Sorin Ag.

Membru din: 14-05-2014   |   Nivel:    |   Ultima autentificare: 26-11-2019, 02:00:40 PM

  4 posturi

   1 - 4 din 4 posturi
  Scris la data: 26 Nov 2019, 14:09
  Pentru obținerea Autorizației de Construire pentru montarea de panouri fotovoltaice este necesar întocmirea unui proiect de către o firmă de specialitate, care implică și realizarea unei expertize tehnice a acoperișului clădirii, cheltuieli care vor trebui suportate de către cei ce vor să îmbunătățească climatul, la care cheltuieli se adaugă și taxele pentru avizele care vor fi cerute prin Certificatul de Urbanism. Asta înseamnă mai multe drumuri, mai multe hârtii de obținut, mai mult timp pierdut, mai mulți nervi, și în final o mărire a gradului de poluare ! Oare de ce Greenpeace nu reușește să înțeleagă că de fapt încurajează însăși poluarea ?
  Scris la data: 16 Oct 2017, 11:19
  Am vazut ca nu au aparut link-urile, deci: site-ul oficial: https://en.maya-boutique-hotel.ch/ o scurta prezentare: http://ecology.md/md/page/eco-hotel-din-baloturi-de-paie-maya-guesthouse-video-foto un alt articol (engleză): http://naturalhomes.org/maya.htm un film din perioada construirii:
  Scris la data: 16 Oct 2017, 11:18
  Vad ca nu au aparut link-urile, deci: site-ul oficial: https://en.maya-boutique-hotel.ch/ o scurta prezentare: http://ecology.md/md/page/eco-hotel-din-baloturi-de-paie-maya-guesthouse-video-foto un alt articol (engleză): http://naturalhomes.org/maya.htm un film din perioada construirii:
  Scris la data: 16 Oct 2017, 11:15
  Eu cred că majoritatea oamenilor consideră că aceste "case din baloţi de paie" sînt construite din... baloţi de paie, adică numai şi numai din baloţi, stabilitatea lor fiind pe măsura unei "grămezi" de baloţi de paie. Nimic mai greşit. Practic structura de rezistenţă (scheletul casei) este realizat din lemn: este vorba de o structură completă, de jos pînă sus, iar aceşti "baloţi de paie" reprezintă doar umplutura acestui schelet. Asta deoarece baloţii de paie nu au rezistenţă mecanică proprie, şi deci nu se poate construi o casă/căsuţă doar din baloţi, cel mult o colibă provizorie, şi asta mai mult cu de distracţie. Acest schelet din lemn este la fel de solid ca şi al oricărei case din lemn, normale. De aceea o casă din baloţi de paie nu este neapărat "ieftină", deci dacă luăm în calcul doar valoarea baloţilor (aceştia au preponderenţă mică). Costuri preponderente avem pentru structura din lemn, tâmplărie (uşi, ferestre) şi restul de materiale şi instalaţii interioare. Economia rezultă în primul rînd prin necesarul mult mai redus pentru încălzire, deoarece aceste case sînt foarte foarte bine izolate. Per total, cu o investiţie relativ mică, se pot obţine economii importante în ce priveşte încălzirea. O să va întrebaţi cum arată aceste case. Arată că orice altă casă frumoasă ! Dacă vreţi ceva cu totul spectaculos, vă invit să vizitaţi un hotel realizat din baloţi de paie, situat în Elveţia, avînd pereţi cu grosimea de 1,20 m (pentru că este situat într-o zonă montană). Este vorba de hotelul Maya Guesthouse, unde pe site-ul oficial este şi o filmare generală a peisajului, o scurta prezentare, un alt articol (engleză) sau un film din perioada construirii. Arată incredibil de frumos. Si in general, casele din balori de paie arata frumos.
   1 - 4 din 4 posturi
  Lucru în România