Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cea mai mare grădină din Paris este amenajată în jurul Turnului Eiffel

Unul dintre cele mai cunoscute si mai vizitate spatii urbane din lume se pregateste pentru o transformare spectaculoasa. In jurul Turnului Eiffel va fi construita in anii ce vin “cea mai mare gradina din Paris”.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, care a declarat razboi poluarii din oras, a dezvaluit de curand planurile privind transformarea podului care leaga piata istorica Trocadéro de Turnul Eiffel intr-un "coridor verde" rezervat pietonilor.

Piata Trocadéro ofera cele mai frumoase privelisti asupra "Doamnei de fier", insa podul Jena care leaga cele doua monumente este adesea sufocat de trafic, generand un nivel ridicat de poluare si umbrind experienta celor aproximativ 6 milioane de turisti care viziteaza faimoasa constructie din otel.

Proiectul proaspat anuntat, in valoare de 72 de milioane de euro, face parte din misiunea edilului de a transforma centrul istoric al capitalei Frantei intr-o zona prietenoasa cu pietonii, si presupune transformarea unei suprafete de 54 de hectare din jurul Turnului Eiffel intr-o axa verde.


Portiuni ale coridorului vor permite accesul vehiculelor cu "impact scazut", cum sunt autobuzele si bicicletele.

Coridorul este proiectat de arhitecta peisagistica Kathryn Gustafson de la  Gustafson Porter si Bowman, care a facut parte din echipa care a creat fantana memoriala pentru Printesa Diana din Londra, si ar urma sa fie inaugurat inainte de Jocurile Olimpice din 2024, gazduite de Paris.


"Facem cea mai mare gradina din Paris, cu mai multa biodiversitate, mai multa ecologie", spune Gustafson.


Dupa evenimentul sportiv va fi lansata a doua faza a lucrarilor, de cealalta parte a Turnului Eiffel, intre Champ de Mars si École Militaire. Conform planurilor, proiectul va fi finalizat integral pana in 2030 si va fi finantat doar din vanzarile de bilete pentru vizitarea monumentului.

 

Este cel mai recent dintre proiectele menite sa transforme Parisul intr-un oras mai prietenos cu pietonii si cu biciclistii anuntate de Hidalgo, care includ masuri precum reamenajarea a sapte dintre cele mai importante piete ale orasului, construirea de noi alei si piste pentru biciclete in zona Bulevardului Champs-Elysées si inlocuirea giratoriului Arcul de Triumf cu un parc, o plaja si chiar cu un patinoar sezonier.

Cea mai mare grădină din Paris este amenajată în jurul Turnului Eiffel

Randare: Mir. via Design Boom

Cea mai mare grădină din Paris este amenajată în jurul Turnului Eiffel

Randare: Mir. via Design Boom

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva