Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

14 zgârie-nori demolaţi în 45 de secunde (Video)

Paisprezece zgârie-nori, proprietăţi a căror valoare cumulată se ridică la circa 154 de milioane de dolari, au fost distruşi în doar 45 de secunde.

14 zgârie-nori demolaţi în 45 de secunde (Video)
Captură YouTube

S-a întâmplat de curând în China, iar momentul a fost filmat, clipul fiind postat pe YouTube.

Clădirile au fost construite iniţial ca parte a unui proiect imobiliar lansat în 2011, care, ca urmare a schimbării conducerii, a cunoscut mai multe întreruperi, fiind reluat abia anul trecut, când un nou dezvoltator a cumpărat proprietăţile pentru 154 de milioane de dolari.

Potrivit presei locale, decizia de a demola imobilele a fost luată întrucât în forma actuală proiectul nu întrunea cerinţele actuale ale pieţei. În plus, fundaţiile clădirilor fuseseră serios afectate de precipitaţii.

S-a luat astfel decizia de se folosi explozivi ca cea mai rapidă soluţie – mai exact, 4,6 tone de explozivi, plasaţi în 85.000 de puncte diferite. Suprafaţa acoperită de explozie a fost de aproximativ 500.000 de metri pătraţi şi în jur de 2.000 de locuinţe au fost evacuate înainte. Toţi zgârie-norii au fost reduşi la o grămadă de moloz în doar 45 de minute.

Un al cincisprezecelea turn care ar fi trebuit să aibă aceeaşi soartă s-a “încăpăţânat” să rămână în picioare, stârnind admiraţie în social media, unde unii utilizatori au lăudat calitatea superioară a construcţiei. Clădirea va fi demolată şi ea în cele din urmă, însă prin alte metode.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva