Amenajare pergole din lemn in gradina existenta - Bucuresti - zona Iancului

Locuinta existenta - stil arhitectural brancovenesc; piscina existenta; calcane perimetrale existente; terasa existenta - foisor existent; copaci si arbusti existenti.

Cerinta clientului a fost aceea de a masca calcanele si gardurile perimetrale din aceasta gradina.

O alta dorinta a fost, ca amenajarea, sa nu reduca spatiul gradinii si sa permita diferite utilizari a zonei centrale din aceasta gradina.

Interventia noastra a constat, in amenajarea unor pergole din lemn perimetrale curtii si amplasarea unor alei pietonale.

Acest traseu perimetral curtii, ofera posibilitatea unor scurte plimbari in jurul zonei centrale a gradinii, oferind in acelasi timp si diferite perspective asupra acestei mici oaze de liniste si vegetatie. Gradina ofera utilizatorului o senzatie de spatiu si relaxare.

Pergolele din lemn propuse, inalta vegetatia la nivelul de sus al gardurilor, realizand un cadru intim si placut pentru odihna si relaxare. La tot acest spectacol, in marea majoritate a timpului, in special vara, umbrele participa semnificativ la formarea unui joc de umbre si lumini.

In zona piscinei, am realizat o pardoseala exterioara din lemn de deck.

Gardurile si calcanele vecine preiau ideea unor arcade intalnite la casa existenta.

Accesul in aceasta gradina se realizeaza prin interiorul casei, in partea din fata a casei existand o alta curte de dimensiuni mai mici si evident strada de acces.

Bucataria si camera de zi, au legatura cu gradina amenajata, in zona terasei de langa piscina.

Gradina rezultata permite realizarea diferitelor activitati si amenajari provizorii.

Pe langa interventia noastra, clientul are posibilitatea de a-si anime acest spatiu intim al sau, dupa bunul plac, plantand diferite flori, plante, arbusti, fara a afecta ideea amenajarii si imaginea de ansamblu asupra spatiului creat.  

Amenajare pergole din lemn in gradina existenta Bucuresti AsiCarhitecturaAmenajare pergole din lemn in gradina existenta Bucuresti AsiCarhitecturaAmenajare pergole din lemn in gradina existenta Bucuresti AsiCarhitecturaAmenajare pergole din lemn in gradina existenta Bucuresti AsiCarhitecturaAmenajare pergole din lemn in gradina existenta Bucuresti AsiCarhitecturaAmenajare pergole din lemn in gradina existenta Bucuresti AsiCarhitecturaAmenajare pergole din lemn in gradina existenta Bucuresti AsiCarhitecturaAmenajare pergole din lemn in gradina existenta Bucuresti AsiCarhitecturaAmenajare pergole din lemn in gradina existenta Bucuresti AsiCarhitecturaAmenajare pergole din lemn in gradina existenta Bucuresti AsiCarhitecturaAmenajare pergole din lemn in gradina existenta Bucuresti AsiCarhitecturaAmenajare pergole din lemn in gradina existenta Bucuresti AsiCarhitecturaAmenajare pergole din lemn in gradina existenta Bucuresti AsiCarhitecturaAmenajare pergole din lemn in gradina existenta Bucuresti AsiCarhitecturaAmenajare pergole din lemn in gradina existenta Bucuresti AsiCarhitecturaAmenajare pergole din lemn in gradina existenta Bucuresti AsiCarhitecturaAmenajare pergole din lemn in gradina existenta Bucuresti AsiCarhitecturaAmenajare pergole din lemn in gradina existenta Bucuresti AsiCarhitecturaAmenajare pergole din lemn in gradina existenta Bucuresti AsiCarhitectura