R.Assistant

Membru din: 01-08-2012   |   Nivel: ★★★★★

    74 posturi

     61 - 74 din 74 de posturi
    Scris la data: 12 Oct 2012, 11:56
    Poate isi ofera un utilizator de pe forum, mai priceput la pictura murala, serviciile. De principiu, ar trebui angajat un grafician/pictor pentru ceva asemenator, nu avem cunstinta de sabloane. Cel din imagine e o creatie Pottery Barn Kids, adica din afara tarii, asa ca aveti nevoie de cineva aici.
    Scris la data: 11 Oct 2012, 10:08
    Va multumesc pentru faptul ca imi atrageti atentia, desigur mai avem si noi multe de indreptat. In primul rand, as vrea sa specific totusi ca facem - nu doar eu, ci si alti colegi - tot posibilul se raspundem cat mai corect utilizatorilor si acesta este sistemul, nu putem aproba automat comentariile, exista si multe spamuri si injurii, trebuie trecute printr-un filtru uman. Altfel, eu nu sunt profesionist in domeniu, sunt doar jurnalist si moderator, asa cum am mai spus in numeroase randuri pe acest site. In ce priveste sfaturile pe care ni le cer diverse persoane, pentru fiecare in parte ne straduim sa gasim un raspuns, sa cautam specialisti mai in masura sa dea solutii viabile. De trei zile incercam sa dam pentru dv.. de un anume reprezentant al unei firme, care nu poate fi contactat. Asadar, un coleg v-a dat aceste link-uri, ca sa nu lasam postul in aer. Dar daca spuneti ca sunteti montator, ne jucam de-a capcanele si va suparati degeaba. O alta idee e aceasta: am deschis forumul de doua saptamani, ne bazam ca in timp sa atragem aici o comunitate de oameni care sa se poata si sfatui reciproc, profesionsti sau persoane care au experimentat lucruri diverse, din schimbul de opinii rezulta mai multe informatii practice decat in cazul ca venim noi cu o solutie. Daca aveti exemple de forumuri care isi ajuta foarte practic si mai bine utilizatorii, asteptam cu interes exemple, ca sa stim ce sa imbunatatim. Si, in fine, daca imi reprosati ceva profesional... nu imi place sa dau solutii incorecte. Si sper ca v-ati dori ca o asistenta sa nu se dea drept doctor atunci cand aveti nevoie de o operatie. Cu stima, Alina. PS N-o sa revenim cu explicatii, atunci, daca spuneti ca tavanul era fictiv. Poate ni le dati dv., cine stie, poate pe viitor va intra aici cineva care chiar are nevoie de aceste lucruri.
    Scris la data: 10 Oct 2012, 17:48
    Aveti mai jos link la 2 documentatii de la RIGIPS si KNAUF referitoare la tavane din gipscarton. Vom reveni si cu informatii suplimentare.
    Scris la data: 10 Oct 2012, 13:43
    Autorizatia de construire pentru un grad cu fundatie (daca nu aveti un arhitect sau un constructor care se ocupa) se obtine de la Primarie. Dar tot va trebui sa atasati la cerere si proiectul gardului, facut de constructor/arhitect. Aveti mai multe acte de depus, cel mai bine verificati lista cu hartiile pentru dosar direct la Primaria localitatii. Autorizatia este valabila un an de la emitere, timp in care puteti incepe oricand construirea gardului.
    Scris la data: 10 Oct 2012, 11:40
    Acum depinde si daca rampa este acoperita sau descoperita. Norma spune ca rampele descoperite trebuie sa aiba un unghi de 10 grade, iar cele acoperite de 15 grade. Mici abateri (de maxim un grad) de la unghi sunt acceptabile, dar daca spatiul va permite incercati sa respectati norma. Distanta de la plecare pana la placa trebuie calculata oricum in asa fel incat sa se obtina panta necesara.
    Scris la data: 09 Oct 2012, 11:53
    Un bec cu halogen (probabil ati cumparat unul ca cel din imaginea atasata la acest raspuns), cunoscut si ca bec tungsten cu halogen este tot un bec incandescent. Combinatia de filament tungsten cu gaz de halogen produce o reactie chimica care face ca tungstenul evaporat in camera inchisa a becului sa se redepoziteze pe filament, crescand durata de viata e becului si mentinand mai limpede (curata) sticla acestuia prin interior. Lumina oferita de un bec cu halogen este, din acest motiv, mai puternica, respectiv si temperatura de culoare este mai ridicata. Ceea ce numeati lumina albastra, respectiv lumina galbena, cam la aceasta se refera. Ati avut dreptate sa inlocuiti ambele becuri pentru a obtine temperatura de culoare unitara, chiar daca nu sesizati o diferenta vizibila ea exista si da, spectrul e mai apropiat de lumina albastra. Poate ca in camera nuanta tavanului, a lampii (abajurului), a decorurilor bate oricum in galben si de aceea nu sesizati diferenta. Sau e posibil ca acum sa fi luat doua becuri cu halogen de 75 W, iar inainte sa fi avut unele tungsten simple de 100 W, de aici intensitatea aproape asemanatoare a luminii. Daca aveti chef de experimente puteti incerca sa puneti becul vechi in locul unuia dintre becurile cu halogen si sa aprindeti alternativ luminile, veti percepe diferenta, mai ales pe masura ce va antrenati vederea. Culoarea luminii e mai greu sesizabila de catre ochiul uman, de la persoana la persoana, dar experienta, lucrul des cu diverse situatii de iluminare duce la dezvoltarea acestui simt.
    Fisiere atasate
    Scris la data: 09 Oct 2012, 11:48
    Intarziem un pic cu raspunsul, dar aceasta pentru ca incercam sa contactam un specialist in domeniu, care sa va ofere cele mai potrivite indicatii pentru aceasta situatie, Revenim in curand, imediat ce obtinem detaliile necesare.
    Scris la data: 08 Oct 2012, 15:46
    Buna ziua, despre legislatia privitoare la protectia mediului aveti cateva link-uri la noi pe site, mai jos. Sa intelegem ca vreti sa adunati ceva materiale pentru a sustine un curs? Exista foarte multe subiecte posibile, noi am recomanda in primul rand si o documentare pe tema "dezvoltarii durabile", conceptul are o serie de aplicatii in arhitectura, constructii, urbanism etc.
    Scris la data: 08 Oct 2012, 10:22
    Alegerea unui tip de structura pentru un tavan de gips-carton depinde de mai multi factori: - tipul de suport (planseu de lemn, metal, beton armat) - inaltimea/distanta fata de suport - greutatea obiectelor care se agata de aceasta structura de sustinere - numarul de placi (1, 2, 3) care se vor agata de aceasta structura Dupa cum vedeti, pentru a va putea raspunde ar trebui sa ne oferiti mai multe detalii. - tavanul este intr-un spatiu rezidential sau comercial? - care este suprafata acestuia? - tipul de suport Va asteptam cu detalii.
    Scris la data: 25 Sep 2012, 10:00
    Se pare ca am gresit totusi cu informatia ca nu exista solutie chimica, desi am cerut si sfatul altor specialisti in domeniu care nu aveau cunostinta de alte metode. Astazi am dat din intamplare peste un produs care se lauda ca ar putea face acest lucru, Cotto Initial Cleaner, descris asa "Un agent de curatare predestinat indepartarii resturilor de mortar, urmelor de ciment, var sau a altor depuneri de pe suprafetele de nelucioase, terracotta, caramida etc. Este un agent de curatare pe baza acizi anorganici si tenside anionice, este bio-degradabil." In ce masura functioneaza, nu stiu, poate ne spun alti utilizatori daca l-au testat. Sau au folosit ceva asemanator si cat de eficient este.
    Scris la data: 24 Sep 2012, 11:29
    Vorbind in general, cea mai importanta, dupa calitatea sticlei, este feroneria folosita, adica sistemele de sine, care asigura fiabilitatea sistemului. Dar exista mai multe sisteme, si cum fiecare e conceput in functie de spatiul pe care vreti sa-l inchideti e mai dificil de explicat ce ar fi cel mai practic, depinde foarte mult de produs (la cele de calitate si preturile sunt pe masura)... Pentru balcoane si terase, in primul rand trebuie verificat si daca aveti nevoie de bariera termica sau nu (balconul e incalzit?), apoi etanseitatea asigurata. Trebuie luat in calcul ca panourile sunt doar un element din intreaga lucrare, in afara de ce produs alegeti mai e importanta si executia lucrarii, respectiv evaluarea la fata locului, specialistul ales... Panourile armonice sunt o solutie pentru inchiderea balconului mai buna decat altele, dar raman problemele ridicate mai jos in cazul altor tipuri de inchideri, trebuie atentie si la structura balconului, la executie etc.
    Scris la data: 24 Sep 2012, 10:44
    Buna ziua, doar cu spaclul, adica mecanic. Sau cu o dalta si un ciocan, operatiune care trebuie facuta cu grija, ca sa nu se sparga caramida. Din pacate, nu exista solutie chimica sa "dizolve" mortarul.
    Scris la data: 15 May 2012, 10:30
    Buna ziua, pe Internet gasiti o serie de oferte de amenajari de cascade si minicascade (gata facute) cu preturi de la 500 la 2500 ron (sau chiar peste acest pret, daca e vorba de un sistem mai complex, cu mai multe caderi de apa, iaz etc.). Nu va dam un nume, multe firme si persoane fizice va pot ajuta cu acest serviciu daca apelati la ei. Pentru pompe ca atare incercati la http://www.pompe-hidrotica.ro, la Romstal (http://www.romstal.ro sau la calorserv.ro etc., dar iarasi pretul la care ajungeti depinde de pompa si de ce materiale mai aveti acasa, de propriul proiect. E dificil de estimat un pret de catre noi, cel mai bine o puteti face dv., alocandu-va suficient timp proiectului si planificarii. Daca va lipseste timpul, poate ca e mai bine sa cumparati direct o cascada gata fabricata.
    Scris la data: 26 Mar 2012, 11:52
    Exprimarea a fost, intr-adevar, evaziva. Am scris doar "E important de asemenea si aspectul exterior, care va poate atrage probleme juridice, desi la ora actuala nu mai aveti nevoie de aprobari speciale pentru a va inchide balconul." A fost o eroare, desi "aprobari speciale" este o sintagma interpretativa a legislatiei in vigoare, prin urmare nu o indreptam in articol, ci in raspunsul ptr dv. Da, pentru o extrema corectitudine, mergeti si INCERCATI SA luati autorizatie de la primarie (va dam mai jos si legea), va dura cateva luni pana poate o veti obtine si in plus, daca nu veti avea alte probleme structurale, probabil ca va trebui sa respectati unitatea fatadei blocului – apropo, blocul dv. are o unitate a fatadei sau lucrarile aprobate sau nu pana acum, de 20 de ani incoace, au dat nastere unui aspect total neunitar? In fine, probabil ca nici nu veti obtine autorizatia, ceea ce fapt nici nu ne contrazice subiectul intial – oricum noi va recomandam in material sa va ganditi bine inainte de o asemenea lucrare, lucrul fiind dificil fie si numai din punct de vedere constructiv (nu voiam sa intram in aspectul juridic). Schimband subiectul si pentru ca intr-adevar e nevoie de precizari, haideti sa vedem ce zice legea constructiilor, Legislatia in vigoare este 50/1991, care, la articolul 11 spune asa: "(1) Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor: a) reparaţii la împrejmuiri, acoperişuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora şi materialele din care sunt executate; b) reparaţii şi înlocuiri de tâmplărie interioară şi exterioară, dacă se păstrează forma, dimensiunile golurilor şi tâmplăriei, inclusiv în situaţia în care se schimbă materialele din care sunt realizate respectivele lucrări, cu excepţia clădirilor declarate monumente istorice, în condiţiile legii; (…) e) zugrăveli şi vopsitorii exterioare, dacă nu se modifică elementele de faţadă şi culorile clădirilor; (…) h) lucrări de reparaţii, înlocuiri ori reabilitări fără modificarea calităţii şi formei arhitecturale a elementelor de faţadă, dacă aceste lucrări nu se execută la construcţiile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) (in respectivul paragraf, lit b, nu sunt mentionate balcoanele, n.r.), astfel: 1. finisaje interioare şi exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea; 2. trotuare, ziduri de sprijin ori scări de acces; 3. lucrări de reabilitare energetică a anvelopei şi/sau a acoperişului - dacă nu se schimbă sistemul constructiv al acestuia, respectiv terasă/şarpantă - la clădiri de locuit individuale cu cel mult 3 niveluri, care nu sunt monumente istorice clasate sau în curs de clasare, respectiv situate în afara zonelor de protecţie a monumentelor şi/sau a zonelor construite protejate stabilite potrivit legii;" Dupa cum vedeti legea este interpretabila: in cele mai multe cazuri, inchiderea un balcon nu afecteaza structura de rezistenta, dar sunt si situatii in care o face (sa nu uitam ca un balcon iesit in afara si supraincarcat pune oricum presiune suplimentara peste balconul de dedesubt). De asemenea, in marea majoritate a cazurilor, inchiderea poate afecta aspectul arhitectural al constructiilor, in functie evident, de tipul lucrarii, de cate modificari s-au mai facut la fatada respectiva intre timp. Teoretic, nici o lucrare de inchidere a balconului nu ar fi trebuit aprobata, cu exceptia lucarilor de anvergura ce privesc reabilitarea termica a blocurilor (la fel, un cu totul alt subiect de articol). Practic au fost destule lucrari de acest gen aprobate si inca si mai multe lucrari (in Bucuresti, cel putin) care s-au facut fara autorizatie. Si nu mai vorbim aici despre balcoanele de la parter, care uneori au si usi exterioare, trepte etc. Desigur, subiectul merita dezbatut, macar din simplul motiv ca autoritatile au scapat total din mana acest aspect…
     61 - 74 din 74 de posturi
    Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
    Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

    Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

    Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

    Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.