TERAPLAST

TERAPLAST

Traditie de peste 120 ani

TERAPLAST

Parc Industrial Teraplast, DN 15A (Reghin Bistrita), km 45 + 500, Bistrita, jud. Bistrita-Nasaud


Relatii clienti:

Despre TERAPLAST

                                                                                                        Istoric:


 

1896 - Mesterul sas Schuster Walter infiinteaza primul atelier de productie a placilor ceramice din Bistrita. In 1917, atelierul este vandut Doctorului Biss Cornel si devine societate pe actiuni sub numele de „Fabrica de sobe si produse ceramice”.

1948 - Fabrica a fost nationalizata.

1977 - Au inceput lucrarile de investitii la „Intreprinderea de Materiale de Constructii” Bistrita, iar Fabrica de Teracota a devenit parte a acesteia. A fost infiintata sectia mase plastice in cadrul Intreprinderii de Materiale de Constructii Bistrita.

1978 - Se pun in functiune primele linii de extrudare tevi PVC. Experiență de peste 35 de ani în extrudare.

1990 - Ia nastere TeraPlast, prin divizarea Intreprinderii de Materiale de Constructii din Bistrita, care detinea sectiile de teracota si de prelucrare a maselor plastice. S-a pornit la drum cu o sectie de cahle de teracota si o sectie de mase plastice capabila sa fabrice o gama restransa de profile si tevi cu diametre maxime de 110 mm.

1992 - Incepe productia de lambriuri din PVC. In vederea asigurarii accesului la pietele externe, TeraPlast a incheiat un parteneriat strategic cu compania maghiara Gemenc Plast, care activa pe un domeniu similar.

1994 - In asociere cu Rompetrol SA, Gaz de France si Socomo-Socotub, TeraPlast a infiintat firma mixta Politub, care a fost prima companie din Romania care a produs tubulatura agrementata din polietilena.

1995 - TeraPlast isi privatizeaza integral capitalul.

1999 - Teraplast preia participatia Rompetrol SA in Politub, devenind asociat cu o participatie de 50% alaturi de Socotub.

2001 - Incepe productia tevilor multistrat, TeraPlast fiind prima companie din Romania care a produs acest tip de tubulatura. 

 2004 - Incepe productia de profile PVC pentru tamplarie.

2007 - TeraPlast devine actionar majoritar (70.42%) in TeraSteel (Plastsistem), care a fost reorganizata si incepe productia de panouri termoizolante cu miez de spuma poliuretanica.

2008  - TeraPlast se listeaza la Bursa de Valori Bucuresti, fiind pana in acest moment cel mai mare si ultimul IPO derulat cu succes de o companie privata din Romania.

2011 - TeraPlast demareaza cel mai amplu program de investitii din istoria sa, ce presupune relocarea tuturor capacitatilor de productie din Bistrita, intr-un Parc Industrial dezvoltat in extravilanul municipiului.

2013 - TeraSteel (Plastsistem) incepe productia de structuri zincate, in urma investitiei de 2.5 milioane de euro.

2016 - Compania Teraplast SA infiinteaza compania Teraplast Hungaria KFT, ca parte a strategiei companiei de a creste valoarea exporturilor. Rebrandingul companiei Plastsistem care devine TeraSteel, noul nume reprezentand mai bine domeniul de activitate, directiile de dezvoltare viitoare ale companiei si apartenenta la grup.

2017 - Achizitia a 60% din actiunile companiei Depaco-producatorul numarul 2 de tigla metalica din Romania. Achizitia unei fabrici de panouri sandwich in Serbia care va dubla capacitatea actuala de productie. Achizitia pachetului reprezentand 50% din capitalul social al Politub S.A., TeraPlast ajungand astfel la o participatie de 99,99%.

2018 - Inregistrarea la Oficiul Registrului Comertului a detinerii de 67% din partile sociale ale Depaco S.R.L.

 

 

TeraPlast investeste in tehnologii performante, avand o preocupare constanta pentru respectarea celor mai inalte standarde de calitate in fabricarea produselor.


Identificarea de noi solutii tehnice ramane una dintre prioritatile noastre strategice. Astfel pentru dobandirea avantajului competitiv, investim continuu intr-un centru propriu de cercetare. In plus, la incheierea ciclului de productie, produsele rezultate sunt verificate intr-un laborator de testare acreditat de catre RENAR.

 

In conformitate cu standardele europene, activitatea firmei se desfasoara in Sistem de Management Integrat Calitate-Mediu-Sanatate si Securitate Operationala.

17 game de produse înscrise