Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

WPC și PVC

De multe ori, vorbind despre WPC cu cineva care nu știa despre acest produs, la auzirea denumirii de “WPC”, apărea întrebarea: “Ai zis PVC?”.
WPC și PVC
www.raumedic.com

                    PVC (Policlorura de vinil) / WPC (Lemn compozit)


Astfel, am hotărât să explic această confuzie creată între cele două acronime: WPC - lemnul compozit - este un produs finit pe când PVC - Policlorura de vinil - este materie primă.

WPC

WPC (wood polymer composite) mai este cunoscut și sub denumirea de lemn compozit sau lemn plastifiat. Acesta a fost inventat în Japonia, în 1976, si are în compoziţie făină de lemn (peste 50%), mase plastice reciclate (granule de polietilenă de înaltă densitate-HDPE), amestec stabilizat împotriva radiaţiilor UV, a mucegaiurilor şi insectelor.

Prin procedeul de extrudere se obțin profile rectangulare pentru dușumele exterioare, dar se pot obține și profile pentru stâlpi și șipci de gard, țigle, lambriuri exterioare, paleți deosebit de rezistenți, sisteme pentru uși și ferestre.

PVC

Policlorura de vinil, mai cunoscută sub denumirea de PVC, a fost descoperită în anul 1912 de Fritz Klatte și este al doilea cel mai folosit tip de plastic, rezistent la foc, la apă, la razele ultraviolete, la substanțe chimice acide, avand nenumarate aplicații industriale, în special în domeniul ambalajelor și al amenajărilor locuinței.

În concluzie, se poate observa că acești doi termeni cu rezonanță sonoră similară fac parte din două emisfere total diferite, cu întrebuințări la fel de diferite.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
BENCOMP
Lucru în România