Sisteme si solutii de armare pentru constructii industriale si civile PEIKKO

Sisteme si solutii de armare pentru constructii industriale si civile PEIKKO

Marca:
PEIKKO
Produs furnizat de:

PEIKKO ROMANIA

Vezi profil furnizor
Informațiile din această pagină nu mai sunt actualizate.
PEIKKO

Rosturi de dilatatie TERAJOINT®

Rosturile de dilatatie TERAJOINT® sunt sisteme de imbinare prefabricate cu rol de cofraj permanent si asigura o imbinare cu miscare libera pe directie orizontala, o protectie a marginilor betonului, si un transfer al incarcarilor de pe o placa pe alta. Acest sistem este potrivit pentru toate tipurile de pardoseli industriale sau suprafete mari de beton.


TERAJOINT® este standardul industriei in ceea ce priveste rosturile de dilatatie pentru pardoseli industriale cu incarcari mari sau din categoria pardoselilor superplane. TERAJOINT® transfera sarcinile verticale intre placile adiacente si minimizeaza deplasarea pe verticala a placilor. Sistemul de transfer al sarcinilor este realizat prin utilizarea placilor din otel de inalta rezistenta, care se deplaseaza liber in mansoane rigide din plastic. Partea superioara are un aliniament perfect drept, fiind fabricata din otel tras la rece si asigura o protectie extrem de durabila a muchiilor planseului, facandu-l ideal pentru pardoselile industriale cu trafic intens.


Sistemul asigura un transfer fiabil al incarcarilor, asigura deschiderea rostului pana la 30 mm si este potrivit pentru pardoseli cu grosimi de la 100 mm la 300 mm. TERAJOINT® poate fi furnizat cu diferite tipuri de placi de otel in functie de nivelul incarcarilor. TERAJOINT® este disponibil in otel, finisaj galvanizat la cald sau otel inoxidabil, ceea ce inseamna ca sistemul ofera o solutie pentru toate mediile operationale.

  • • Rosturi metalice de dilatatie → conexiune cu miscare libera, rol de armare a muchiilor, cofraj permanent, sistem  de transfer al incarcarilor.
  • • Armarea muchiilor este asigurata de profilele din otel de 10 x 40 mm fixate prin suruburi de plastic.
  • • Ancorarea profilelor metalice in pardoseala din beton se face prin conectori sudati, rezistenti la forfecare – φ 10 x 100, iar unul din profile este sudat pe placa de otel, care contine sistemul de transfer al incarcarilor.
  • • Se monteaza pe pozitie la inaltimea dorita, inainte de turnarea pardoselii. Dupa turnarea betonului, fortele de contractie generate de uscarea betonului – parte a procesului de intarire, duc la forfecarea suruburilor de plastic ce imbina cele 2 profile metalice, deschizand astfel rostul.
  • • Dupa cum este necesar, Terajoint permite o miscarea libera a pardoselii pe fondul unor forte de contractie si variatii termice, atat in plan longitudinal, cat si transversal.
  • • Rosturile metalice Terrajoint transfera incarcarile verticale intre plansee adiacente, reducand astfel deplasarile pe verticala. Transmiterea incarcarilor se face prin placutele de transfer din otel de inalta rezistenta, care se misca in protectiile rigide si detasabile din plastic.

• Se recomanda ca nu mai mult de 50% din incarcarile aplicate sa fie preluate de acest sistem de transfer al incarcarilor, pradoseala singura ar trebui proiectata sa preia restul incarcarilor.


Criterii de selectie:


1. Grosimea pardoselii - se recomanda ca rostul de dilatatie sa fie cu cu cel putin 10 mm mai mic decat grosimea pardoselii.

2. Deschiderea rostului:

→ Terrajoint TJ6 pentru rosturi pana la 15 mm

→ Pentru pardoseli care reazema direct pe piloti se recomanda TJS8

3. Mediu:

→ rezistenta la coroziune – otel galvanizat

→ mediu foarte coroziv sau cu igiena foarte stricta – otel inoxidabil

→ mediu coroziv si acid/chimic – otel inoxidabil 1.4401

4. Raportul rosturilor – Impartirea ochiurilor de placa ar trebui sa fie de 1:1, iar acolo unde nu este posibil, raportul nu ar trebui sa depaseasca niciodata 1:1,5.

5. Terrajoint sectiune rotunda – se recomanda evitarea colturilor ascutite in pardoseala unde in mod normal e posibil sa apara fisuri.


Armaturi de strapungere PSB®

Armaturile PSB® sunt produse pentru constructii utilizate in principal ca armare transversala, cu scopul de a creste rezistenta la strapungere a planseelor dala sau a radierelor. Se pot proiecta tipul, geometria si dimensiunile armaturilor PSB®, iar rezistenta elementelor de beton armat cu elemente PSB® poate fi verificata folosind soft-ul Peikko Designer®. Proprietatile armaturilor PSB® precum si rezistenta planseelor armate cu PSB® sunt aprobate prin AgrementulTechnic European ETA-13/0151.


Armaturile PSB® sunt produse si livrate sub forma de elemente de armare constand din gujoane de otel cu ambele capete forjate si ulterior conectate printr-un profil de asamblare. Intrucat armaturile PSB® sunt proiectate si pre-fabricate de Peikko, instalarea produsului este mult mai simpla comparativ cu alte solutii traditionale de armare (etrieri). Aceste avantaje sunt obtinute atat in proiecte monolit cat si in elemente prefabricate de beton.  Armaturile PSB® sunt inglobate complet in planseul de beton, fiind un elment ideal de armare pentru structuri monolite cu planseu dala sau placi de beton subtiri. Gujoanele cu cap dublu utilizate in elementele de armare PSB® permit planseului de beton sa atinga o rezistenta cu pana la 40% mai mare decat rezistenta unei planseu armat prin tehnici traditionale de armare, cum ar fi etrieri.


Armatura de strapungere pentru structuri de beton

• Rezistenta la strapungere mai mare comparativ cu etrierii

• Instalare simpla si eficienta

• Optimizarea inaltimii de constructie a cladirii

• Omologat cf. ETA-13/0151 pentru incarcari statice sau predominant non-statice

• Disponibil in Peikko Designer®


Proprietatile produsului

Planseele dala din beton armat sunt astazi unul dintre cele mai populare sisteme de planseu folosite pentru realizarea structurilor de rezistenta ale cladirilor de birouri, rezidentiale, administrative si industriale. Sistemul consta de obicei din plansee de beton, rezemate pe stalpi sau pereti, fara grinzi secundare. Asemenea configuratii permit optimizarea spatiului obtinut si o inaltime utila mai mare a incaperilor.


Intre punctele de rezemare (elementele verticale), planseul este de obicei proiectat ca o placa ce lucreaza in doua directii pentru a rezista momentelor incovoietoare pe cele doua directii ortogonale. In noduri, momentele incovoietoare sunt combinate cu solicitari transversale - reactiunile din suporti. Din aceasta combinatie de solicitari rezulta eforturi ce pot duce la strapungerea planseului. Verificarea rezistentei la strapungere a placii este de regula decisiva pentru definirea grosimii placii de beton.


Strapungerea are loc, de obicei, atunci cand un con de beton este separat de placa, armatura de moment este smulsa din beton si planseul cade din cauza incarcarilor gravitationale. Experienta arata ca cedarea prin strapungere este deosebit de periculoasa, intrucat se manifesta printr-o rupere casanta care se intampla brusc, fara semne anterioare de avertizare (deformari ample, fisuri ...). Mai mult, cedarea locala a planseului poate avea un impact asupra elementelor structurale adiacente si poate determina colapsul.


O placa fara armatura transversala are o rezistenta foarte limitata la strapungere. Aceasta rezistenta poate fi crescuta prin montarea elementelor PSB® in placa de beton, astfel incat acestea sa impiedice dezvoltarea conului de forfecare in beton. Pe langa cresterea rezistentei placii, PSB® mareste si ductilitatea acesteia. PSB® este de asemenea utilizat in armarea radierului in aceleasi conditii ca planseul dala. Alte aplicatii (PSB® utilizat ca armare transversala a grinzilor) sunt de asemenea posibile.


Conectori termoizolatori EBEA®

Conectorii termoizolatori EBEA® sunt elemente portante care ajuta la eliminarea puntilor termice de la balcoanele in consola sau din zona de imbinare dintre elemente de constructii exterioare si placile de beton din interior.


Sistem portant pentru eliminarea puntilor termice

• Eliminarea eficienta a puntilor termice pentru balcoane din beton

• Montaj rapid

• Constructie robusta cu rezistenta la foc pana la REI120

• Gama larga de modele pentru diferite aplicatii


Conectorii termoizolatori EBEA® sunt elemente portante care ajuta la eliminarea puntilor termice de la balcoanele in consola sau din zona de imbinare dintre elemente de constructii exterioare si placile de beton din interior.


Prevenirea aparitiei puntilor termice si pastrarea integritatii structurale a balcoanelor in consola, a peretilor si planseelor in acelasi timp, poate fi o adevarata provocare. Conectorii termoizolatori EBEA® contribuie la minimizarea pierderilor de caldura si previn defectele structurale sau vizuale ale structurilor de beton. Sistemul EBEA® poate fi configurat dupa o gama larga de modele si poate fi solutia optima pentru transferul incarcarilor transversale, orizontale si de moment incovoietor catre placa principala de beton.


Avand in componenta materiale speciale, se poate obtine o reducere a zgomotului pana la 21 dB, precum si o clasificare de pana la REI120 pentru rezistenta la foc.


Datorita montajului facil si a proprietatilor tehnice superioare, Conectorii Termoizolatori EBEA® sunt o solutie practica si eficienta din punct de vedere al costurilor, pentru structurile portante cu cerinte ridicate privind eliminarea puntilor termice sau constructia cladirilor eficiente energetic.


Cuplaje MODIX® pentru conectarea barelor de otel beton

Cuplajele sistemului Peikko Modix sunt conectori (cuple) din otel pentru imbinarea mecanica a barelor de otel beton cu profil periodic cu diametre de la 10 mm la 32 mm in vederea continuizarii acestora. Aceste cuplaje realizeaza innadirea barelor de armatura la intreaga capacitate de rezistenta a acestora si poate incloui sistemele traditionale de innadire prin petrecerea sau sudarea barelor.


Sistemul de cuplaje MODIX® este proiectat pentru a fi cel mai sigur si mai flexibil sistem de imbinare a barelor de armare. Datorita sistemului unic de inspectie, este sigur si usor sa verificati daca toate conexiunile sunt inchise. Sistemul garanteaza flexibilitate si calitate ridicate.


Cuplajele de armare MODIX® sunt utilizate pentru a crea conexiuni mecanice intre barele de armare cu nervuri din structurile din beton monolit sau prefabricat. MODIX® consta din mansoane prefabricate tip baba si mos cu filet M, care sunt sertizate pe barele de armare. Conexiunile standard SMA si SMB permit conectarea tuturor barelor de armare de la 10 la 32 mm. Acest sistem ofera viteza mare de productie fara a compromite calitatea.


Sistemul Modix cuprinde urmatoarele componente:

-          Cuplaje din bare profilate prevazute cu mufe sau mufe cu bolt filetat sertizat

-          Piese complementare de imbinare

-          Accesoriile cuplajelor

Bara cuplei este executata din otel beton cu profil periodic tip B500C (Din488), iar mufa cu filet interior din otel S355J2G3 (DIN En 10278). Boltul filetat de conectare este din otel superior de clasa 8.8 (DIN (&^).


Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.