Produse pentru fundatie

Caută în cele 75 de game cu 501 de produse. Alege o categorie de mai jos.
Fundatie

Fundatia, sau “talpa casei”, va va duce cu gandul la cantitatea de betoane si armaturi necesare pentru a incepe constructia in forta. Pana la aceasta etapa insa trebuie sa aveti in vedere cateva lucruri care ar putea sa va usureze munca si sa va salveze o gramada de nervi si bani mai ales daca alegeti sa executati lucrarea in regie proprie.


Cei mai noi furnizori de produse pentru fundatie

Alege bine produsele pentru fundatie

Pe langa trasarea corecta a casei (marcarea interaxelor si a cotei ”0” a planseului) este necesara pregatirea terenului pentru demararea sapaturilor si mai ales executia corecta a acestora conform cu proiectul de executie, indiferent ca o faceti manual sau mecanizat,  si sprijinirea malurilor de pamant (in cazul fundatiilor cu adancime mai mare de 1,5m). Va trebui de asemenea sa aveti in vedere ce tipuri de cofraje veti utiliza – din scandura de lemn, aglomerate din lemn, metalice sau pierdute – aprovizionarea si montarea acestora in pozitie, montarea armaturilor conform cu proiectul si abia de acum va puteti gandi la etapele de turnare a betoanelor, tipul acestora si mai ales la modul in care pompa si betoniera vor avea acces catre zona de turnare.


Desi ar parea ca odata cu terminarea turnarii planseului pe sol (nu uitati ca acesta trebuie sa fie termoizolat!) sau peste subsol, fundatia este gata, va trebui sa aveti in vedere cateva “mici” chestiuni legate de hidroizolarea fundatiilor sau a subsolului, de termoizolare, de drenaj perimetral (daca este cazul) sau de racordare la instalatiile de canalizare si de apa, si chiar la protectia fundatiilor la radacini. Toate aceste chestiuni nu se vor rezolva decat intr-o etapa ulterioara, dupa ce veti termina casa “la rosu”, dar este bine sa stiti la ce anume sa va asteptati.


Nu trebuie sa uitati ca orice reparatie ulterioara a fundatiilor , ca si reabilitarea fundatiilor la case vechi, sunt operatiuni costisitoare care necesita atat timp cat si bani.