Vata de sticla caserata si folia antivapori

Buna ziua. Va rog lamuritima si pe mine. Daca folosesc cel de-al doilea strat de vata cu folie de AL.,mai este nevoie de folie antivapori?
folia de Al este, in sine, bariera antivapori, dar numai daca este etansata pe toata suprafata. asta insemana ca, pe langa simpla asezare a ei in tructura, trebuie sa veniti apoi cu o banda adeziva din Al, si sa lipiti foliile intre ele (care folii sunt despartite de capriori, sau de structura de la gips-carton). cum operatiunea asta este foarte migaloasa, si nici nu aveti siguranta ca totul este etans, va recomand sa mergeti pe solutia cu folie bariera de vapori montata separat, ca in fimele de pe site-ul Ursa. succes!
Inafara de producatori si departamentul de marketing folia anti condens este un fel de a vinde folia la 10 ori pretu ,ea u se ragaste in logica si in fizica ca un produs necesar.Sunt case de sute de ani care nu au folie anticondens si sunt inca in picioare.Dar in fine ,discutia e lunga si imi sar astia in cap.
Multumesc D-le Sorin. Aveti dreptate pt. ca intradevar etansarea la vata cu folie de AL. este o prb. Atuncea apare alta nelamurire: Ce rol mai are folia de AL.? ptr. ca la diferenta de pret merita intrebat. Sau in ce situatie logica se foloseste vata cu folie de AL si care este rolul acesteia?
In afara de faptul ca astept un raspns, sunt foarte multe lucruri de invatat si daca ne intra bine prin ochi si urechi, nu este complicat. Vointa sa fie.
eh, pentru raspunsul asta trebuie sa ne intoarcem la intemeierea Romei, pentru ca atunci cand a fost introdus acest material in Romania, in urma cu aproape 20 ani, s-a considerat ca daca se livreaza direct cu folia de Al lumea va intelege mai bine ca este obligatorie, si nu va mai fi necesar decat sa le etanseze. initial aceasta folie de Al era mai lata decat rola de vata, cu vreo 5-8 cm (era asa-numitul caseraj cu urechi :)) , ceea ce facea etansarea mult mai simpla, prin suprapunerea celor 2 urechi ale saltelelor alaturate. insa in timp scopul initial al solutiei propuse s-a pierdut, din diverse motive, iar materialul a ajuns sa fie folosit la orice: izolatii de conducte, montaj cu folia spre exterior (sa respinga soarele vara), protectie a betonul turnat in exterior, pe timpul iernii!!! etc si multe alte le, de care si noi aflam din cand in cand, cand ne mai vine cate o intrebare nastrushnica pe adresa firmei. revenind, noi incefcam de ani de zile sa corectam aceste legende care circula pe seama vatei cu folie de aluminiu, dar ne lovim de inertia fortei de vanzari primare - agentii de vanzari care intra in contact direct cu clientii, si pentru care e mult mai usor sa vanda ce li se cere decat sa vorbeasca 5 minute despre avantaje si dezavantaje. iar aici intram intr-un alt domeniu, muuult mai complicat si de neinteles, pe care va propun totusi sa nu-l aprofundam pentru ca nu mai terminam niciodata, garantat. asadar, rugamintea noastra este ca, daca sunteti multumit de solutia propusa de noi, sa incercati sa o transmiteti mai departe, cand intalniti pe cineva in aceeasi situatie, sau macar sa-l indrumati catre noi, pentru a evita raspandirea legendelor. multumesc, si succes in continuare! sorin