Capsuni cataratori

Ce parere aveti despre capsunii cataratori? De o vreme tot vad ca sunt ridicati in slavi, ca dau recolta bogata tot timpul anului, si ma gandesc serios sa-mi comand si eu cativa in primavara viitoare. A avut cineva de-a face cu asa ceva? Au nevoie de ingrijiri speciale?
buna ziua, capsunii sunt plante ce se inmultesc prin stoloni, asadar e suficient sa replantati pe balcon, intr-un ghiveci, orice capsun luat din orice gradina, iar acesta se va dezvolta si va crea o perdea de frunze care atarna cam 2,5 - 3 m. eu am vazut o fotografie intr-o revista, si cu poza asta in gand am luat de la tara cateva plante, candva prin luna februarie, pe care le-a plantat intr-o jardiniera pe balcon, iar in vara aveam deja o perdea de frunze care cobora pana la vecinii ne jos, fara o ingrijire deosebita, asadar cred ca asta-i cel mai simplu mod de a avea capuni. cat priveste recolta bogata, trebuie sa tineti cont ca, de obicei, soiurile create au productivitate mare in primii 2-3 ani, si cred ca cel mai edificator exemplu sunt bulbii de lalele cumparati de prin olanda, si care nu-si pastreaza caracterisiticile (culoare, forma, marime) decat maxim 2 ani de la plantare. sper ca raspunsul meu sa va fie de folos cat de cat.
Multumesc pentru informatii. Intre timp, am mai citit si eu pe net intre timp si se pare ca aceasta chestie cu capsunii "cataratori" sau "urcatori" este doar o bula de marketing. Plantele de capsun cresc in lungime - e adevarat - dar nu se poate spune ca sunt cataratoare, ci mai degraba curgatoare. Poti, daca vrei, sa sprijini planta manual de diverse suporturi, ca sa simulezi "urcarea", dar asta nu are decat eventual sens decorativ. In privinta fructelor, din ce am mai citit si auzit de la altii, se pare ca si aici capsunii cataratori sunt un fel de pom laudat la care te duci cu sacul numai ca sa fii dezamagit. Unii spun ca fructele sunt mici si rele, altii spun ca sunt mici dar gustoase, in orice caz e clar ca nu dau fructele splendide pe care le vezi prin pozele de reclama. Am sa ma mai interesez pe acest subiect si am sa revin cu o concluzie finala, cand o voi avea. In momentul asta, cred ca totusi am sa ma orientez catre soiurile traditionale. Iar sfatul tau e foarte bun: am sa rog pe cineva de la tara care are capsuni in gradina sa-mi dea cateva plante si am sa incep asa. Multumesc inca o data.
Uite ce sunt, de fapt, capsunii cataratori!
Linkuri