Living de vacanta subsol + parter in centrul orasului Nehoiu, Buzau

Nehoiu este un orasel mic situat intr-o depresiune la granita dintre dealuri si munti, subcarpatii de curbura. Pe un teren usor plan, aproape de centrul orasului, propunem acest living de vacanta pe amprenta unui subsol existent ce se va transforma in crama cu ocazia acestei interventii. Desi se afla in oras, terenul ramane verde iar peisajele impadurite din planul al doilea inconjoara tot acest loc.


Cladirea iese in evidenta prin simplitatea si prin forma atipica pentru aceasta zona de munte. Aceasta intra intr-un dialog continuu cu peisajul inconjurator si marcheaza foarte clar directia de privire atat vazuta din exterior cat si din interior.


Catre peisaj, cladirea dezvolta o terasa ce pluteste in aer neatingand pamantul si un gol mare vitrat indreptat catre priveliste. Prin simplul gest al acoperisului, cladirea exprima clar dorinta beneficiarului de a admira muntele din fata sa. In partea opusa terasei revenim putin mai jos si realizam pe peretele exterior din spate, sub streasina - sageac, o zona pentru depozitarea lemnelor. Lemnele asezate aici, aflate la uscat, participa la imaginea cladirii facand parte din imaginea finala. Acest perete, unde intalnim si accesul in cladire, isi schimba infatisarea in functie de pozitia si cantitatea lemnelor.


Fatada este placat cu lemn tratat iar invelitoarea este realizata din tabla faltuita culoare gri inchis. Soclul, subsolul, ramane alb si creaza un postament pentru cladire atat fizic cat si vizual. Cladirea, in sine, ramane un element neutru ce favorizeaza relatia omului cu mediul inconjurator in care se afla. Aceasta nu polueaza estetic mediul in care exista si ajuta la explorarea acestuia in zilele de sfarsit de saptamana sau concediu.

Living de vacanta - Nehoiu - Buzau Buzau AsiCarhitecturaLiving de vacanta - Nehoiu - Buzau 14.1 Buzau AsiCarhitecturaLiving de vacanta - Nehoiu - Buzau 14.2 Buzau AsiCarhitecturaLiving de vacanta - Nehoiu - Buzau 14.3 Buzau AsiCarhitecturaLiving de vacanta - Nehoiu - Buzau 14.5 Buzau AsiCarhitecturaLiving de vacanta - Nehoiu - Buzau 14.6 Buzau AsiCarhitecturaLiving de vacanta - Nehoiu - Buzau 14.7 Buzau AsiCarhitecturaLiving de vacanta - Nehoiu - Buzau 14.8 Buzau AsiCarhitecturaLiving de vacanta - Nehoiu - Buzau 14.9 Buzau AsiCarhitecturaLiving de vacanta - Nehoiu - Buzau 14.10 Buzau AsiCarhitecturaLiving de vacanta - Nehoiu - Buzau 14.11 Buzau AsiCarhitecturaLiving de vacanta - Nehoiu - Buzau 14.12 Buzau AsiCarhitecturaLiving de vacanta - Nehoiu - Buzau 14.13 Buzau AsiCarhitectura