448 produse din categoria Fundatie | 47 game

Fundatia, sau “talpa casei”, va va duce cu gandul la cantitatea de betoane si armaturi necesare pentru a incepe constructia in forta. Pana la aceasta etapa insa trebuie sa aveti in vedere cateva lucruri care ar putea sa va usureze munca si sa va salveze o gramada de nervi si bani mai ales daca alegeti sa executati lucrarea in regie proprie.


Pe langa trasarea corecta a casei (marcarea interaxelor si a cotei ”0” a planseului) este necesara pregatirea terenului pentru demararea sapaturilor si mai ales executia corecta a acestora conform cu proiectul de executie, indiferent ca o faceti manual sau mecanizat,  si sprijinirea malurilor de pamant (in cazul fundatiilor cu adancime mai mare de 1,5m). Va trebui de asemenea sa aveti in vedere ce tipuri de cofraje veti utiliza – din scandura de lemn, aglomerate din lemn, metalice sau pierdute – aprovizionarea si montarea acestora in pozitie, montarea armaturilor conform cu proiectul si abia de acum va puteti gandi la etapele de turnare a betoanelor, tipul acestora si mai ales la modul in care pompa si betoniera vor avea acces catre zona de turnare.


Desi ar parea ca odata cu terminarea turnarii planseului pe sol (nu uitati ca acesta trebuie sa fie termoizolat!) sau peste subsol, fundatia este gata, va trebui sa aveti in vedere cateva “mici” chestiuni legate de hidroizolarea fundatiilor sau a subsolului, de termoizolare, de drenaj perimetral (daca este cazul) sau de racordare la instalatiile de canalizare si de apa, si chiar la protectia fundatiilor la radacini. Toate aceste chestiuni nu se vor rezolva decat intr-o etapa ulterioara, dupa ce veti termina casa “la rosu”, dar este bine sa stiti la ce anume sa va asteptati.


Nu trebuie sa uitati ca orice reparatie ulterioara a fundatiilor , ca si reabilitarea fundatiilor la case vechi, sunt operatiuni costisitoare care necesita atat timp cat si bani.


 1 - 30 din 47 de game

Schele, sisteme de cofrare pentru beton DOKA

DOKA ROMANIA

DOKA
În această gamă:
4 documentații
37 imagini
9 produse
1 video

Var pentru constructii CELCO

CELCO

CELCO
În această gamă:
7 documentații
13 imagini
6 produse
1 video

Cofraje reutilizabile cu diverse aplicatii GEOPLAST

REDA

GEOPLAST
În această gamă:
15 documentații
90 imagini
5 produse
4 video

Placaj TEGO si placi cofrare WELDE

WELDE ROMANIA

WELDE
În această gamă:
9 documentații
22 imagini
8 produse
2 video

Pelicule hidroizolante MARIS POLYMERS

TEMAD Co

MARIS POLYMERS
În această gamă:
13 documentații
21 imagini
15 produse

Aditivi pentru mortare SIKA

SIKA Romania

SIKA
În această gamă:
4 documentații
17 imagini
3 produse

Spuma poliuretanica SIKA

SIKA Romania

SIKA
În această gamă:
2 documentații
7 imagini
7 produse

Mortare gata preparate SIKA

SIKA Romania

SIKA
În această gamă:
18 documentații
15 imagini
9 produse

Ai o întrebare?
Scrie aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva