george constanza

Membru din: 25-10-2012   |   Nivel:    |   Ultima autentificare: 05-05-2016, 11:54:35 AM

  8 posturi

   1 - 8 din 8 posturi
  Scris la data: 18 Feb 2014, 19:42
  eh, pentru raspunsul asta trebuie sa ne intoarcem la intemeierea Romei, pentru ca atunci cand a fost introdus acest material in Romania, in urma cu aproape 20 ani, s-a considerat ca daca se livreaza direct cu folia de Al lumea va intelege mai bine ca este obligatorie, si nu va mai fi necesar decat sa le etanseze. initial aceasta folie de Al era mai lata decat rola de vata, cu vreo 5-8 cm (era asa-numitul caseraj cu urechi :)) , ceea ce facea etansarea mult mai simpla, prin suprapunerea celor 2 urechi ale saltelelor alaturate. insa in timp scopul initial al solutiei propuse s-a pierdut, din diverse motive, iar materialul a ajuns sa fie folosit la orice: izolatii de conducte, montaj cu folia spre exterior (sa respinga soarele vara), protectie a betonul turnat in exterior, pe timpul iernii!!! etc si multe alte le, de care si noi aflam din cand in cand, cand ne mai vine cate o intrebare nastrushnica pe adresa firmei. revenind, noi incefcam de ani de zile sa corectam aceste legende care circula pe seama vatei cu folie de aluminiu, dar ne lovim de inertia fortei de vanzari primare - agentii de vanzari care intra in contact direct cu clientii, si pentru care e mult mai usor sa vanda ce li se cere decat sa vorbeasca 5 minute despre avantaje si dezavantaje. iar aici intram intr-un alt domeniu, muuult mai complicat si de neinteles, pe care va propun totusi sa nu-l aprofundam pentru ca nu mai terminam niciodata, garantat. asadar, rugamintea noastra este ca, daca sunteti multumit de solutia propusa de noi, sa incercati sa o transmiteti mai departe, cand intalniti pe cineva in aceeasi situatie, sau macar sa-l indrumati catre noi, pentru a evita raspandirea legendelor. multumesc, si succes in continuare! sorin
  Scris la data: 17 Nov 2013, 21:48
  cred ca nu trebuia sa adaugati grinzi suplimentare. dar, daca ati facut-o, asta e! pierderea de caldura nu va fi atat de mare incat sa va afecteze consumul de energie. evident, n-am cum sa va calculez aceasta pierdere... :))
  Scris la data: 08 Feb 2013, 13:35
  cred ca cel mai simplu ar fi asa (si va descriu solutia, pornind de la peretele exterior al casei catre exterior): - montati un caroiaj din scandura asezata pe muchie, - in interior montati o vata minerala de sticla sau bazaltica cu lambda cat mai mic (0,035 W/mK) - incercati URSA SF35 - peste caroiaj si vata prindeti o folie anticondens, in capse - incercati Tyvek sau Dorken Vento - peste folie veniti cu lambriu din lemn, pe care-l mai tratati o data la cativa ani cu ceva solutii pentru lemn (aici chiar nu stiu sa va spun care) :) astfel veti pastra si aparenta de casa din lemn, eliminati si partea cu tencuiala, iar izolatia functioneaza fara probleme.
  Scris la data: 08 Feb 2013, 13:16
  la interior nu mai aveti nevoie de bariera de vapori - folia dvs cu bule de aer si aluminiu ar trebui sa fie suficienta, daca o montati corect si o etansati la partea de coama nu mai aveti nevoie de folie anticondens. ar fi ok sa incercati s-o protejati de praf, dar practic nu prea aveti cum sa fixati OSB-ul sau rigipsul DEASUPRA izolatie - in filmul de pe youtube cu montarea izolatiei termice la tavanele suspendate veti vedea ca vata se sprijina liber pe structura de gips-carton.
  Scris la data: 08 Feb 2013, 12:52
  la acoperisuri sunt 2 tipuri de folii, care se folosesc impreuna, astfel: - folia dinspre exteriorul izolatiei (i se mai spune folie anticondens, sau folie de difuzie a vaporilor), se monteaza de obicei sub invelitoare, peste astereala, are rolul de a lasa eventuala umiditate din izolatie sa se elimine in exterior, in perioada mai calda. se alege dupa o caracteristica de pe eticheta, un coeficient sd care trebuie sa fie de ordinul 0,02 m, sau apropiat. se cumpara, de obicei, odata cu invelitoarea - folia dinspre interiorul izolatiei (i se mai spune folie bariera de vapori), se monteaza intotdeauna pe partea dinspre interior a izolatiei, sub vata, are rolul de a bloca umiditatea din interior sa patrunda in izolatie si sa condenseze. pentru aceasta folie trebuie sa fie impermeabila si continua pe toata suprafata. valoarea sd pt acest tip de folie trebuie sa fie >100 m (asadar, n-ar trebui sa fie confundate). s-a obisnuit sa se livreze vata (de sticla sau din bazalt) gata caserata cu folie de aluminiu, dar la montaj este aproape imposibil sa asiguri continuitatea acestei folii, de aceea va recomand sa evitati.
  Scris la data: 08 Feb 2013, 12:44
  buna ziua, nu e foarte clar daca grinzile dvs sunt vizibile, din camerele de jos, sau nu. Totusi, aveti cateva variante, in functie de cati bani puteti sa bagati, si cum vreti sa apara la final: 1. izolati doar spatiul dintre grinzi (si daca grinzile sunt vizibile din camerele de jos trebuie sa le inchideti, cu un tavan din gips-carton) 2. izolati doar deasupra grinzilor, montand "pe muchie" scanduri de 12-14-16 cm, intre care asezati izolatie, dupa care inchideti totul pe deasupra cu OSB sau scandura (daca doriti ca grinzile sa ramana vizibile) 3. ambele solutii Atentie: - trebuie sa alegeti o izolatie dupa conductivitatea termica lambda (cat mai mica, aproape de 0,035 W/mK), si nu dupa densitate, culoare sau alte chestii de reclama :) dupa ce ati gasit mai multe materiale (vata bazaltica, vata de sticla, EPS, XPS etc) cu aceeasi valoare lambda (sau apropiate), comparati preturile intre ele - dpdv termic toate izoleaza la fel! - grosimea ar trebui sa fie suficienta (20-30 cm), pentru a compensa atat pierderile de caldura din timpul iernii cat si racirea cu A/C de peste vara - indiferent de solutia aleasa, la partea calda a izolatiei (spre interior) trebuie sa montati o bariera de vapori - uzual o folie de polietilena cu grosimea de minim 0,18 mm. aceasta bariera de vapori trebuie sa fie continua si etansa pe toata suprafata, pentru a impiedica umiditatea din interior sa patrunda in izolatie. evitati vata caserata cu aluminiu, pentru ca nu puteti asigura continuitatea foliei! succes!
  Scris la data: 08 Feb 2013, 12:17
  buna ziua, pentru instructiuni de montaj cautati pe youtube dupa "montarea izolatiei", si veti obtine cateva filme, in limba romana. succes!
  Scris la data: 25 Oct 2012, 10:31
  buna ziua, capsunii sunt plante ce se inmultesc prin stoloni, asadar e suficient sa replantati pe balcon, intr-un ghiveci, orice capsun luat din orice gradina, iar acesta se va dezvolta si va crea o perdea de frunze care atarna cam 2,5 - 3 m. eu am vazut o fotografie intr-o revista, si cu poza asta in gand am luat de la tara cateva plante, candva prin luna februarie, pe care le-a plantat intr-o jardiniera pe balcon, iar in vara aveam deja o perdea de frunze care cobora pana la vecinii ne jos, fara o ingrijire deosebita, asadar cred ca asta-i cel mai simplu mod de a avea capuni. cat priveste recolta bogata, trebuie sa tineti cont ca, de obicei, soiurile create au productivitate mare in primii 2-3 ani, si cred ca cel mai edificator exemplu sunt bulbii de lalele cumparati de prin olanda, si care nu-si pastreaza caracterisiticile (culoare, forma, marime) decat maxim 2 ani de la plantare. sper ca raspunsul meu sa va fie de folos cat de cat.
   1 - 8 din 8 posturi