Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Balconul – colţul tău de relaxare. Cum să te bucuri de el cât mai mult

Ofera balconului tau caldura folosind profile WPC (wood polymer composite)
Balconul – colţul tău de relaxare. Cum să te bucuri de el cât mai mult

Amenajarea balconului – "gradina" de la bloc

Ce este balconul?

Conform Wikipedia, un balcon (termen provenit din italiana, balcone = schela) este o parte a unei cladiri, structuri sau edificiu, de cele mai multe ori o extensie a acesteia, care poate fi simultan un element arhitectural si unul ornamental, care consta dintr-o platforma pe care poti sta sau desfasura activitati.

Datorita faptului ca balcoanele sunt intotdeauna situate la o anumita inaltime fata de nivelul de baza al cladirii, orice balcon este prevazut cu o balustrada de protectie. Platforma balconului este partial inconjurata de zidurile cladirii, fiind sustinuta de acestea, precum si de alte elemente structurale, asa cum sunt arcadele sau contrafortii.

Balcoanele pot fi exterioare, interioare sau o combinatie partiala a ambelor, comparate cu dimensiunile si volumul cladirii in absenta existentei acestora.

Pardoseala WPC utilizata la amenajarea balconului
Pardoseala WPC utilizata la amenajarea balconului

Utilizari faimoase ale balconului

Balcoanele au fost utilizate si in numeroase spectacole de teatru, opereta si opera, precum si in film si televiziune. Una dintre cele mai faimoase referiri, cunoscuta ca "scena balconului", a fost folosita de William Shakespeare in tragedia Romeo si Julieta.

Romeo şi Julieta – scena balconului
Romeo şi Julieta – scena balconului

Care este rolul sau utilizarea balconului?

Sunt multe utilizari pe care le dam balcoanelor. De la spatiu de depozitare suplimentar (inclusiv pentru obiecte de uz temporar) la alternativa minunata de a bea cafeaua dimineata intr-un spatiu primitor (deschis sau inchis). De la locul de refugiu in serile calduroase de vara pentru somn, sau poate doar pentru cititul unei carti, la mica gradina de flori si plante care sa neaducalinistea si relaxarea prin efectul vizual si olfactiv.

Balustrada din profile WPC utilizate la amenajarea balconului
Balustrada din profile WPC utilizate la amenajarea balconului

Pardoseli WPC folosite pentru amenajarea balconului

Foarte multi dintre noi locuim la bloc, asa ca stim ca balcoanele apartamentelor pot avea suprafete relativ mici si fiecare centimetru conteaza. Se poate realiza o modernizare deosebita prin folosirea anumitor materiale. In ceea ce priveste pardosirea unui astfel de spatiu, trebuie sa ii acordam o atentie deosebita, caci podeaua de ciment este foarte neatragatoare si rece. Tipul de material ales va avea un impact foarte puternic asupra modului in care balconul va fi perceput.

Indiferent daca balconul este inchis sau deschis, acoperit sau nu, o solutie ar fi alegerea lemnului compozit produs de firma Bencomp. Acesta este rezistent la umezeala si, in contact cu apa, nu putrezeste nici macar daca apa e sarata. In plus, nu este afectat nici de razele soarelui, deci nu crapa la temperaturi ridicate. Are aspectul lemnului natural, este foarte placut la atingere si este antiderapant. Mucegaiul nu-l afecteaza si nici insectele nu-l ataca. Sistemul de montare e relativ simplu si se poate face in doua moduri: aparent, prin intermediul unor suruburi autofiletante, sau invizibil, cu ajutorul unor elemente de prindere.

Pardoseala WPC utilizata la amenajarea balconului
Pardoseala WPC utilizata la amenajarea balconului

Pentru pardoseala balcoanelor inchise/acoperite, Bencomp va ofera profile cu imbinare nut si feder, iar pentru cele deschise/descoperite, va propune profile cu imbinare prin clipsuri, cu rosturi de scurgere a apei.

Prin folosirea profilelor de pardoseli marca Bencomp  se obtine o lucrare de calitate, cu o durabilitate mare. Astfel, balconul va deveni locul tau preferat, iar musafirii se vor indragosti iremediabil de el.

Balcon deschis amenajat cu pardoseala din profile WPC
Balcon deschis amenajat cu pardoseala din profile WPC

Cateva idei pentru destinatii de utilizare a balconului

Amenajeaza-ti biroul in balcon – te poate ajuta sa ai un spatiu separat si sa identifici separat locul de munca (util mai ales acum, in perioada in care munca de acasa devine tot mai populara in contextul crizei generata de COVID 19).

Amenajeaza-ti gradina/sera in balcon – idee aplicabila pentru balcon deschis/inchis.

Amenajeaza-ti locul de relaxare/citit in balcon – poti folosi, daca spatiuliti permite, mobilier de tipul celui utilizat in gradina. Iti va spori senzatia de relaxare si te vei bucura de confortul gradinii tale de la bloc.

Amenajeaza-ti sala de fitness in balcon – pune o banda de alergare, un stepper, poate o bicicleta. Ia si niste greutati, o saltea si gata, nu mai trebuie sa mergi la sala. Te poti bucura de beneficiile miscarii din confortul balconului tau.

Pardoseala WPC utilizata la amenajarea unui balcon inchis
Pardoseala WPC utilizata la amenajarea unui balcon inchis

Daca doresti sa afli mai multe despre WPC – wood plastic composite – si despre aplicatiile din lemn compozit cum ar fi: pardoseli pentru terase exterioare, imprejmuiri (garduri, balustrade), placari exterioare, mobilier urban, foisoare, intra pe site-ul nostru www.wpcromania.ro.

Daca ai un proiect sau o schita, sau ai nevoie de informatii suplimentare, solicita ajutorul echipei Bencomp aici.

Noi stim ca proiectul tau este important pentru tine. Suntem aici sa te ajutam. Asteptam mesajul tau!

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
BENCOMP