Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Montarea izolației termice la pereții de compartimentare

Montarea izolației termice la pereții de compartimentare

Înainte de a monta structura metalică, pe profilul de pardoseală și pe cel de tavan se va lipi o bandă de etanșare care previne propagarea sunetului în construcție (imaginea 1). Pe una dintre părți, se vor monta plăcile de gips-carton (imaginea 2).

Montarea vatei de sticla la peretii de compartimentare

URSA TWF FONO este un produs special conceput pentru pereții pe structură ușoară. Lățimea rolei este modulară, de 600 sau 625 mm, adaptată dimensiunilor uzuale. Astfel, vata de sticlă se poate monta ușor între două profile, într-o singură fâșie (imaginile 3 și 4). În acest mod, pot fi prevenite eventualele erori. Este extrem de important ca spațiul dintre profile să fie umplut cu precizie, iar detaliile specifice să fie executate corespunzător.

 

URSA TWF FONO este un material izolant cu capacitate de autosusținere corespunzătoare, astfel încât acesta nu se va tasa de-a lungul anilor. Peretele de compartimentare se va închide cu un alt strat din plăci de gips-carton.

 


Excelentă izolație acustică
Principiul masă - resort - masă sta la baza pereților de compartimentare pe structură ușoară, aceștia fiind placați pe ambele fețe cu gips-carton, iar la interior având izolație acustică din vată de sticlă URSA TWF FONO. Zgomotele aeriene produc vibrația plăcilor de gips-carton și a structurii metalice a peretelui. Datorită structurii lor rigide, plăcile de gips-carton reflectă o parte din undele sonore, iar restul sunt  substanțial diminuate de către materialul izolant. Structura poroasă a vatei de sticlă URSA TWF FONO atenuează undele sonore astfel încât doar o mică parte este transmisă plăcii de gips-carton de pe partea opusă și mai departe, în spațiul vecin. În acest mod, se atinge o izolație acustică la fel de bună sau chiar superioara celei obținute cu pereți de compartimentare de până la 10 ori mai masivi.

Greșeli frecvente la montajul pereților de compartimentare
Un element important pentru eficacitatea izolațiilor acustice a pereților de compartimentare îl constituie modul în care se face racordarea montaților la pardoseală și tavan. În cazul pardoselei, structura metalică a peretelui nu se montează direct pe șapă (imaginea 5), pentru a evita formarea unei punți acustice și transmiterea zgomotului de impact. De obicei, se realizează un rost în care se montează peretele, șapa fiind întreruptă în dreptul acestuia (imaginea 6).

Greseli frecvente la montajul vatei de sticla

La partea superioară, structura peretelui de compartimentare nu se prinde de tavanul suspendat (imaginea 7), ci direct de planșeul de beton (imaginea 8), pentru a se evita formarea unei punți acustice (între tavanul suspendat și planseu) și transmiterea zgomotului aerian.

Folosind URSA TWF FONO în constructia pereților de compartimentare ușori, veți obține o excelentă izolație acustică, rezistență la foc, precum și o foarte bună izolație termică.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
URSA ROMANIA
Lucru în România