Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Intretinerea si reconditionarea mobilierului imbracat in piele

Intretinerea si reconditionarea mobilierului imbracat in piele

Canapelele de piele sau fotoliile imbracate in acest material sunt piese de rezistenta ale oricarui interior. Nobletea si caldura oferita de ele au insa de suferit in timp. Deoarece si pielea, ca orice alt material, este supusa uzurii. Imbatranirea pielii, petele si zgarieturile pot altera efectul estetic al acestora, asa ca iata cateva sfaturi pentru ingrijirea sau reconditionarea acestui tip de mobilier.
Zgarieturi Se pot remedia cu ajutorul unei creme pentru pantofi de aceeasi culoare acanapelei. Aceasta se aplica cu ajutrul unei carpe de bumbac si se sterge bine cu ajutorul aceleiasi carpe, apoi se lasa se usuce inainte de va aseza pe canapea.

Uzura Pielea uscata care si-a perdit flexibilitatea poate sa inceapa sa se crape daca nu o ajutati la timp. Iar in caz de crapare nu prea mai aveti ce ii face, asa ca intervenit-i din timp si hidratati pielea aplicand o crema hidratanta pentru piele, un laptisor sau chiar o crema de pantofi. Stergeti bine si puteti reaplica inca o data sau de doua ori

Decolorare Exista doua tipuri de vopsire a pielii, fie cu alinina, care patrunde in profunzimea pielii si ii lasa structura poroasa, fie cu pigmenti, care o vopsesc la suprafata si ii accentueaza luciul. Felul in care a fost vopsita poate fi verificat in functie de aceasta structura, poroasa sau lucioasa. Daca nu sunteti siguri, verificati pe o portiune ascunsa vederii, care se sterge pe o mica suprafata cu un decapant special pentru piele. Daca se constata ca pielea isi schimba culoarea dupa aceasta actiune, inseamna cu a fost vopsita numai la suprafata, cu pigmenti.

- Pielea vopsita cu anilina se curata cu decapant, frecand cu o carpa inmuiata in decapant special pentru piele toata suprafata. Se vopseste cu o vopsea tot pentru piele, un pic mai inchisa decat culoarea initiala. Se lasa sa se usuce conforma indicatiilor de pe ambalajul produslui si se finiseaza cu un lapte sau o crema (si cele cosmetice, pentru tenul uman, sunt bune.)

- Pielea vopsita cu pigmenti I se poate reda aspectul cu ajutorul unei creme pentru piele, care o hraneste si o rehidrateaza, pe acelasi principiu de mai sus. Puteti folosi si crema de pantofi de aceeasi nuanta cu a vopselii initiale, care se aplica cu un burete special. Stergeti cu o carpa de bumbac, apoi un lichid special pentru impermeabilizare.

Pete Exista produse contra petelor pentru piele care pot fi folosite pentru a se inlatura petele de pix sau cerneala, oric chiar de grasime de pe aceasta. Inmuiati un betisor pentru urechi in solutie si testati intai produsul pe o mica suprafata, apoi, daca culoarea pielii nu sufera dupa uscarea solutiei, folositi tot un betisor cu vata pentru a sterge toata pata.


Intretinere. Pentru a evita crearea unor probleme de genul uscarii si imbatranirii pielii, puteti apela la o serie de produse special destinate pielii de tapiterie, inclusiv celei de pe scaunele de la masina. Exista kit-uri cu produse de intretinere care contin ulei pentru reihdratare si un curatitor pentru pete. Exista si bureti speciali pentru aplicarea acestui gen de produse pentru piele, mai putin porosi, spray-uri sau sapunuri lichide speciale, cu glicerina. Nu neglijati nici produsele ieftine, concepute pentru ingrijirea tenului uman, zi de zi, deoarece au practic aceesi actiune hidratanta si de redare a elasticitatii. Un laptisor de matca obisnuit poate ingriji pielea uscata.


Sursa foto

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România