Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Termoizolarea si fonoizolarea cu vata de sticla URSA a unui planseu pe structura de lemn

Termoizolarea si fonoizolarea cu vata de sticla URSA a unui planseu pe structura de lemn

Ce se urmareste :

- Termoizolarea corecta a planseului de lemn

- Variante de izolare la zgomot de impact

- Montarea corecta a vatei de sticla in structura planseului


Dezvoltarea caselor pe structura de lemn dar si utilizarea planseelor pe structura de lemn la case pe structura din zidarie conduce la intrebari referitoare la modalitatile de rezolvare ale problemelor legate de transmiterea zgomotelor dar si a necesitatii de a mai termoizola planseele de lemn.

Ursa Romania va propune un detaliu de pardoseala care sa acopere ambele necesitati si care sa functioneze fara probleme. 

Nu trebuie sa uitati ca planseele fac parte integranta din structura de rezistenta a constructiei si de aceea este bine ca acestea sa fie conformate astfel incat sa raspunda in principal cerintelor de rezistenta si apoi sa raspunda cerintelor de izolare acustica, termica sau de protectie la foc, etc.Este de asemenea important modul in care elementele constructive ale planseului, structura, izolatia, bariera impotriva vaporilor, pardoseala, etc conlucreaza pentru a impiedica acumularea de vapori, aparitia condensului si pentru a impiedica propagarea sunetelor.

Vom prezenta cateva etape care sa va permita sa intelegeti si mai ales sa controlati modul in care se monteaza vata de sticla la un planseu pe structura de lemn.Echipamente & Scule

Atentie, echipamentul de protectie in constructii nu este optional, este obligatoriu. La montajul vatei de sticla URSA Terra Top nu sunt necesare masuri sau echipamente suplimentare, altele decat cele utilizate in mod obisnuit .Este recomandat ca montajul shj   a se faca in echipe de doi oameni.


Ca echipament se recomanda :

- Manusi de bumbac

- Ochelari de protectie

- Bluza cu maneca lunga

- Masca de protectie


Pentru un montaj usor se recomanda :

- Cutter sau un cutit bine ascutit

- Rigla de lemn de minim 1,20 m

- Banda dublu adezivaCateva specificatii tehnice


Atentie !! Indiferent de solutia aleasa se recomanda montarea celor 2 placi de OSB, ca support pentru finisajul pardoselii, pentru a obtine o rigiditate mai buna a acesteia. Placa de OSB de sub grinzi participa la rigidizarea intregului planseu si este bine sa nu o scoateti din calcul.Este obligatoriu sa verificati integritatea barierei impotriva vaporilor de fiecare data cand se fac operatiuni de montaj in imediata apropiere a acesteia.In cazul in care, dupa desfacerea rolelor de vata de sticla, produsul nu ajunge la grosimea nominala inscrisa pe ambalaj, evitati sa-l utilizati.  Concluzii:


Una dintre intrebarile care apare este de ce ar trebui sa termoizolati si sa puneti bariere impotriva vaporilor si la interior ?Ei bine in acest caz vata de sticla are doua roluri, termoizoleaza cele doua incaperi suprapuse permitand in acelasi timp si un management al incalzirii daca incaperea de deasupra sau cea de dedesubt nu este utilizata o perioada sau utilizarea acestora nu se intampla in acelasi timp. In afara de aceasta vata participa activ la atenuarea zgomotelor transmise de sus in jos sau invers prin pardoseala. Bariera impotriva vaporilor impiedica circulatia vaporilor prin structura pardoselii respectiv condensarea acestora.  

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
URSA ROMANIA