Radesalu

Membru din: 06-10-2017   |   Nivel: ★★

    30 posturi

     1 - 30 din 30 de posturi
    Scris la data: 05 Mar 2024, 11:26
    Riscul ? In ceasta situație, orice neavenit care accesează IA, își poate configura (nu se poate vorbi aici de "a proiecta") o casă, sărind peste priceperea si experiența unui arhitect si inginer de structuri. Azi mâine cere IA să-i deseneze fundația, apoi armarea elementelor structurale (dacă e cazul) si uite-așa casa-i gata. Arhitectul sau structuristul, mai sunt pe undeva ? Mai este cineva responsabil de greșeli ?
    Scris la data: 08 Dec 2023, 11:31
    Alesul calorii anului, mie îmi sună ca dirijatul turmei spre strungă. De ce sa fie oamenii influențați ce culoare să aleagă, in vari nevoi ? Exista paletare de culoare, din care poți alege culoarea care-ți place pentru a zugrăvi, vopsi, tapeta etc. Ăștia care decretează ce culoare să folosești, fac vânzare din ce acceptă turma să cumpere en-gros. Exact ca în modă, trebuie să fie toti îmbrăcați "trendy", gusturile personale să fie indrumate frenetic prin publicitate și în final, turma urmărește "linia". Și pe timpul împușcatului, toti eram în uniforme școlare, iar personalitatea ta ca om în dezvoltare, era minimizată. Uitați-vă la bărbații zilei. Toti sunt tunși parcă de un singur frizer, zero la urechi și ceafă si pierdut spre vârful capului. Asta înseamnă modă ? Așa e și cu împinsu' cu de-a sila spre culoarea pe care, unii si alții o decretează, ca fiind a anului. Oameni buni, cultivați-vă simțurile si decideți personal ce alegeți, nu luați de etalon tot ce vi se flutură prin media.
    Scris la data: 28 Nov 2023, 12:57
    Chestia asta cu asigurat locuința, se pretează pentru o ușă ruptă, un geam spart, o țeavă spartă, 20 de țigle sparte pe casă, dar nu pentru LOCUINȚĂ in ansamblu. Cine nu a aflat ce s-a întâmplat în New Orleans, după inundațiile provocate de uraganul Katrina din 2005, să știe că societățile de asigurări care trebuiau sa acopere daunele, au dat faliment și ca daunele au fost ZERO achitate. Și atunci care e rostul asigurării, să umpli buzunare de șmecheri care îți dau cu tifla atunci când chiar ai nevoie de ajutor ? Asigurarea obligatorie este o ESCROCHERIE. Dacă o faci de bună voie, e treaba ta, dar să obligi oamenii să cotizeze, că au sau nu nevoie vreodată de despăgubiri, asta mi se pare abuz si șarlatanie. Indivizi temporari prin parlament, dau legi din astea, cumetrii sau amantele rapid își înființează firme de asigurare și gata, banii fraierilor încep sa umple buzunarele. Eroare 404 V-ați făcut greșit socoteala, voi ăștia care prefabricați legi...
    Scris la data: 28 Nov 2023, 10:52
    Înainte de a folosi cuvintele "se va interzice", normal este să se anunțe oamenii, ce se pune în loc. Tehnic ar trebui ca tot lanțul tehnologie-preț să fie deja experimentat și acceptat de societate. Așa s-a trâmbițat și cu vaccinul, că ce formidabil este și astazi efectele se văd (recte procesele in desfășurare acuzatoare la dezastrele provocate de aceste chestii NEEXPERIMENTATE și lansate direct pe populație..) Lumea are de preparat 3 mese pe zi/om și de încălzit iarna locuința, iar lucrurile astea sunt VITALE, nu aleatorii și nu la cheremul unora. Când ai ceva cu care să înlocuiești ceea ce vrei sa interzici, atunci poți interzice, dar până atunci NU !!! La reacția oamenilor cineva s-a gândit? Se tot vehiculează ca în Germania, Olanda sau pe aiurea deja s-a început restricția de a se monta la LOCUINȚE NOI instalații de gaz, dar nu se scoate o vorbă despre cele existente. De ce ? Totul seamănă cu "poți merge la wc, dar nu vei mai găsi de cumpărat hârtie igienică..." Asta se dorește ? Când scrieți articole de instaurat panica și neliniște în oameni, să aveți argumentele convingătoare că lumea acceptă schimbarea cu ceea ce recomandă armata bine plătită de gargaragii de la Bruxelles.
    Scris la data: 15 Feb 2023, 12:41
    Cele doua imobile, pe care reazemă structura de legătură, au perioade proprii de vibrație, diferite. Aparatele de reazem pentru această structură adăugată, sunt capabile să preia eforturile și deformațiile ce apar la un eventual cutremur ?
    Scris la data: 25 Oct 2022, 10:05
    Aceasta metodă de ,asa-zisă, contorizare, este o șarlatanie ORDINARĂ. Dacă repartitorul e montat pe un calorifer cu 30 de elemente, sau cu 10 elemente prin care circulă apa la 45°C, citirea oferă aceleași valori. Aici intervine escrocheria. Cei care au suplimentat numărul de elemente la calorifere, sunt taxați la fel cu cei care nu. Toată porcăria asta e generată de vreun smecher din politică, care si-a făcut o firma de jefuit cu acte. Da, contoarele pe țeavă măsoară ceea ce intră, dar la ce procent de locuințe se poate aplica ? Articolul este plătit de vreun deținător de firmă care vinde iluzii. Ar trebui ca oamenii să se deștepte odată! Chiar aștept un răspuns corect !
    Scris la data: 26 Aug 2022, 14:58
    Circumferința de 3km, împărțită in 5 intervale (cele dintre elementele verticale ce susțin torul) rezultă ~600m interax. Curiozitatea se îndreaptă către soluția adoptată pentru rezolvarea portanței pe acest segment de tor (~600m), cu momente de torsiune imense. Intrebare: cum se preiau toate deformările structurii, având o asemenea deschidere pe curbă si în ce geometrie se încadrează acea structura portantă ? Firește, dacă proiectantul a făcut cunoscute aceste date.
    Scris la data: 29 Mar 2022, 09:43
    Daca se doreste cu adevarat sa se impiedice transferul de energie termica, spre mediul natural, de ce nu se aplica pe fatadele in reabilitare, materialul corect indicat a fi aplicat (conform calculului unui bilanț energetic și nu după moda vremii, cu aproape inutilul și inflamabilul polistiren) Dacă tot vrei să faci un lucru util, fă-l cum și cu ce trebuie.
    Scris la data: 26 Jan 2022, 16:38
    Mulțumesc pentru răspuns.
    Scris la data: 26 Jan 2022, 12:09
    Se tot bat câmpii cu evadarea omenirii pe alte planete, dar de tot ce avem aici GRATIS, ne batem joc, ambalăm un frigider, un TV, o cratiță, un țucal etc, în materiale care se arunca haotic...etc. După aia ne mirăm că planeta se epuizează. Căutarea asta de planete B, e similar cu ceea ce se întâmplă cu românii care evadează din țara lor, în speranța că se vor căpătui, dar ajung salahori și slugi pe la alții. E, așa e și cu trasu' nădejdii că planeta B, va fi un El D'orado. Vise de fată mare, care-l și vede pe Făt Frumos c-o să vină pe cal alb și o s-o facă prințesă pe-aiurea. Deșteptul promite și fraierul, trage nădejdea.
    Scris la data: 25 Jan 2022, 20:03
    Mulțumesc pentru răspuns.
    Scris la data: 25 Jan 2022, 12:31
    Și în legislația rutieră spune că se interzice conducerea auto pe drumurile publice sub influența... E, asa e și cu legislația deșeurilor în rețeaua de canalizare. Toți o știu, dar mulți conduc beți sau drogați. Pasă cuiva ?
    Scris la data: 18 Jan 2022, 12:22
    In situația în care pe toată mass-media se tropăie că încălzirea globală...că amprenta de carbon...că surse alternative etc, gazul metan e nociv si multe alte inepții, intreb si eu, oare toate milioanele de locuințe, spatii publice, instituții (nemaivorbind că pentru câteva "somități" încălzim Casa Poporului cu cantități uriașe de același gaz poluant), cu ce se vor mai încălzi, sau își vor prepara mâncarea, aceleași sute de milioane de europeni, care azi o fac așa cum bine se știe? Utopii si basme pentru acei care încă nu vad ca "băieții deștepți" caută fuga pe alte planete, precum românii sa culeagă sparanghel sau căpșuni pe-aiurea. Cine nu înțelege ca resursele Planetei Albastre sunt finite si ajunse deja la final, trăiește pe alta lume. Banii vor fi în viitorul foarte apropiat, INUTILI.
    Scris la data: 18 Jan 2022, 10:43
    Eternul, neconformul, IMFLAMABILUL. aproape inutilul polistiren aplicat pe fațadele blocurilor, așa-zis reabilitate, ESTE POSIBIL A FI INLOCUIT CU VATA MINERALA DEDICAT-UTILIZABILĂ PENTRU ANVELOPARE CU CÂȘTIG ENERGETIC REAL ? Doresc să știu dacă poate fi aprobat la cererea asociației de locatari, firește cu plata diferenței de material de către beneficiari. In acest sens doresc să știu dacă proiectantul lucrării de anvelopare, înainte de începerea proiectului, anunță asociația in vederea stabilirii procedurilor si costurilor suplimentare ce privesc beneficiarii lucrării. Poate odată și odată, anvelopările vor fi cu adevărat eficiente.
    Scris la data: 02 Dec 2021, 13:51
    Întâi oferi soluții și apoi dai cu barda. Interesant, e de stiut cam ce temperatură e în camerele în care creierele plătite cu mii de € lunar, produc astfel de decizii. Asta seamănă cu brutalitatea cu care aceeași înfierbântați, au propus hodoronc tronc, să fie desființat Crăciunul... Azi mâine vom avea normativ de respirat, că nu, și asta produce CO²...
    Scris la data: 04 Sep 2021, 10:01
    Din articol se deduce că structurile nu ar fi fost finalizate. De altfel se și observă că nu au fost anvelopate cu materialele de umplutură a fațadelor. Interesant cum de abia după ce au fost construite, s-a constatat că fundațiile sunt afectate de apele din ploi (și probabil si alte elemente). Argumentul ăsta merge la cofetari sau frizeri, pentru că unor cititori ai Spațiului Construit nu trebuie sa le explici că înainte de proiectarea unei structuri, se face studiul geotehnic local, precum si analiza pluviometrica, a vânturilor, a sarcinilor din zăpadă si a mediului ambiant etc. Cu siguranță alte argumente au stat la inițierea demolării structurilor în cauză. Interesant ar fi de știut raționamentul real pentru operațiunea descrisă.
    Scris la data: 04 Mar 2021, 15:01
    Dacă nu arhitecții, atunci cine ? Vezi pe la știri (mă refer la cele de proveniență USA) tot felul de cse făcute așchii după câte un taifun etc. Oare chiar 1% ? Sunt convins ca normele de proiectare sunt extrem de riguroase și drastice. Și atunci de ce ?
    Scris la data: 15 Oct 2020, 12:23
    Ăștia puțini rămași, anacronici și de râsul celor care sunt superiorii educați ai zilelor noastre, suntem ca purecii în calea cavaleriei, adică striviți sub copite daca încercăm să emitent păreri. Educații zilei pentru frumos, folosesc - beton, pentru grozav - suuuper, la ce mai faci ? răspunsul e invariabil - bine, sau ok. Deprinderea de a folosi o gama variată de cuvinte intr-o conversație, rezidă și din cât ai citit la viața ta. Draga bagajul lingvistic este suficient si acoperitor pentru treapta pe care te consideri, nu e bine sa încerci sa te autosituezi pe alta treaptă folosind cuvinte care multora dau senzația că ești mare erudit De regulă oamenii cu discernământ te încadrează acolo unde ești si te ignoră. Discuția e lungă, scrisul pe telefon e greoi, poate am mai și "mancat" ceva litere dar cu alta ocazie pe computer, am sa vă mai plictisesc cu câteva divergențe de păreri. Firește dacă agreați continuarea. Multumesc pentru schimbul civilizat de păreri. All the best !
    Scris la data: 14 Oct 2020, 20:54
    Limba română este perfect pusă la punct în ce privește bogăția de cuvinte și sensul explicit al acestora. Consider că atunci când te adresezi unui cititor de limbă română, dar despre care nu știi dacă are la îndemână un dictionar englez român, nu faci demonstrații de cât ești tu (ca scriitor) de atoateștiutor si vrei să te pozezi peste... Este ca si eternul întâlnit "am daunloadat", cand poti foarte simplu să spui "am descărcat" Meteahna bonjuriștilor, dacă știți la ce mă refer, care s-a "evaporat de mult, așa cum a apărut...
    Scris la data: 14 Oct 2020, 17:50
    Mulțumesc !
    Scris la data: 14 Oct 2020, 10:42
    Sa scrii în titlul articolului "lockdown-ul" in loc de mai simplu, carantina, care e si articulat, e ca si cum te-ai adresa unui englez cu "the parastas". Nu incerca sa fii mai destept prin romgleză, dacă în limba ta nu esti...
    Scris la data: 13 Mar 2020, 10:44
    Cred ca rețeta ar trebui (chiar pe bani) făcută public, GLOBALIZAT Am scapa de multe necazuri planetare !
    Scris la data: 10 Dec 2019, 13:36
    Mulțumesc Sărbători vesele!
    Scris la data: 10 Dec 2019, 11:33
    A facut cineva un calcul economic intre varianta de drenaj perimetral cladire, cu protecție membrana hidroizolanta și tehnologia Penetron ? Pentru ultima varianta este nevoie de bine calificați și bine supravegheați ca scopul să fie atins.
    Scris la data: 06 Dec 2019, 14:16
    Cred ca primul pas este întocmirea unui releveu 3D riguros și apoi aplicarea întregului sistem structural pe acest releveu. Asta înseamnă o execuție riguroasă în CAD a tuturor elementelor structurale (armaturi, cofraje, elemente de construcții metalice, mascări, placări, instalații etc). Dacă se dorește continuarea discuției, o putem face.
    Scris la data: 20 Nov 2019, 18:44
    Buna ziua Mulțumesc pentru amabilitate și bună intenție de a găsi soluțiile la întrebările adresate. Cu stimă
    Scris la data: 14 Nov 2019, 10:54
    Buna ziua Interesant de stiut cum se asigura prospetimea vegetației, curatenia, mentenanta fatadei. Goangele si şoriceii abia asteapta o casa verde confortabila. Cum a fost gândit sistemul de dezinsectie si irigare. Excesul de apa din ploi, in ce manieră se dirijeaza exclusiv spre exterior ? Banuiesc asezarea intregului sistem pe un suport gen fatada ventilata, pentru asigurarea corecta a fluxului de respiratie a peretilor cladirii si o ventilatie permanenta a intradosului-suport al gradinilor suspendate. Daca exista detalii tehnice, publicabile, m-ar interesa. Mulțumesc
    Scris la data: 15 Oct 2019, 20:01
    Mulțumesc pentru raspunsul detaliat.
    Scris la data: 15 Oct 2019, 10:47
    Un volum ~ de mc de lemn utilizat ? Un număr ~ de copaci stårpiți ? În afara de ambiția de joacă pe softurile de grafică, mai exista vreo utilitate pentru structuri de acest gen ?
    Scris la data: 12 Jul 2019, 09:49
    Ma gandesc la cooptarea unor artiști plastici care să "învie" putin fațadele blocurilor în curs de reabilitare. Tot există schele montate iar nota de plată a primăriilor nu cred ca ar excede fată de bugetul alocat, cu un procent de luat in seamă. Efectul și diferențierea clădirilor ar fi cu siguranță apreciată de privitorii trecători, precum și de locatari.
     1 - 30 din 30 de posturi
    Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
    Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

    Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

    Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

    Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.