Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Panouri fotovoltaice pentru locuințe cu bani de la stat - a început programul

Incepand de vineri, 25 ianuarie, instalatorii care doresc sa participe la programul guvernamental in cadrul caruia 30.000 de persoane fizice pot primi subventii de cate 20.000 de lei pentru a-si instala panouri fotovoltaice pot depune dosarele in vederea validarii. Persoanele fizice pot accesa programul doar prin intermediul instalatorilor validati.
Panouri fotovoltaice pentru locuințe cu bani de la stat - a început programul
Pixabay

"Administratia Fondului pentru Mediu organizeaza sesiune de inscriere pentru validarea instalatorilor in cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica, in vederea acoperirii necesarului de consum si livrarii surplusului in reteaua nationala in perioada 25 ianuarie - 01 martie 2019", arată Administratia Fondului de Mediu (AFM) intr-un comunicat.

Potrivit institutiei, inscrierea persoanelor fizice in cadrul programului se va realiza prin intermediul instalatorilor, dupa incheierea etapei de validare a acestora si publicarea listei pe site-ul AFM.

"Criteriile de eligibilitate pentru validarea instalatorului, continutul dosarului de validare si alte informatii privind depunerea dosarului de validare se regasesc in Ghidul de finantare aprobat prin Ordinul nr. 1287/2018, disponibil pe site-ul www.afm.ro, la sectiunea Programe de finantare - Sisteme fotovoltaice", mai precizeaza AFM.

Finantarea se va acorda in procent de maximum 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile, in limita sumei de 20 000 lei. Suma finantata va fi scazuta de instalator din valoarea totala a facturii, urmand ca beneficiarul sa achite diferenta din surse financiare proprii.

Banii se acorda pentru proiecte care au ca scop producerea energiei electrice pentru consum propriu, surplusul de energie fiind preluat de reteaua nationala. De la 1 ianuarie 2019, romanii care si-au montat panouri fotovoltaice sau alte instalatii pentru valorificarea surselor regenerabile de energie pot chiar sa vanda surplusul, fara a-si infiinta firma. Citeste mai mult: Românii pot vinde de anul viitor energia produsă acasă. Cum devii prosumator și care sunt avantajele

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva