Var pentru constructii CELCO

Var pentru constructii CELCO

Marca:
CELCO
Produs furnizat de:

CELCO

Vezi profil furnizor
Contactează furnizorul
CELCO
Varul CELCO a aparut din nevoia de a asigura aportul constant de materie prima de calitate in productia de BCA si de adezivi CELCO. Fabrica de var CELCO este o investitie greenfield,  beneficiaza de un  grad inalt de automatizare si foloseste  tehnologii de ultima ora. Procesul de productie al varului CELCO asigura reducerea prafului, zgomotului si vibratiilor, limitandu-se astfel impactul asupra mediului.
 
La inceputul anului 2014 la Fabrica de Var CELCO s-a pus in functiune al doilea cuptor de ardere al varului, crescand astfel capacitatea de productie a fabricii cu 60%. Investitia realizata cu fonduri europene a fost programata ca urmare a dorintei de a raspunde prompt marilor consumatori industriali (fabrici de BCA, uzine siderurgice, otelarii, unitati de fabricatie a adezivilor si mortarelor), oferindu-le var specializat CL 90 si var destinat in mod specific productiei de BCA, cu performante ridicate. Astfel, Fabrica de Var CELCO produce, in premiera in Romania, var dolomitic, necesar industriei siderurgice, materie prima importata pana de curand din alte tari europene.

Varul calcic hidratat - CELCO CL 90-S

Se formeaza in urma procesului de hidratare a varului macinat, regasindu-se sub forma de pulbere cu un grad inalt de finete. Varul hidratat este oferit in saci de plastic vidati, care sunt aranjati pe paleti protejati cu folie. Varul calcic hidratat CELCO se foloseste in prepararea mortarelor de zidarie, pentru tencuieli interioare si exterioare, fabricarea altor produse pentru constructii, tratarea apelor potabile, neutralizarea apelor reziduale si de proces, stabilizarea solurilor, industria chimica, industria sticlei, industria hartiei. 


Ambalare:

Varul hidratat este oferit in saci de plastic vidati, care sunt aranjati pe paleti protejati cu folie. Pentru a satisface nevoile diversificate ale clientilor nostri, sacii de var sunt oferiti in variantele de 25 kg sau 17,5 kg.

Varul calcic hidratat  poate fi ambalat in saci vidati de plastic sau poate fi livrat vrac, cu autocisterne.


Var calcic hidratat - CELCO CL 70-S

Varul hidratat CELCO se formeaza in urma procesului de hidratare a varului granulat, regasindu-se dupa procesul de macinare sub forma de pulbere cu grad inalt de finete. Acesta se poate folosi in producerea mortarelor, dar si pe scara larga in constructii. Varul hidratat vrac se depoziteaza in silozuri, ferit de umezeala, iar varul insacuit in vid si saci de polietilena se depoziteaza pe platforme uscate, protejate. In conditiile de depozitare si transport prevazute mai sus, caracteristicile varului hidratat sunt valabile 6 luni pentru vrac si 24 luni pentru varul insacuit in vid. 


Aplicatii: prepararea mortarelor de zidarie, prepararea tencuielilor interioare si exterioare, fabricarea altor produse pentru constructii, stabilizarea solurilor.


Ambalare: Varul CELCO HIDRACALC CL70-S sub forma de pulbere poate fi livrat in saci de plastic vidati de 17,5 kg sau vrac, cu autocisterne.


Varul dolomitic - CELCO DL 90-30 Q

Este un var aerian constituit in principal din oxid de calciu si oxid de magneziu, produs prin arderea calcarului cu continut ridicat de carbonat de magneziu si obtinut sub forma de bulgari cu diverse dimensiuni ce pot fi supusi sortarii conform cerintelor beneficiarului.


Acest tip de var este necesar in industria siderurgica (prin prelungirea ciclului de viata a tehnologiei folosite la fabricarea otelului), pentru reducerea nivelului poluarii centralelor electrice (putand fi injectat in arzatoarele de carbune pentru a reduce emisiile de NO2 si SO2), in horticultura (varul dolomitic poate fi folosit ca o metoda de combatere a daunatorilor (insectelor) fara a provoca daune plantelor), zootehnie (datorita proprietatilor sale antiseptice, varul dolomitic poate fi utilizat ca dezinfectant in zootehnie, deoarece creeaza un mediu alcalin si uscat in care procesul de multiplicare al bacteriilor este incetinit) si in agricultura ca amendament de sol (pentru imbunatatirea calitatii solurilor, cresterea ph-ului solurilor acide spre neutru, permite inglobarea de apa potabila pentru solurile acide, constituie o sursa de calciu si magneziu pentru culturi, etc).


Var bulgari - CELCO CL 90-Q

In urma procesului de ardere a calcarului in cuptor la temperaturi inalte structura sa se modifica varul nestins sub forma de var bulgari CELCO CL 90-Q folosit in constructii si siderurgie. Varul bulgari este utilizat in fabricarea otelului, aluminiului, sticlei, in industria celulozei si hartiei, industria zaharului, producerea de var pasta pentru constructii. Varul industrial bulgari poate fi livrat vrac, cu ajutorul basculantelor sau in big-bags de 1000 kg.


Var macinat - CELCO CL 90-Q (R4,P1)

Varul macinat special pentru productia de BCA este un tip de var ars tare care se macina cu un grad de finete foarte ridicat si este obtinut prin procesul de granulare, macinare a varului bulgari cu aditivi speciali care imbunatatesc proprietatile de curgere si neaglomerabilitate. In functie de nevoile clientilor, acesta poate fi adaptat pentru a indeplini diverse caracteristici ce permit atingerea performantelor dorite.


Varul CL 90-Q (R4, P1) se livreaza vrac, in autocamioane specializate (basculante).


Var macinat - CELCO CL 90-Q (R5, P1)

Varul macinat industrial CL 90-Q (R5, P1) este un tip de var ars moale, are un grad de finete foarte ridicat si este obtinut prin procesul de granulare a varului bulgari. Acest produs a fost creat dupa o reteta speciala, pentru nevoile consumatorilor din domeniul construirii drumurilor. Varul CL 90-Q (R5, P1) se utilizeaza pentru realizarea terasamentelor de drumuri si a platformelor industriale, pentru fabricarea liantilor rutieri utilizati la constructia de drumuri si cai ferate, a straturilor de forma, la stabilizarea si tratarea solului.


Varul CL 90-Q (R5, P1) se livreaza vrac, in autocamioane specializate (basculante).

13 imagini

7 Documentatii tehnice
Vezi toate

Pliant CELCO 2019
Catalog, brosura
44 p | RO

VREI SĂ ȘTII CÂT COSTĂ?
CERE OFERTĂ ACUM

Obține prețuri și află cât costă produsele din gama de Var pentru constructii CELCO
Contactează CELCO și cere prețuri pentru proiectul tau.
Lucru în România