Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O casa inchisa complet in sticla poate fi eficienta

O casa inchisa complet in sticla poate fi eficienta

 

Proiectata de Hans van Heeswijk, locuinta ofera familiei perspective spectaculoase spre ocean, camere ample, cu inaltime dubla de nivel si legaturi directe cu terasele exterioare amenajate.

 

Aceasta casa nu ar fi rentabila daca ar fi fost construita in alta zona cu altfel de clima si daca nu ar avea implementate o serie de strategii care sa urmareasca reducerea amprentei de carbon. Desi suprafata vitrata este semnificativa, sticla folosita este tratata pentru a realiza un sistem termoizolant, cu eficienta ridicata.

 

Zonele expuse la razele soarelui au fost protejate fie pe exterior sau la interior astfel incat atmosfera de la interior sa nu devina sufocanta. Ferestrele mobile amplasate in zone opuse din casa, precum si lipsa peretilor de compartimentare permite ventilarea naturala a interioarelor folosind briza racoroasa care vine dinspre faleza. Incalzirea se face cu ajutorul unei pompe de caldura iar pardoseala masiva din beton asigura masa termica pentru inmagazinarea si distribuirea treptata a caldurii. Panourile solare montate pe acoperis ajuta la producerea de energie.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe http://www.archdaily.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva