Trape de evacuare fum si gaze fierbinti KADRA

Trape de evacuare fum si gaze fierbinti KADRA

Marca:
KADRA
Produs furnizat de:

KADRA

Vezi profil furnizor
Contactează furnizorul
KADRA
Trapele de fum sunt dispozitive cu rol in asigurarea securitatii la incendiu a cladirilor. Securitatea la incendiu a unei cladiri, din perspectiva protectiei la foc, se refera la capacitatea acesteia de a nu genera evenimente critice sau evenimente catastrofale. Sistemele tehnice care asigura securitatea la incediu, asa cum sunt si trapele de fum, au ca rol limitarea probabilitatii producerii de victime si distrugerii proprietatii sau a mediului inconjurator. Obiectivele acestor solutii sunt prevenirea incendiilor si protectia in caz de incendiu. Produsul trape de fum are un rol foarte important pe zona de protectie in caz de incendiu.
 
Criteriile de alegere a unei trape de fum
 
- Suprafata geometrica a unei trape de fum - suprafata deschiderii trapei de fum masurata in planul suprafetei constructiei
- Coeficient aeraulic: acest coeficient indica raportul intre debitul efectiv al trapei si cel teoretic, ideal
- Suprafata utila a unei trape de fum - suprafata mai mica sau egala cu suprafata geometrica, se obtine inmultind coeficientul aeraulic si suprafata geometrica. Are rol important in stabilirea debitului efectiv de aer raportat la suprafata reala a trapei.
 
Alegerea trapelor de fum in functie de Normativele in vigoare

Normativul impune ca trapele de fum sa fie din clasa de fiabilitate Re 300 (300 cicluri). Pentru trapele cu functie dubla (desfumare si ventilatie), se impune fiabilitate pentru 10.000 de cicluri de deschidere / inchidere.
 
Exista o clasificare in functie de incarcarea de zapada - SL 250 (25 daN/m2), pentru zonele unde altitudinea este sub 400 m, SL 500 (50 daN/ m2 ), pentru altitudine de peste 400 m dar sub 800 m si SL 500 (50 daN/ m2), dar cu obligativitatea de a monta sisteme de indepartare a zapezii (includem aici si panta acoperisului ca masura acceptata), pentru altitudini mai mari de 800 m.
 
Normativul impune ca trapele de fum, inclusiv cele folosite si pentru ventilatie, trebuie sa respecte clasa T00 (0 grade C) pentru temperatura ambientala, dar si clasa B300 (300 grade C pentru un timp de 30 minute) in legatura cu expunerea la fum.
 
 
Principalele avantaje ale Trapelor de Fum KADRA
 
Trapele de fum KADRA sunt conforme normelor in vigoare En 12101-2 si pot fi actionate atat cu CO2, cat si electric 24 V.
 
Cele care sunt actionate electric indeplinesc concomitant un dublu rol: primul este acela de desfumare, iar cel de-al doilea este de ventilatie, putand fi folosite si pentru ventilatie fara a aduce modificari produsului.
 
Dar poate cel mai important aspect tine de faptul ca mentenanta obligatorie pentru produsele ce au rol de desfumare este aproape 0.

11 imagini

VREI SĂ ȘTII CÂT COSTĂ?
CERE OFERTĂ ACUM

Obține prețuri și află cât costă produsele din gama de Trape de evacuare fum si gaze fierbinti KADRA
Contactează KADRA și cere prețuri pentru proiectul tau.