ornamente, decoratiuni, puteti opta pentru o serie de obiecte decorative traditonale sau chiar rustice, dar mergeti pe argintarie, sculpturi in lemn sau piatra. Si broderiile erau semnificative in perioada brancoveneasca, cautati broderiile cand alegeti draperii, tapete, cuverturi, fete de masa etc. Stiti poate ca ornamentele bogate sunt cele care dau exuberanta stilului brancovenesc atat in ceea ce priveste arhitectura casei, cat si in ceea ce priveste mobilarea interioarelor, dar aceasta nu inseamna sa aglomerati camerele: lasati spatii libere, largi, pentru a pune in valoare bogatia ornamentelor. Bucataria poate fi si in stil rustic, altfel puteti alege cate un specific pentru fiecare incapere: o tema, o culoare dominanta. O sa incercam sa revenim cu un material pe aceasta tema, eventual si cu imagini, care sa inspire mai mult.
    Scris la data: 13 Aug 2012, 15:27
    Buna ziua, este perfect posibil sa montati o invelitoare din tabla tip tigla peste o invelitoare din tabla zincata. Cu urmatoarele precizari: - indepartati bucatile de tabla foarte ruginite sau cu marginile ridicate; - montati o folie anticondens pe toata suprafata invelitorii; abia dupa aceea se monteaza sipcile si contrasipcile. Avantajul major este ca obtineti o invelitoare noua in locul uneia vechi. O alta diferenta este ca va poate permite sa obtineti un acoperis ventilat fata de cel fara ventilare. (In cazul in care casa este cumva monument istoric, este posibil sa nu puteti schimba materialul pentru invelitori).
    Scris la data: 13 Aug 2012, 13:18
    Este recomandat sa apelati la proiectantul care a facut casa si proiectul casei. El este cel mai in masura sa va dea o solutie. In mod uzual, proiectul de sarpanta trebuie sa raspunda la diverse tipuri de solicitari. Pentru a nu avea probleme in exploatarea constructiei, este bine ca aceasta sa fie facut de o persoana autorizata (inginer proiectant de structuri, arhitect).
    Scris la data: 13 Aug 2012, 13:18
    Zgura nu este material termoizolant. Unde ati dori sa o folositi?
    Scris la data: 13 Aug 2012, 13:18
    Buna ziua, astfel de sesizari sunt de competenta Inspectiei de stat in Constructii de pe raza judetului unde se afla constructia.
    Scris la data: 13 Aug 2012, 13:17
    In cazul in care se monteaza sapa pe pardoseala, apar doua aspecte: 1) daca sapa se pune direct pe planseul de beton, pe perimetrul peretilor este recomandat sa puneti o banda de membrana termoizolanta; 2) daca sapa se monteaza in sistem flotant, este vorba despre o banda perimetrala din vata minerala (de sticla sau bazaltica). In acest caz este bine sa acordati o atentie sporita modului de hidroizolare a pardoselii baii sau bucatariei.
    Scris la data: 13 Aug 2012, 13:09
    Buna ziua. Hidroizolarea peretilor de subsol se face cu membrana hidroizolanta, polistirenul extrudat are rol de termoizolatie. Pentru un raspuns mai precis, ar trebui sa ne spuneti si daca: se umezeste doar podeaua, sau si peretii? Aveti in jurul casei un trotuar din dale de beton? Ce distante exista intre constructia dvs. si constructiile alaturate?
    Scris la data: 13 Aug 2012, 11:57
    Se poate lasa si in forma natur, depinde doar de preferintele dv estetice.
    Scris la data: 13 Aug 2012, 11:52
    Buna ziua, daca vreti sa contactati direct un distribuitor de astfel de produse, aveti mai multe detalii la noi pe site la Produse marca HI-BOND. Se poate acoperi toata suprafata in cauza fara nici o problema, cat despre pret puteti contacta direct producatorul (dand click pe linkurile din pagina sugerata sau pe butonul cere oferta) sau vedeti direct in magazinele de bricolaj.
    Scris la data: 03 Aug 2012, 13:51
    Aveti dreptate. Am corectat. Multumim!
    Scris la data: 02 Aug 2012, 16:10
    Ca regula generala se procedeaza astfel: - panta de 10% pentru garaje fara intrare acoperita (rampa este sub cerul liber) - panta de maxim 15% pentru garaje cu intrare protejata, acoperita. Ca precizare, pentru o locuinta sunt valabile aceleasi reguli, care permit accesul tuturor tipurilor de masini (si cu garda la sol mica si garda la sol mai mare). Nu cred ca vreti sa va alegeti masina dupa panta garajului, asa ca ar fi mai indicat sa respectati aceste valori de pante. Concluzie:Pentru o rampa cu inclinatia mai mare de 15% accesul in garaj depinde foarte mult de garda la sol a masinii.
    Scris la data: 27 Jul 2012, 11:26
    Din tot ce ne-ati spus este destul de greu sa oferim o confirmare sau infirmare a faptului ca fundatiile sunt afectate de apa cu care udati florile. Totusi, iata cateva precizari: daca fundatia este sub cota de inghet (specifica zonei in care se afla constructia) nu ar trebui sa aveti probleme; daca fundatia este hidroizolata vertical iarasi nu ar trebui sa aveti probleme; daca aveti trotuare in jurul casei si nu au aparut tasari, iarasi inseamna ca nu ar trebui sa fie probleme.
    Scris la data: 27 Jul 2012, 11:22
    Buna ziua, ca idee puteti incerca sa mergeti la un centru de reconditionare si sa vedeti daca vine un mester acasa, putine firme de acest gen au pretentia sa va deplasati cu mobilierul acolo. La ei in ateliere se afla expus in general mobilierul care se si vinde si macar stiti ca mesterul va face o expertiza si va da solutii specifice exact pentru starea mobilierului. Altfel, desigur, puteti face si acasa propriile lucrari. Va recomandam intai sa cititi cateva articole de la noi de pe site Cum reconditionezi un obiect din lemn; Cum remediem scartaitul balamalelor de la usi Pentru niste produse profesionale de calitate necesare lucrului, gasiti lacuri, grunduri si lazuri pentru lemn la Akzo Nobel Coatings Nu ati spus ce tip de mobilier aveti, probabil dulapuri mai mult, dar daca va intereseaza si detalii de alt gen mai aveti un material: Reconditionari pentru mobilier:tapiteria
    Scris la data: 26 Jul 2012, 16:10
    Din cate stim, Whirlpool face produse cu un bun raport calitate-pret, modelul pare sa fie foarte bun, iar la o masina de spalat in ziua de azi e mai important sa nu existe probleme cu programele automate (de exemplu, unele masini "uita" dupa cativa ani ce au de facut), mai conteaza clasa A + de consum si pana la urma garantia pe zece ani e suficienta dovada de calitate, ca producatorul isi asuma tehnologia de fabricare aplicata. N-aveti de ce sa va faceti probleme ca n-ati facut o investitite buna, nu v-ati gandit probabil la zgomot, dinainte, din cate vedem pe specificatiile tehnice scrie ca zgomotul la stoarcere este de 75 Dba.
    Scris la data: 26 Jul 2012, 13:48
    In prima problema, cauzele pot fi multe. In primul rand verificati daca nu cumva tamburul face zgomot atunci cand masina e prea mult incarcata sau, invers, cand are prea putine haine. in manual aveti niste indicatii, intre cate si cate kilograme puteti pune ca sa functioneze optim. daca problema persista, ce mai puteti face inainte sa chemati pe cineva din service este sa verificati axul tamburului, daca e bine fixat si centrat. dar e destul de noua masina ca sa aveti deja probleme de acest gen. Si daca tot deschideti masina sa verificati in cuva daca nu exista monezi sau maruntisuri care au iesit din tambur. Ultima problema: daca zgomotul de la centrifuga exista la fel de la inceput, nu prea aveti ce face, asta-i marfa, zgomotul se va mai estompa in timp dar nu va disparea de tot.
    Scris la data: 23 Jul 2012, 13:10
    Haha, da, suna destul de apocaliptic, dar din pacate e adevarata treaba cu facturile la utilitati. De aceea am si cautat idei ca acestea. Nu aveam intentia sa deviem, dar nu intelegeam unde bateti cu intrebarea, mai ales ca practic sustineti ideea din articol. Va mai asteptam cu alte sugestii de asa ceva, mai ales daca aveti experienta cu ele si ati si pus in practica solutii, ca sa afle si alte persoane obisnuite cum ar putea sa se descurce.
    Scris la data: 23 Jul 2012, 12:52
    Au si acelea rostul lor si, ba da, le aduc bani. Multi oameni prefera tehnologia si nu si-ar tine alimentele in vase ceramice, ei or sa cumpere o combina frigorifica, mai ales ca e destul de accesibila pentru o tara "civilizata" ca a noastra. Si pentru aceste aparate electrocasnice este nevoie de energii alternative. Dar materialul de fata e interesant ca idee si merita intr-adevar sa ne gandim cum s-au descurcat oamenii pe cand nu exista electricitate, nu?
    Scris la data: 20 Jul 2012, 15:23
    Va multumim si aveti dreptate ca discutiile ar putea aduce si alte perspective asupra a ceea se intampla. Dar noi credem ca atata timp cat am semnalat un lucru am facut un pas inainte. Adesea lipsa de reactie a cititorilor e o aprobare tacita la ceea ce s-a spus, nu inseamna neaparat dezinteres, articolul e accesat de destule persoane... poate ca un castig mai mare il reprezinta actiunile fiecaruia in parte. A infrumuseta, la fel cu a ne proteja valorile, se face si prin gesturi de zi cu zi. Speram ca cei care tac fac ceva constructiv zilnic, pe principiul "tac si fac", ceea ce e la fel de dezirabil pentru o societate :)
    Scris la data: 20 Jul 2012, 11:28
    Multumim, Marcu, noi am inteles ca deja antevorbitorul vorbeste despre "alta lume", dar e vorba despre cea in care traieste dansul. Realitatea sa, din pacate, este neplacuta si limitatoare, ii intelegem punctul de vedere, dar din fericire pentru cei care traiesc intr-un spatiu diferit nu reprezinta norma. Intr-un mediu cu infractionalitate ridicata nu te mai poti gandi la alte drepturi si valori, primeaza apararea personala si a bunurilor. Poate o sa vorbim intr-o zi si despre cum poti sa iti blindezi usa cand chiar ai motive sa-ti fie frica. Si, chiar asa, in loc sa schimbi usa, zidaria, ferestrele... oare nu e mai simplu sa te muti direct intr-o asemenea situatie?
    Scris la data: 18 Jul 2012, 11:13
    Pentru cititori: pentru informatii despre firma si produsele GEOPLAST, gasiti pe Spatiulconstruit.ro mai multe detalii pe link-ul urmator GEOPLAST, pagina in care aveti si datele de contact ale firmei, precum si butonul "cere oferta", in josul prezentarii, prin intermediul caruia puteti de asemenea solicita informatii despre produsul care va intereseaza.
    Scris la data: 16 Jul 2012, 09:58
    Buna ziua, scara pe care ati gasit-o face parte din oferta unei firme care isi prezinta produsele sau serviciile la noi pe site. Pentru ca sunt mai multe firme cu care colaboram si au scari in oferta, nu stim exact ce anume ati gasit, deoarece ca nu ne-ati dat mai multe detalii. Prin urmare, verificati din nou pagina in care ati gasit produsul si veti gasi in pagina de prezentare si denumirea firmei (sus), sau vedeti ca in josul materialului de prezentare, la finalul acestuia, aveti un buton "cere oferta", folosindu-l puteti intra direct in contact cu producatorul sau distribuitorul respectiv. Sau trimiteti-ne si link-ul unde ati gasit produsul si va indicam direct firma si datele de contact. O zi frumoasa.
    Scris la data: 13 Jul 2012, 12:35
    Buna ziua, gresia pe jos este cea mai buna idee si desigur trebuie termoizolati peretii. Nu uitati sa va ocupati mai intai de aerisire sau sistemul de ventilare, e foarte important pentru evitarea igrasiei. Altfel, exista mai multe posibilitati de termoizolare, puteti citi mai multe despre materiale cu tot cu informatii specifice in Materiale termoizolante
    Scris la data: 12 Jul 2012, 16:00
    Sunt zgomotoase daca stratul izolator folosit nu este adecvat.
    Scris la data: 12 Jul 2012, 11:08
    Buna ziua, data fiind intrebarea dv. am realizat un material cu sfaturi specifice pentru bucatarii mici. Il puteti citi aici Amenajarea unei bucatarii mici Spatiul mic pune probleme de ergonomie si noi am incercat sa ne raportam in noul material exact la acest aspect specific, ridicat de dv. Acum, in functie de buget, fiecare isi poate amenaja o bucatarie de la extrem de simplu pana la luxos, chiar daca spatiul nu permite prea multe combinatii.
     61 - 90 din 162 de posturi
    Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
    Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

    Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

    Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

    Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.