Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Aer mai curat, acasa, la birou si oriunde in interior cu Rigips Activ’Air®

Aer mai curat, acasa, la birou si oriunde in interior cu Rigips Activ’Air®

Viata moderna ne face sa petrecem 90% din timp in interior. Aceasta inseamna peste 22 ore zilnic, timp in care respiram 10.000 litri de aer! Simptomele afectiunilor respiratorii, tot mai frecvent intalnite, sunt accentuate de concentratii ridicate ale substantelor poluante din aer. Specialistii au aratat ca unele substante poluante ating in aerul din interiorul cladirilor concentratii mai mari decat in cel exterior. In acest sens, studiul realizat in Franta de catre Observatoire de la Qualité de l’Air Intérieur (QQAI) a aratat o concentratie de pana la 15 ori mai mare pentru formaldehida, un compus organic volatil care produce iritatii ale aparatului respirator si ale ochilor.

 

Concentratia formaldehidei este folosita ca factor important de masurare a calitatii aerului din interiorul cladirilor. Metodologiile de evaluare a impactului cladirilor asupra mediului (LEED, BREEAM) contureaza in ultimii ani un nivel de 30 µg/m 3  pentru concentratia limita a formaldehidei in aerul din interiorul cladirilor. Intr-un studiu demarat de Saint-Gobain Rigips, realizat prin masurarea concentratiei de formaldehida din diverse cladiri rezidentiale din Romania, s-a constatat ca de multe ori nivelul de substante nocive atinge cota ingrijoratoare de 100 µg/m 3  pentru aerul din interior.

 

Formaldehida este o substanta prezenta in multe produse sinonime cu confortul cotidian: parchet, mocheta, tesaturi, mobilier, solutii de curatare, aparate electrocasnice, asa ca este imposibil de localizat si indepartat ca o sursa punctuala. Metoda obisnuita, de prevedere a unei instalatii de ventilare si improspatare a aerului este insa indisponibila in majoritatea cladirilor rezidentiale, iar in cladiri de birouri sunt perioade prelungite in care este oprita. Cu toate acestea, exista o solutie prin care peretii incaperilor pot sa contribuie la un aer mai curat.

 

Produsele Rigips®: Impact crescut asupra mediului interior, impact scazut asupra mediului exterior

 

Produsele din portofoliul Saint-Gobain Rigips indeplinesc cele mai exigente cerinte de calitate, acestea avand  o durata de viata similara cu cea a cladirii in care sunt utilizate. Atat placile din gips-carton (numele companiei devenind un sinonim pentru acest produs), cat si gleturile si tencuielile marca Rigips® folosesc o materie prima 100% reciclabila de un numar infinit de ori, roca de gips provenind din depozitele naturale de roca din Cariera Cheia de la Turda, unde compania isi desfasoara operatiunile industriale. Ipsosul natural rezultat din roca de gips are proprietati benefice pentru sanatate deoarece poate regla umiditatea din spatiile interioare. Atunci cand atmosfera este prea uscata ipsosul cedeaza molecule de apa facand mediul ambient mai placut, iar cand mediul este umed preia din umiditatea excesiva. In plus, actioneaza ca o bariera in cazul unui incendiu pentru ca moleculele de apa incorporate in material fac produsele greu combustibile.

 

Produsele si solutiile pe baza de ipsos propuse de Saint-Gobain Rigips sunt bazate pe materii prime naturale care contribuie la imbunatatirea calitatii aerului interior, compania asigurandu-se ca prin produsele sale mediul construit va fi o sursa de siguranta, confort si inovatie si ca, in acelasi timp, contribuie la dezvoltarea programului ”Green Homes” (Case Verzi) in Romania, raspunzand astfel standardelor recomandate de provocarile viitorului. 

 

 Salvează pdf

 

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
SAINT-GOBAIN CONSTRUCTION PRODUCTS ROMANIA - DIVIZIA RIGIPS