Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Lemn natur sau lemn compozit?

Lemn natur sau lemn compozit?

 

Primul producator roman de lemn compozit este firma Bencomp S.R.L. Specialisti de inalta clasa in mase plastice produc profile din lemn compozit pentru orice fel de amenajari exterioare usoare: lemnul compozit este utilizat fie pentru a construi o terasa, un gard, pentru placarea peretilor exteriori, fie pentru mobilier urban, mobilier de gradina, alei, piste de joaca, pontoane sau plaje pentru piscine.

 

Beneficiile lemnului compozit sunt multiple

 

In primul rand, din punct de vedere estetic, aspectul este comparabil cu cel al lemnului exotic, fie ca este vorba de lama plina sau alveolara. Compozitia sa si procesul de fabricatie fac din ele un material recunoscut ca imputrescibil, rezistent la intemperii, la razele soarelui, la ciuperci si insecte. Este un material ecologic, nu polueaza. Este colorat in masa si exista o gama larga de culori. Lemnul compozit nu necesita nicio intretinere specifica lemnului – raschetare, baituire, lacuire sau vopsire si isi pastreaza culoarea in timp. Pentru a-si recapata aspectul dupa ce iarna a trecut, este suficienta o simpla curatare cu un jet de apa sub presiune. Un alt atu al acestui material este acela ca este insensibil la inghet, astfel ca evitati riscul ca el sa crape, sa se aschieze etc. Durata sa de viata este chiar mai mare decat cea a lemnului exotic si ar putea fi reciclat la infinit.

 

La toate aceste avantaje, se mai adauga inca doua: lemnul compozit este antiderapant, chiar si umed, iar montajul sau prin clipsare este o joaca de copil!

 

Singurul inconvenient pare a fi pretul, mai ridicat decat la lemnului natur. Insa, daca faceti un calcul al intretinerii anuale a lemnului, o sa constatati ca suma cheltuita pe lemnul compozit se amortizeaza in doi-trei ani.

 

Deci, lemn natur sau lemn compozit? Dumneavoastra decideti! Noi va asteptam!

 

 


Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
BENCOMP