Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Case din lemn confortabile si ecologice, cu vata minerala URSA

Case din lemn confortabile si ecologice, cu vata minerala URSA

 

 

Termoizolarea peretilor de exterior

 

Peretii exteriori reprezinta, practic, invelisul protector al casei. Prin urmare, termoizolarea optima a acestora este indispensabila pentru a asigura confortul termic in locuinta. Iata cum se realizeaza termoizolarea corecta a peretilor de exterior (fatada ventilata) la o casa din lemn:

 

 

Termoizolatia peretilor exteriori trebuie sa se continue cu termoizolatia fundatiei (pentru a elimina pierderile de caldura la nivelul soclului) si cu termoizolatia acoperisului.

 

 

Termoizolarea acoperisului

 

30-35% din caldura dintr-o casa se pierde prin acoperisul neizolat. De aceea, se va acorda o atentie sporita termoizolarii corecte a acoperisului.

 

 

Peretii exteriori trebuie protejati de umiditate. De aceea, folia bariera impotriva vaporilor (care impiedica patrunderea vaporilor de la interior in vata minerala) si folia anticondens (care impiedica infiltrarea accidentala a apei printre placile de OSB) sunt OBLIGATORII.
La racordurile cu tamplaria si cu restul elementelor (plansee, pereti), bariera impotriva vaporilor se va etansa, pentru a nu permite acumularea vaporilor in pereti, aparitia condensului si scaderea rezistentei termice a acestora.

 

 

Izolarea termica si fonica a planseelor

 

In cazul planseelor din lemn, solutia constructiva urmareste, pe langa o optima izolare termica, si obtinerea unei fonoizolari performante, aspect relevant in confortul locuirii.

 

 

In orice situatie, va sfatuim sa respectati grosimile minime recomandate, pentru a nu afecta eficienta termoizolarii!

 

 

Sfatul nostru:

O casa ieftin de locuit se obtine cu o termoizolare adecvata si completa. Folositi numai produse performante, de calitate. Respectati grosimea minima recomandata pentru straturile de izolatie (subdimensionarea nu aduce economii). Rezultatul: o locuinta confortabila, racoroasa vara si calda pe timp de iarna, cu consum redus de energie.

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
URSA ROMANIA