Placi din ciment AQUAROC® RIGIPS

Placi din ciment AQUAROC® RIGIPS

Contactează furnizorul
RIGIPS

Placa pe baza de ciment rezistenta la umiditate AQUAROC®

Aquaroc®, cu muchie dreapta, este o placa de ciment (SR EN 12467) cu miez usor ce include granule de polistiren expandat si suprafete armate cu plasa din fibra de sticla (gri inchis), greu combustibila (clasa de reactie la foc  A2-s1, d0).

Pentru spatii cu expunere directa la actiunea apei sau umiditati excesive. Ideala pentru camere cu umezeala ridicata datorata aburului datorita gradului mic de absorbtie apa de doar 8% dupa scufundare in apa timp de 24 de ore: bucatarii, zone umede din baie - cabine de dus inchise acasa sau la piscina, la baze de tratament/spa, la spalatorii.


Sunt o alternativa rapida si usoara la zidarie, putand fi utilizate pentru placarea/tencuirea uscata a peretilor in zone slab aerisite precum pivnitele, camarile sau intrand in componenta peretilor despartitori, avand duritate de 42 N/mm 2 si densitate ridicata, ce dau o buna rezistenta la deteriorarea prin lovire si abraziune, in zone cu trafic intens (parcari, holuri de spital, etc).

In plus, ofera pana la 60 minute rezistenta la foc a peretilor despartitori si un nivel ridicat de izolare acustica, ceea ce le face ideale pentru zonele cu trafic si zgomotoase din cladirile de agrement, scoli, cladiri publice. Suprafata placilor Aquaroc poate fi finisata cu vopsea sau poate fi placata cu faianta, gresie sau piatra naturala.


Pentru placaje se folosesc adezivi elastici pentru lipire si chituire. Suprafata placilor poate fi finisata cu placi ceramice (faianta fixata cu adeziv), tinand cont de gradul maxim de incarcare de 50 kg/mp. Se pot prinde si greutati cu sarcina de pana la 20 kg in punctul de fixare.

Pentru obiecte sanitare, este necesara o structura metalica suplimentara in spatele placii. Pot fi utilizate si la fatade, in cadrul unui sistem ce cuprinde mai multe elemente (insiruite de la interior la exterior): placi din gips-carton sau placi Rigidur, bariera de vapori Isover Vario, strat de vata minerala Isover, strat de difuzie, strat de aer, placi de ciment Aquaroc®, vata minerala cu rol termoizolant, grund, plasa si strat decorativ tencuiala Weber.


MONTAJ: Placa se poate taia usor, la dimensiunea dorita, cu cutterul. Se monteaza pe structura metalica din otel similara cu cea folosita la montajul placilor de gips-carton (profile CW pentru pereti de compartimentare, profile CD si bride de ancorare pentru placare/tencuiala uscata). Placile se prind cu suruburi Aquaroc. Pentru etansarea rosturilor se utilizeaza chitul adeziv poliuretanic Aquaroc®. Pentru aplicatii rezistente la foc se va utiliza chitul Weber set Flex.

Accesorii

Surub pentru fixarea placilor Aquaroc®

Surub cu filet dublu, rezistent la coroziunea din spatii umede, pentru fixarea placilor Aquaroc® (din ciment cu granule de polistiren, cu grosime de 12.5 mm) pe structura metalica formata din profilele din otel zincat gofrat (rigidizate) Rigiprofil®.

- Grosime maxima profil metalic: 0.7 mm.

- Rezistenta la coroziune: 48 de ore, conform testelor in mediu salin.

- Culoare suruburi: negru.

- Consum orientativ pentru 10 mp de perete: pentru placare simpla 225 buc suruburi HB 25; pentru placare dubla - 175 buc. suruburi HB 25 pentru primul strat si 225 buc. suruburi HB 41 pentru al doilea strat.

2 Documentatii tehnice

AFLĂ PREȚURI,
ÎNTREABĂ CÂT COSTĂ

Obține prețuri și află cât costă produsele din gama de Placi din ciment AQUAROC® RIGIPS
Contactează SAINT-GOBAIN CONSTRUCTION PRODUCTS ROMANIA - DIVIZIA RIGIPS și cere prețuri pentru proiectul tau.