La acoperis, cum montez vata de sticla caserata?

buna ziua, ma numesc Lucian Sandu , sunt din Pitesti si as vrea sa va intreb: in cazul folosirii de vata minerala caserata - cu folie de aluminiu, partea cu folie de aluminiu se monteaza catre exterior sau catre interior ? va doresc o zi buna.
Regula de baza este ca folia de aluminiu se monteaza INTOTDEAUNA pe partea interioara a termoizolatiei (cu folia spre interiorul casei). Prima conditie este ca aceasta (folia de aluminiu) sa creeze un camp continuu care va avea doua roluri: - sa functioneze ca folie reflectorizanta - sa functioneze ca bariera impotriva vaporilor Aceasta inseamna ca folia respectiva va trebui sa nu aiba perforatii din montaj sau de la transport, iar marginile trebuie lipite cu banda de aluminiu adeziva, pe care o poate oferi tot furnizorul de termoizolatie respectiv. Pentru a obtine insa rezultatul dorit este foarte important ca grosimea termoizolatiei sa fie corect dimensionata.
"- sa functioneze ca folie reflectorizanta" Folie reflectorizanta?De ce?Nu are curent in casa si nu o vede noaptea?Nu se acopera cu rigips?La ce mai trebuie sa fie "reflectorizanta" DVS confundati termenii din fizica si incurcati optica cu termicul.