Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Scaune din materiale reciclabile

Scaune din materiale reciclabile

Un scaun este poate cel mai la indemana obiect de mobiler, care poate fi de la foarte ieftin pana la foarte scump (atunci cand materialele din care este facut, manopera si nu in ultimul rand posibilitatile de ajustare respecta anatomia corpului si regulile ergonomice). Poate de aceea el este si subiectul celor mai multor incercari ale designerilor de produs. Dar, din ce in ce mai des, acestia se folosesc pentru modelel lor originale de resursele cele mai obisnuite, aflate in imediata lor vecinatate. Un semnal ca materialele reciclabile consituie o materie prima si pentru noi, ceialti. Daca vreti sa va inspirati...
Desi ideea s-ar putea sa mai aiba ceva contestatari, e adevarat ca designul poate salva planeta. Pet-uri de plastic, cutii de alumniu de la dozele de suc si bere, carton, paie, tevi, tuburi de pvc, paleti, obiecte de prin casa care in mod firesc luau calea gunoiului sunt recuperate si transformate in piese de decor, in spaecial in scaune, masute, lampi decorative, noptiere sau rafturi.

In ce priveste scaunele, e chiar simplu daca te gandesti doar la functionalitatea acestui obiect. Pana la urma, cu mai putina imaginatie, dar mai practici, muncitorii din toate vremurile au reusit sa transforme orice aveau la indemana pe camp sau santier in scaune si mese pentru pauza lor de pranz. O lada intoarsa cu susul in jos, cateva caramizi, o teava devin la fel de bine locuri de stat. Si chiar si o bordura e buna atunci cand ai nevoie sa te asezi. Atata timp cat ne place sa ne transformam casa intr-un mic atelier experimental, nu strica nici aceasta viziune: putem sa luam niste paleti si ne mobilam sufrageria fara mare bataie de cap. Dar pentru ca pana la urma un camin trebuie sa fie si estetic aranjat, plus confortabil, optiunea este realizarea unui proiect adevarat, care sa mai implice si niste unelte, suruburi si mai ales sa se gandeasca la rezistenta in timp si comoditatea sederii. Iata mai jos ce au facut altii.Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România