Grunduri, amorse, rasini pentru consolidarea si impermeabilizarea (bariere de vapori) sapelor MAPEI

Grunduri, amorse, rasini pentru consolidarea si impermeabilizarea (bariere de vapori) sapelor MAPEI

Marca:
MAPEI
Produs furnizat de:

MAPEI

Vezi profil furnizor
Informațiile din această pagină nu mai sunt actualizate.
MAPEI

Amorsa acrilica universala MAPEI Primer G

Amorsa acrilica in dispersie apoasa, fara solventi, de culoare albastra, cu rol de reducere si uniformizare a absorbtiei de apa a stratului suport si fixare a urmelor slabe de praf! Pentru suprafate absorbante gen tencuieli, sape, placi gips carton, etc inainte de a aplica sape autonivelante, adezivi pe baza de ciment, gleturi pe baza de ipsos, adezivi pentru tapet, etc. Obs: dupa uscare, amorsa nu trebuie sa se transforme intr-o película! Rezultatul este maxim cand amorsa patrunde in suport. Dupa uscare peste suprafata tratata se aplica direct alte straturi sau acoperiri.


Exemple de aplicare: amorsa pe tencuieli, gleturi, tinciuri, placi gips carton la aplicarea cu adezivi a placilor de gresie, mozaic, marmura, sau a adezivului pentru placi termoizolante, (polistiren, vata minerala, vata bazaltica) etc; amorsa pe sapa grosiera inainte de a aplica sapa autonivelanta; pe beton inainte de a da gleturi de ipsos, etc. Atentie: Peste amorsa nu se aplica direct adezivi pentru parchet! Nu realizeaza bariera de vapori! In functie de aplicare se dilueaza 1:1, 1:2 sau 1: 3 cu apa! Dupa intarire, amorsa are o emisie foarte redusa de compusi organici volatili (VOC). GEV EMICODE EC 1. Consum: 0,1-0,2 kg/m2Aplicare: trafalet cu par scurt sau bidinea.Timp de uscare: 90-120 minute in functie de temperatura. Ambalaj: bidon de 5, 10 sau 25 kg. Agrement tehnic ICECON SA Bucuresti.


Amorsa filerizata MAPEI Eco Prim Grip

Amorsa acrilica in dispersie apoasa, cu filler de siliciu, fara solventi, cu rol de promotor universal de aderenta. Se aplica pe suprafate compacte sau neabsorbante inainte de a aplica sape autonivelante, adezivi pe baza de ciment, gleturi pe baza de ipsos sau gleturi de ciment,  utilizata in cadrul lucrarilor de amenajare sau renovare in constructii. Obs: dupa uscare, amorsa se transforma intr-o suprafata rugoasa, asemanatoare unui smirghel cu granulatie 36/40, pe care se aplica direct alte straturi sau acoperiri.


Exemple de aplicare: amorsa pe strat suport gen gresie, mozaic, marmura, rasina epoxidica, etc inainte de a aplica sapa autonivelanta; pe beton inainte de a da gleturi de ipsos, etc. Atentie: Peste amorsa nu se aplica direct adezivi pentru parchet! Nu realizeaza bariera de vapori! Nu se dilueaza cu apa! Dupa intarire, amorsa are o emisie foarte redusa de compusi organici volatili (VOC). GEV EMICODE EC 1 Plus. Consum: 0,2-0,3 kg/m2Aplicare: trafalet cu par scurt sau bidinea. Timp de uscare: 20-50 minute in functie de temperatura. Ambalaj: cutie de 5 sau 10 kg. Agrement tehnic ICECON SA Bucuresti.


Amorsa acrilica MAPEI Eco Prim T

Amorsa acrilica in dispersie apoasa, fara solventi, pentru aplicarea materialelor de nivelare pe suport absorbant sau neabsorbant. Este un produs polivalent! La aplicarea pe suprafete absorbante ca sape de ciment, beton, sape anhidrice, excluzand sapele magnezice, amorsa se dilueaza cu apa si are rol de reducere si uniformizare a absorbtiei de apa a stratului suport si fixare a urmelor slabe de praf. Pe suprafete neabsorbante gen mozaic, gresie, rasina, amorsa se aplica nediluata si are rol de punte de aderenta. Obs: se da nediluata pe suport neabsorbant, si amorsa trebuie sa se transforme intr.-o pelicula lipicioasa. Pe suport absorbant amorsa nu trebuie sa faca pelicula!


Exemple de aplicare: amorsa utilizata la turnarea de sape autonivelante pe sapa cu urme de adezivi; punte de aderenta la aplicarea de sapa autonivelanta peste bariera de vapori realizata cu rasini epoxidice sau poliuretanice, etc. Atentie: Peste amorsa nu se aplica direct adezivi pentru parchet sau mocheta! Nu realizeaza bariera de vapori! In functie de aplicare se dilueaza 1:2 sau 1:3 cu apa! Dupa intarire, amorsa are o emisie foarte redusa de compusi organici volatili (VOC). GEV EMICODE EC 1 Plus. Marcat Blaue Engel. Consum: 0,1-0,2 kg/m2Aplicare: trafalet cu par scurt sau bidinea. Timp de uscare: 2-5 ore in functie de temperatura. Ambalaj: bidon de 5 sau 20 kg. Agrement tehnic ICECON SA Bucuresti.


Rasina poliuretanica de consolidare si hidroizolare (bariera de vapori) MAPEI Eco Prim PU 1K Turbo

Eco Prim PU 1K Turbo, rasina poliuretanica monocomponenta, fara solventi, cu corp solid 100%, cu intarire ultrarapida in prezenta umiditatii din aer si sapa. Are rol de bariera de vapori (umiditate in suport max. 5% CM) si consolidare, pentru sape pe baza de ciment si consolidare pentru sape anhidride (ipsos/ sulfat de calciu) in cadrul lucrarilor de amenajare sau renovare in constructii.

Obs: intarire ultrarapida in 40 minute. Are o buna penetrare in suport. Pe rasina Eco Prim PU 1K Turbo se poate monta direct parchet, utilizand orice tip de adezivi reactivi (epoxidici, poliuretanici, silanici), dupa minim 2 ore sau in max. 24 de ore de la intarire!

Daca pe stratul secundar proaspat de rasina se imprastie nisip de cuart sort 0,7-1,2 mm, se obtine dupa numai 24 ore o suprafata rugoasa pe care se poate aplica in siguranta sapa autonivelanta. Dupa intarire, rasina are o emisie foarte redusa de compusi organici volatili (VOC). GEV EMICODE, EC1 R.

Consum: 0,2-0,4 kg/mp, in functie de starea mecanica si porozitatea suportului. Aplicare: trafalet cu par scurt, pensula. Ambalaj: bidon 10 kg. Agrement tehnic ICECON SA Bucuresti.


Rasina epoxidica bicomponenta pentru consolidare si hidroizolare MAPEI Primer MF

Primer MF, rasina epoxidica bicomponenta, fara solventi, cu corp solid 100%. Promotor de aderenta pentru rasinile de pardoseli industriale din gama Mapefloor. Are rol de bariera de vapori (umiditate in suport max. 5% CM) si consolidare pentru sape pe baza de ciment si consolidare pentru sape anhidride (ipsos/ sulfat de calciu).

Tratament antipraf si hidroizolare pentru pardoseli industriale din beton.

Obs: Rasina epoxidica clasica cu o buna penetrare in suport. In amestec cu nisip uscat de cuart formeaza mortar epoxidic pentru mici reparatii. Daca pe stratul secundar proaspat de rasina se imprastie nisip de cuart sort 0,7-1,2 mm, se obtine la final o suprafata rugoasa pe care se poate aplica in siguranta sapa autonivelanta.

Nu este marcata GEV EMICODE.

Consum: 0,2-0,3 kg/mp, in functie de porozitatea suportului. Aplicare: cu bidinea, trafalet cu par lung, fier de glet sau racleta. Ambalaj: set 6 kg, comp. A 4,5 kg + comp. B 1,5 kg. Agrement tehnic ICECON SA Bucuresti.


Rasina epoxidica bicomponenta pentru consolidare si hidroizolare MAPEI Primer MF EC Plus

Primer MF EC Plus, rasina epoxidica bicomponenta, fara solventi, cu corp solid 100%, cu intarire normala in 24 ore. Are rol de bariera de vapori (umiditate in suport max. 5% CM) si consolidare, pentru sape pe baza de ciment si consolidare pentru sape anhidride (ipsos/ sulfat de calciu).

Tratament antipraf si hidroizolare pentru pardoseli friabile din ciment la interior. Obs: Rasina epoxidica clasica cu o foarte buna penetrare in suport. In amestec cu nisip uscat de cuart formeaza mortar epoxidic pentru mici reparatii. Daca pe stratul secundar proaspat de rasina se imprastie nisip de cuart sort 0,7-1,2 mm, se obtine la final o suprafata rugoasa pe care se poate aplica in siguranta sapa autonivelanta. Dupa intarire, rasina are o emisie foarte redusa de compusi organici volatili (VOC).GEV EMICODE, EC1 R.

Consum: 0,2-0,3 kg/mp, in functie de porozitatea suportului. Aplicare: cu bidinea, trafalet sau fier de glet. Ambalaj: set 5 kg, comp. A 4 kg + comp. B 1 kg. Agrement tehnic ICECON SA Bucuresti.


Rasina epoxidica bicomponenta MAPEI Primer EP

Primer EP, rasina epoxidica bicomponenta, in solvent. Are rol de consolidare si bariera de vapori (umiditate in suport max. 5% CM), pentru sape pe baza de ciment, pardoseli industriale si consolidare pentru sape anhidride (ipsos/ sulfat de calciu).

Obs: Rasina cu o exceptionala putere de penetrare in grosimea suportului >4 cm. !

Aplicat pe sape de ciment, realizeaza consolidare in masa, tratament antipraf prin cresterea rezistentei la abraziune, hidroizolare in masa sapei. La sapele anhidride (ipsos/ sulfat de calciu) are rol de consolidare sau primer pentru adezivi reactivi. Daca pe ultimul strat proaspat de rasina se imprastie nisip fin de cuart, se obtine la final o suprafata rugoasa pe care se poate monta direct parchet, utilizand adezivi reactivi (epoxidici, poliuretanici, silanici).

Contine solventi, nu poate fi marcata GEV EMICODE.

Consum: 0,5-0,7 kg/mp pe strat, in functie de starea mecanica a suportului si tipul de aplicatie. Aplicare: stropitoare, trafalet cu par lung, bidinea. Ambalaj: bidoane de 5 kg. Set 10 kg A+B. Agrement tehnic ICECON SA Bucuresti.


Rasina acrilica MAPEI Primer 3296

Rasina acrilica in dispersie apoasa, cu mare putere de penetrare in suport, cu efect de consolidare si/sau tratament antipraf pentru sape, zidarie de caramida, piatra naturala sau pentru chituri de rosturi. 

Utilizare in cadrul lucrarilor de amenajare sau renovare, la interior sau exterior. Amorsa pentru adezivii vinilici utilizati la montarea parchetului.

Raport de dilutie: pe suprafete neabsorbante nu se dilueaza, iar pentru suprafete absorbante 1:1 sau 1:2 in functie de absorbtie.

Timp uscare: 1 - 5 zile.

Timpul dupa care se pot monta finisaje cu adeziv vinilic: cand se usuca.

Aplicare: trafalet sau stropitoare.


Primer epoxidic bicomponent MAPEI Mapecoat I 600W

Primer epoxidic bicomponent in dispersie apoasa pentru tratarea suprafetelor din ciment la realizarea pardoselilor epoxidice deschise difuziei vaporilor de apa, cu rasina sintetica MAPEFLOOR I 500 W (MAPEFLOOR SYSTEM 53).

Temperatura de aplicare: intre +8°C și + 35°C.

Timp de asteptare intre straturi: 3 - 4 ore pentru primul strat si 6 - 8 ore pentru stratul doi.

Apt pentru trafic pietonal usor: 24 ore.

Aplicare: cu trafaletul sau prin pulverizare.

Consum: 0,1 - 0,5 kg/m2 in functie de aplicare.


Amorsa tricomponenta MAPEI Triblock P

Amorsa tricomponenta pe baza de epoxiciment pentru tratarea suprafetelor pe baza de ciment cu umiditate ridicata (> 4% CM) inainte de aplicarea sistemelor epoxidice sau poliuretanice impermeabile la vapori, utilizata in cadrul lucrarilor de constructii.

Timp de asteptare intre straturi: 4 - 6 ore.

Apt pentru trafic pietonal usor: dupa 24 ore.

Aplicare: pensula sau trafalet.

Consum: 250 - 300 g/m2 pe suprafete neabsorbante; 400 - 500 g/m2 pe suprafete absorbante.


Promotor de aderenta pentru metal - MAPEI Primer M

Promotor de aderenta (amorsa) pe baza de rasini poliuretanice fara solventi, pentru etansantii poliuretanici (Mapeflex PU40, Mapeflex PU45, Mapeflex PU 50SL) pentru suprafete neabsorbante cum ar fi metal, ceramica, sticla, plastic, suprafete vopsite etc.

Aplicarea etansantului: dupa 40 minute.

Consum: 10 - 12 g/ml (1 cm - adancimea rostului).


Solutie pentru consolidarea sapelor MAPEI Prosfas

Solutie de silicati de sodiu, in dispersie apoasa, cu penetrare in profunzime, pentru consolidarea si intarirea sapelor grosiere pe baza de ciment, cu rezistenta mecanica slaba, utilizata in cadrul lucrarilor de amenajare sau renovare in constructii.

Eficace pentru sape cu carente de liant sau de hidratare si tratament antipraf pentru sape pe baza de ciment.

Timp de uscare: in functie de absorbtia suportului.

Aplicare: stropitoare.

Consum: 0,5 - 0,7 kg/m2 in functie de porozitatea suportului.