Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Curs procese BIM - achiziția de date din teren și prelucrarea acestora în modele 3D cu conținut inteligent

Acest curs parcurge etapele de achizitie de date din teren prin intermediul tehnologiilor Leica Geosystems si de modelare 3D cu continut inteligent prin intermediul tehnologiilor Autodesk.
Curs procese BIM - achiziția de date din teren și prelucrarea acestora în modele 3D cu

Datorita noilor cerinte din industria constructiilor legate de digitalizare si cresterea performantelor, procesele de lucru clasice sunt inlocuite de cele moderne, bazate pe dezvoltarile tehnologice actuale. Instrumentele de lucru sunt din ce in ce mai performante si mai interconectabile, avem la indemana volume tot mai mari de date si posibilitati pe masura de procesare.

Intr-un asfel de context, gestionarea informatiei de proiect este o provocare zilnica, fata de care companiile reactioneaza in functie de strategiile proprii sau, mai important, in functie de strategiile clientilor lor. Principiul unui flux de lucru de achizitie de date din teren si construire a unui model 3D inteligent este sustinut tot mai puternic de faptul ca pentru scurtarea ciclului de proiectare si realizarea unor proiecte sustenabile si eficiente economic, avem nevoie de un volum mare de informatii, inca din faza conceptuala a acestora. Majoritatea deciziilor luate in acesta faza au implicatii majore asupra parcursului de dezvoltare a proiectelor si, nu in ultimul rand, asupra costurilor acestora.

Combinand cele mai noi tehnologii Leica de masurare (Distomat) si scanare cu laser (scanner BLK360) si cele mai performante tehnologii software Autodesk de modelare 3D (Autodesk Civil 3D si Autodesk Revit), acest curs va ofera informatiile necesare pentru a adauga noi fluxuri de lucru proiectelor dumneavoastra de constructie, renovare, reabilitare, restaurare etc.

Cerinte minime pentru participarea la curs:

- cunoasterea aplicatiei AutoCAD la nivel de incepator

- cunostinte de proiectare si desen tehnic
- cunoasterea utilizarii unui sistem de operare Windows.

Obiectivul pe termen scurt al unui astfel de curs este posibilitatea de aplicare imediata a conceptelor pe proiecte in curs, si pe termen mediu construirea unei strategii care sa conduca la implemenatarea proceselor de lucru structurate, de tip BIM, in contextul ciclului de viata al proiectelor gestionate.

Cuprinsul cursului:

Ziua 1 - tehnologii hardware de achizitie date din teren (DistoS910, BLK360) – prezentare generala si aplicatie practica de achizitie de date – ½ zi; Metode de transfer si gestionare a masuratorilor; Prelucrarea initiala a masuratorilor de teren; Managementul datelor achixitionate din teren (Leica Geosystems) - ½ zi;

Ziua 2 - tehnologii software de gestionare a datelor achizitionate din teren (Autodesk ReCap) – ¼ zi; Introducere in tehnologia Autodesk Revit/Civil 3D - ¼ zi; Organizarea proiectelor si principii de organizare a informatiei intr-un model 3D inteligent -½ zi ;

Ziua 3 - prezentarea tehnologiei software de prelucrare si modelare a datelor din teren (Autodesk Revit/Civil 3D) – ½ zi; Realizarea modelului 3D inteligent si beneficiile acestuia -½ zi;

Ziua 4 - tehnologii de colaborare si coordonare (Autodesk Navisworks) - ½ zi; Sumarizare a procesului de lucru si a contextului tehnic necesar desfasurarii acestuia (Common Data Environment); Avantaje, limitari, Q&A - ½ zi.

Va rugam sa ne contactati pentru detalii suplimentare: office@cadware.ro.

Curs procese BIM - achiziția de date din teren și prelucrarea acestora în modele 3D cu
Curs procese BIM - achiziția de date din teren și prelucrarea acestora în modele 3D cu
Curs procese BIM - achiziția de date din teren și prelucrarea acestora în modele 3D cu

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
CADWARE Engineering