Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Casa construita in versantul unui deal din Big Sur, California

Casa construita in versantul unui deal din Big Sur, California

Privita din spate casa Dani Ridge este aproape invizibila si asta nu pentru ca s-ar fi descoperit cine stie ce tehnologie, ci pentru ca volumul acesteia a fost ingropat in versantul dealului lasand la vedere doar acoperisul verde cu forme ondulate. Proprietarii au dorit sa construiasca si sa locuiasca intr-o casa cu impact minim asupra mediului inconjurator. Pentru aceasta, echipa de arhitecti de la Carver+Schicketanz au conceput o casa protejata de formele de relief, care sa se insereze perfect in peisajul inconjurator al proprietatii de 70ha din apropierea localitatii Big Sur, California. Principii ale arhitecturii pasive solare au fost implementate in cadrul locuintei astfel incat sa asigure efecienta energetica a acesteia.

 

Locuinta conceputa pentru beneficiari are o suprafata de 170mp organizata pe un singur nivel, cu spatii de zi si trei dormitoare, in timp ce echipamentele au fost ingropate pentru a nu deranja vizual si nu a ocupa spatiu util. Locatia a permis alegerea acestei solutii de a ascunde casa in versantul dealului urmarind atat izolarea ei cat si micsorarea impactului vizual pentru vecini. Mai mult, prin crearea unui acoperis verde unde se dezvolta plante locale si prin amenajarea terenului din jurul locuintei aceasta ajunge sa fie parte integranta din peisaj.

 

 

Camera de zi, bucataria si dormitoarele au fost pozitionate catre vale si se deschid catre peisaj cu ajutorul unor vitraje mari, pe toata inaltimea camerei, in timp ce baile si alte spatii auxiliare au fost retrase catre spate. Desi camerele principale au vitraje generoase pozitionarea acestora, impreuna cu sistemele de protectie solara asigura un climat placut la interior pe timpul verii, fara o incalzire excesiva. Pe perioada iernii camerele ajung sa se incalzeasca natural iar masa termica a pamantului mentine o temperatura constanta la interior, eficientizand sistemul de incalzire al locuintei. Ventilarea naturala a spatiilor ajuta la pastrarea acestui climat placut la interior indiferent de sezon.

 

Locuinta creata se remarca printr-o legatura directa cu mediul inconjurator dar si prin grija acordata protejarii acestuia prin implementarea unor solutii eficiente si sustenabile.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România