Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Viata pe verticala, in cea mai ingusta locuinta din lume

Viata pe verticala, in cea mai ingusta locuinta din lume

Poate un om locui, fara sa se simta sufocat, intr-o casa a carei latime nu este mai mare de 1,22 metri? Pare uimitor, dar aceasta casa din Polonia chiar atat are. Totul se desfasoara pe verticala. Este cea mai ciudata dovada ca de dragul economisrii resurselor si a spatiului ne putejm gandi la lucruri total atipice.

 

 

Casa Etgar Keret, aflata in Polonia, foloseste spatiul dintre doua caldiri pe care oricine altcineva l-ar fi considerat total inutil. Dar iata ca un arhitect, Jakub Szczęsny de la Centrala,  a decis sa utilizeze acest spatiu pentru o locuinta total functionala, dar atipica total. Casa are in total 14,5 metri patrati, insa desfasurati, asa cum se vede, mai mult pe verticala.

Claustrofobia nu este singura problema care s-ar putea ivi pentru cel ce locuieste intr-o asmeena casa. Lumina sa zicem  ca se rezolva dintr-un sistem de iluminare mai destept. Dar daca depasesti o anumita greutate este foarte probabil sa nici nu mai poti intra in propria casa. De asemenea, sigur nu este genul de locuinta familista, cel mult pentru niste proaspat indragostiti.

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România