Radesalu

Membru din: 06-10-2017   |   Nivel: ★★   |   Ultima autentificare: 29-09-2021, 06:48:48 PM

  15 posturi

   1 - 15 din 15 posturi
  Scris la data: 04 Sep 2021, 10:01
  Din articol se deduce că structurile nu ar fi fost finalizate. De altfel se și observă că nu au fost anvelopate cu materialele de umplutură a fațadelor. Interesant cum de abia după ce au fost construite, s-a constatat că fundațiile sunt afectate de apele din ploi (și probabil si alte elemente). Argumentul ăsta merge la cofetari sau frizeri, pentru că unor cititori ai Spațiului Construit nu trebuie sa le explici că înainte de proiectarea unei structuri, se face studiul geotehnic local, precum si analiza pluviometrica, a vânturilor, a sarcinilor din zăpadă si a mediului ambiant etc. Cu siguranță alte argumente au stat la inițierea demolării structurilor în cauză. Interesant ar fi de știut raționamentul real pentru operațiunea descrisă.
  Scris la data: 04 Mar 2021, 15:01
  Dacă nu arhitecții, atunci cine ? Vezi pe la știri (mă refer la cele de proveniență USA) tot felul de cse făcute așchii după câte un taifun etc. Oare chiar 1% ? Sunt convins ca normele de proiectare sunt extrem de riguroase și drastice. Și atunci de ce ?
  Scris la data: 15 Oct 2020, 12:23
  Ăștia puțini rămași, anacronici și de râsul celor care sunt superiorii educați ai zilelor noastre, suntem ca purecii în calea cavaleriei, adică striviți sub copite daca încercăm să emitent păreri. Educații zilei pentru frumos, folosesc - beton, pentru grozav - suuuper, la ce mai faci ? răspunsul e invariabil - bine, sau ok. Deprinderea de a folosi o gama variată de cuvinte intr-o conversație, rezidă și din cât ai citit la viața ta. Draga bagajul lingvistic este suficient si acoperitor pentru treapta pe care te consideri, nu e bine sa încerci sa te autosituezi pe alta treaptă folosind cuvinte care multora dau senzația că ești mare erudit De regulă oamenii cu discernământ te încadrează acolo unde ești si te ignoră. Discuția e lungă, scrisul pe telefon e greoi, poate am mai și "mancat" ceva litere dar cu alta ocazie pe computer, am sa vă mai plictisesc cu câteva divergențe de păreri. Firește dacă agreați continuarea. Multumesc pentru schimbul civilizat de păreri. All the best !
  Scris la data: 14 Oct 2020, 20:54
  Limba română este perfect pusă la punct în ce privește bogăția de cuvinte și sensul explicit al acestora. Consider că atunci când te adresezi unui cititor de limbă română, dar despre care nu știi dacă are la îndemână un dictionar englez român, nu faci demonstrații de cât ești tu (ca scriitor) de atoateștiutor si vrei să te pozezi peste... Este ca si eternul întâlnit "am daunloadat", cand poti foarte simplu să spui "am descărcat" Meteahna bonjuriștilor, dacă știți la ce mă refer, care s-a "evaporat de mult, așa cum a apărut...
  Scris la data: 14 Oct 2020, 17:50
  Mulțumesc !
  Scris la data: 14 Oct 2020, 10:42
  Sa scrii în titlul articolului "lockdown-ul" in loc de mai simplu, carantina, care e si articulat, e ca si cum te-ai adresa unui englez cu "the parastas". Nu incerca sa fii mai destept prin romgleză, dacă în limba ta nu esti...
  Scris la data: 13 Mar 2020, 10:44
  Cred ca rețeta ar trebui (chiar pe bani) făcută public, GLOBALIZAT Am scapa de multe necazuri planetare !
  Scris la data: 10 Dec 2019, 13:36
  Mulțumesc Sărbători vesele!
  Scris la data: 10 Dec 2019, 11:33
  A facut cineva un calcul economic intre varianta de drenaj perimetral cladire, cu protecție membrana hidroizolanta și tehnologia Penetron ? Pentru ultima varianta este nevoie de bine calificați și bine supravegheați ca scopul să fie atins.
  Scris la data: 06 Dec 2019, 14:16
  Cred ca primul pas este întocmirea unui releveu 3D riguros și apoi aplicarea întregului sistem structural pe acest releveu. Asta înseamnă o execuție riguroasă în CAD a tuturor elementelor structurale (armaturi, cofraje, elemente de construcții metalice, mascări, placări, instalații etc). Dacă se dorește continuarea discuției, o putem face.
  Scris la data: 20 Nov 2019, 18:44
  Buna ziua Mulțumesc pentru amabilitate și bună intenție de a găsi soluțiile la întrebările adresate. Cu stimă
  Scris la data: 14 Nov 2019, 10:54
  Buna ziua Interesant de stiut cum se asigura prospetimea vegetației, curatenia, mentenanta fatadei. Goangele si şoriceii abia asteapta o casa verde confortabila. Cum a fost gândit sistemul de dezinsectie si irigare. Excesul de apa din ploi, in ce manieră se dirijeaza exclusiv spre exterior ? Banuiesc asezarea intregului sistem pe un suport gen fatada ventilata, pentru asigurarea corecta a fluxului de respiratie a peretilor cladirii si o ventilatie permanenta a intradosului-suport al gradinilor suspendate. Daca exista detalii tehnice, publicabile, m-ar interesa. Mulțumesc
  Scris la data: 15 Oct 2019, 20:01
  Mulțumesc pentru raspunsul detaliat.
  Scris la data: 15 Oct 2019, 10:47
  Un volum ~ de mc de lemn utilizat ? Un număr ~ de copaci stårpiți ? În afara de ambiția de joacă pe softurile de grafică, mai exista vreo utilitate pentru structuri de acest gen ?
  Scris la data: 12 Jul 2019, 09:49
  Ma gandesc la cooptarea unor artiști plastici care să "învie" putin fațadele blocurilor în curs de reabilitare. Tot există schele montate iar nota de plată a primăriilor nu cred ca ar excede fată de bugetul alocat, cu un procent de luat in seamă. Efectul și diferențierea clădirilor ar fi cu siguranță apreciată de privitorii trecători, precum și de locatari.
   1 - 15 din 15 posturi