Folie anticondens pentru toate sistemele de acoperisuri DELTA

Folie anticondens pentru toate sistemele de acoperisuri DELTA

Marca:
DELTA
Produs furnizat de:

NOVATIK

Vezi profil furnizor
Contactează furnizorul
DELTA
Asupra acoperisului actioneaza o serie de factori, atat externi (vant, zgomot, ploaie, expunere UV), cat si interni (vapori de apa, variatii de temperatura). Din aceste cauze, etanseitatea acoperisului si a fatadelor este hotaratoare pentru stabilirea confortului interior. Un acoperis etans limiteaza riscul aparitiei condensului, imbunatateste eficienta termoizolatiei si se fac semnificative economii de energie, optimizeaza functionarea dispozitivelor de ventilare.
 
Cea mai periculoasa este circulatia necontrolata a vaporilor, mai ales in anotimpul rece cand cantitati mari de vapori au tendinta sa scape spre exterior prin zonele neetanse. Conform estimarilor, cantitatea medie care se acumuleaza intr-o casa in curs de 24 de ore este de aprox. 12 l care afecteaza spatiul interior si risca sa produca efecte nedorite in timp.
 
Se impune asadar protejarea cat mai eficienta a acoperisului, in special a termoizolatiei.  In acest scop exista doua mari categorii de membrane care asigura eficienta indelungata a termoizolatiei: spre interior se foloseste o bariera de vapori, spre exterior, o folie anticondens.
 
Bariera de vapori are rolul de a impiedica circulatia aerului din interior spre exterior si limiteaza  cantitatea de vapori transportata spre exterior.
 
Folia anticondens permite vaporilor ajunsi in stratul de termoizolatie sa iasa cat mai rapid spre exterior si impiedica formarea condensului care ar afecta termoizolatia. Totodata impiedica patrunderea condensului, ce se poate forma sub invelitoare, in stratul de termoizolatie.
Pentru alegerea tipului potrivit de membrane pentru protejarea acoperisului dumneavoastra, va trebui sa aveti in vedere o serie de criterii:
■ permisivitatea la vapori (valoarea Sd)
■ tipul de acoperis (cu astereala/fara astereala, ventilat/neventilat,
pod nelocuit/mansarda locuita)
■ tipul invelitorii (tigle ceramice, de beton, metalice, alte tipuri).
 
Unul dintre factorii determinanti in alegerea membranelor pentru acoperis il reprezinta permisivitatea la vapori (data de valoarea Sd). In functie de aceasta valoare puteti face o prima impartire pe categorii:
 
Sd < 0,5 m – folii anticondens (spre exterior). Pentru foliile anticondens valoarea Sd trebuie sa fie cat mai mica. Cele mai eficiente folii anticondens au valori Sd cuprinse intre 0,15 m si 0,02 m.
 
Sd > 2 m – bariere de vapori (spre interior). In acest caz, Sd trebuie sa fie cat mai mare. Cele mai eficiente bariere de vapori au valori Sd cuprinse intre 100 si 150 m.
 
Membranele de acoperis cu valori Sd cuprinse intre 0,5 si 2 m pot inlocui folia anticondens la anumite tipuri de invelitori cu conditia ventilarii termoizolatiei sau in cazul podurilor nelocuite, ventilate.
 

Folie anticondens - DELTA VENT N / VENT N PLUS

DELTA® - VENT N - Folie anticondens pentru acoperisuri inclinate neventilate, fara astereala.

 

DELTA® - VENT N este o folie permisiva la vapori (avand valoarea coefientului Sd de aproximativ 0,02 m), care permite umezelii de sub acoperis sa iasa catre exterior. Protejeaza  termoizolatia de condensul format sub invelitoare si de zapada viscolita ce poate patrunde accidental prin spatiile de ventilare.

 

DELTA® - VENT N este o membrana in trei straturi care ii confera o rezistenta deosebita la sarcinile mecanice in timpul instalarii. Mai mult, suprafata sa mata previne efectele orbitoare si iritante ale soarelui in timpul montajului. Permeabilitatea ridicata la vapori a DELTA – VENT N garanteaza faptul ca umiditatea reziduala care se ridica dinspre interiorul cladirii este evacuata in siguranta.

La exterior folia anticondens protejeaza in mod fiabil izolatia termica de zapada si ploaie.


Este disponibila si varianta - DELTA - VENT N PLUS - prevazuta cu margine autoadeziva, ce asigura aderenta excelenta, economie de energie si un montaj rapid.

 

■ membrana permisiva la aer si vapori, din material compozit pe baza de polipropilena cu structura de fibra.

■ realizata printr-un proces special de sudare cu ultrasunete pentru a garanta lipirea sigura a celor trei straturi.

■ include un strat protector, pe partea inferioara, cu rol impotriva deteriorarii, de exemplu la contactul cu grinzile de lemn debitate fara finisare.

■ este foarte usoara – are numai 130 g/m2 – montarea fiind astfel facila si sigura.

■ se deruleaza rapid si drept, fara desfasurari oblice sau cute.

■ este rezistenta la foc (clasa E, conform EN13501-1).

 

Material: folie din polipropilena triplu-strat, de mare rezistenta, cu structura de fibra netesuta.

Comportament la foc: rezistent la foc, clasa E conform EN13501-1

Rezistenta la tractiune: aprox. 220 / 165 N/5 cm; conform EN 12311-1+2

Etanseitate la apa: Class W 1, EN 13859-1 + 2

Temperatura:  stabil intre -40°C pana la +80°C

Sarcina de temperature maxima pe termen scurt: +100 °C

Valoare Sd: aprox 0,02 m

Greutate:  aprox. 130 g/m2

Dimensiuni rola:  50 x 1,5 m

Greutate rola: aprox. 10 kg


Folie anticondens - DELTA VENT S / VENT S PLUS

DELTA® - VENT S - Folie anticondens deosebit de rezistenta la perforari pentru acoperisuri cu astereala

Folia anticondens DELTA®-VENT S este  formata dintr-o combinatie de fibre netesute din polipropilena (PP), rezistenta la rupere, respirabila, care incorporeaza cea mai recenta tehnologie de fibra Bico. Fiind mai subtire si vizibil mai dens, fibrele netesute asigura o rezistenta mai buna la tractiune. Datorita densitati crescute de fibre pe metru patrat, exista mai putine cavitati in stratul protector, ceea ce imbunatateste protectia UV.

 

Este disponibila si varianta – DELTA - VENT S PLUS - prevazuta cu banda autoadeziva, care asigura

economie de energie si un montaj mai rapid.

DELTA® - VENT S este o membrana in trei straturi care ii confera o rezistenta deosebita la sarcinile mecanice in timpul instalarii. Mai mult, suprafata sa mata previne efectele orbitoare si iritante ale soarelui in timpul montajului. Permeabilitatea ridicata la vapori a DELTA – VENT S garanteaza faptul ca umiditatea reziduala care se ridica dinspre interiorul cladirii este evacuata in siguranta.

La exterior folia anticondens protejeaza in mod fiabil izolatia termica de zapada si ploaie.

 

■ membrana laminata printr-un proces special de sudare cu ultrasunete, pentru a garanta lipirea sigura a straturilor.

■ este extrem de robusta, putand face fata unui tratament dur pe santier

■ include un strat protector, pe partea inferioara, cu rol impotriva deteriorarii, de exemplu la contactul cu astereala debitata fara finisare.

■ are o culoare gri mat pentru a impiedica reflectarea deranjanta a luminii in timpul montajului.

■ este foarte usoara – are numai 150 g/m2 – montarea fiind astfel facila si sigura.

■ se deruleaza rapid si drept, fara desfasurari oblice sau cute.

■ este rezistenta la foc (clasa E, cf EN 13501-1).

 

Material: folie din polipropilena triplu-strat, de mare rezistenta, cu structura de fibra netesuta.

Comportament la foc: rezistent la foc, clasa E conform EN13501-1

Rezistenta la tractiune: aprox. 310 / 260 N/5 cm; conform EN 12311-1+2

Etanseitate la apa: Class W 1, EN 13859-1 + 2

Temperatura:  stabil intre -40°C pana la +80°C

Sarcina de temperatura maxima pe termen scurt: +100 °C

Valoare Sd: aprox 0,02 m

Greutate:  aprox. 150 g/m2

Dimensiuni rola:  50 x 1,5 m

Greutate rola: aprox. 11 kg


Bariera de vapori - DELTA REFLEX

DELTA® - REFLEX - Bariera de vapori: 100% etanseitate fata de aer si vapori

Creste eficienta energetica cu pana la 10%, capacitate de reflexie a caldurii de 50%. In conditiile unui montaj corect, opreste curentii de aer si vapori 100%.

 

DELTA®-REFLEX reflecta 50% caldura (certificat de Institutul Fraunhofer din Freiburg). Este potrivita pentru toate tipurile de acoperis si pereti. Armatura sa speciala din fibra face ca aceasta membrana sa fie foarte rezistenta la (450 / 400N / 5cm).

 

DELTA®-REFLEX absoarbe pana la 99% din radiatia electromagnetica ambientala si constituie o bariera perfecta impotriva vaporilor, chiar si in zona suprapunerilor sau strapungerilor, atunci cand  este instalata corect impreuna cu accesoriile recomandate (DELTA®-MULTI BAND, DELTA®-TIXX, DELTA®-FLEXX BAND, DELTA®-POLY-BAND)

 

Valoarea Sd a barierei de vapori DELTA®-REFLEX este de aprox 150 m. Aceasta valoare ridicata elimina pe termen lung orice posibilitate ca izolatia termica si structura acoperisului sa fie afectate de umezeala.

 

Este disponibila si in varianta -  DELTA REFLEXX-PLUS - cu banda autoadeziva  integrata pentru un montaj  etans si rapid.

 

Material: un strat de Aluminiu reflectorizant, incorporat etans,  rezistent la coroziune, laminat  intre o pelicula transparenta de poliester si o membrana din polietilena armata cu fibra.

Comportament la foc: rezistent la foc, clasa E conform EN13501-1, B 1 rating (DIN 4102)

Rezistenta la tractiune: aprox. 4pana la  +80°C

Valoare Sd: aprox. 150 m

Greutate: aprox. 180 g/m2

Dimensiuni rola:  50 x 1,5 m


Folie anticondens - DELTA MAXX / MAXX PLUS

DELTA®- MAXX - Folie anticondens extrem de robusta si impermeabila. Recomandata pentru acoperisuri fara astereala.

 

DELTA®-MAXX este cea mai populara folie anticondens din Germania pentru acoperisuri inclinate complet izolate. 15 ani de fiabilitate dovedita.

 

Apartinand clasificarii la foc B conform EN 13501-1, folia anticondens DELTA MAXX este certificata ignifug, garanteaza o siguranta ridicata la deplasare pe acoperis in timpul montajului, este foarte rezistenta la rupere si impermeabila.

 

Este disponibila si varianta -  DELTA - MAXX PLUS – prevazuta cu margine autoadeziva, ce asigura economie de energie si un montaj rapid.

 

Suprafata de retinere a umezelii” de pe partea inferioara a foliilor DELTA - MAXX si DELTA - MAXX PLUS absoarbe in siguranta umezeala chiar si in situatii extreme, eliberand-o treptat spre exterior mai tarziu. DELTA - MAXX este deosebit de sigura datorita permeabilitatii sale ridicate la vapori.

Valoarea Sd de 0,15 m garanteaza ca umezeala va fi transportata spre exterior cu usurinta.

 

Material: structura de poliester cu rezistenta ridicata la rupere, acoperit cu un strat de poliuretan

Rezistenta la foc:  Clasa B-s1, d2, EN 13501-1, clasificare B 1 (DIN 4102)

Rezistenta la tractiune: aprox. 450 / 300 N/5 cm; conform EN 12311-1 + 2

Temperatura: stabil intre -40°C si +80°C

Etanseitate la apa: Clasa W 1, EN 13859-1 + 2

Temperatura functionala: -40°C pana la +80 ° C

Valoare Sd: aprox 0,15 m

Greutate: aprox. 190 g/m2

Dimensiuni rola:  50 x 1,5 m

Greutate rola: aprox. 14 kg


Patura drenanta - DELTA FOXX / FOXX PLUS

DELTA® - FOXX - Folie anticondens impermeabila

Folie anticondens pentru conditii meteorologice extreme recomandata pentru acoperisuri cu astereala. Suprafata foliilor DELTA - FOX au un efect de lotus, apa scurgandu-se deosebit de usor, iar condensul sau apa de ploaie pot fi evacuate extrem de repede. Acest lucru permite instalarea membranei chiar si atunci cand vremea este nefavorabila (ploioasa). Tehnologia unica BiCo permite cresterea densitatii fibrelor stratului de tesatura, ceea ce inseamna o rezistenta mai mare si o protectie UV semnificativ mai buna.

O valoare Sd de 0,02 m asigura faptul ca membrana DELTA®-FOXX PLUS / DELTA®-FOXX evacueaza in conditii de siguranta umezeala din straturile acoperisurilor complet izolate termic. Invelisul sau special de dispersie face ca membrana anticondens  sa fie permanent impermeabila, astfel incat izolatia termica sa ramana uscata in mod constant si sigur. Stratul anti-reflexiv al membranei DELTA®-FOXX PLUS / DELTA®-FOXX estompeaza reflexiile soarelui. Deoarece structura sa de fibre este comprimata, membrana poate fi usor tras pe suprafetele cu asperitati.

DELTA®-FOXX PLUS / DELTA®-FOXX respecta cerintele clasificarii europene la incendiu B-s1, d0. Aceasta clasa este cea mai inalta dintre clasificarile membranelor anticondens cu rezistenta la foc. Flacarile sunt impiedicate sa se raspandeasca, iar cladirile rezidentiale si ocupantii lor sunt protejati. 

DELTA®-FOXX PLUS prezinta zone cu adeziv integrat de-a lungul ambelor margini pentru o instalare mai rapida si mai sigura impotriva vantului.  Disponibil si fara zone adezive sub denumirea de DELTA®-FOXX.

 

■ material dublu stratitficat, impermeabil, deschis la vapori.

■ prin valoarea scazuta a indicelui Sd de cca 0,02 m asigura eliminarea in permanenta a umiditatii

■ datorita acoperirii cu un strat de dispersie hidrofug este impermeabila la apa.

■ greutatea de 270 g/m asigura un montaj facil, folia este usor de aliniat si de desfasurat, ceea ce imbunatateste performanta instalarii si reduce costurile.

■ datorita stratului robust de pe fata inferioara a foliei, membrana poate trasa usor pe suprafetele cu asperitati.

■ ofera o siguranta suplimentara in timpul montajului.

■ este disponibila si varianta DELTA - FOXX PLUS - prevazuta cu margine autoadeziva. Asigura

economie de energie si un montaj mai rapid.

Material: Tesatura PES speciala, foarte rezistenta la rupere, cu un strat permeabil la vapori, dar etans la dispersie.

Rezistenta la foc: rezistent la foc, clasa E conform EN13501-1

Rezistenta la tractiune: aprox. 370 / 270 N/5 cm; conform EN 12311-1

Temperatura: stabil intre - 40°C si +80°C

Valoare Sd: aprox 0,02 m

Greutate: aprox. 270 g/m2

Greutate rola: aprox. 20 kg

Dimensiuni rola: 50 x 1,5 m


Patura drenanta - DELTA TRELA

DELTA® - TRELA SP - strat de separare respirabil, cu structura de ventilare pentru invelitori metalice inclinate, ventilate sau neventilate.

DELTA®-TRELA SP poate fi utilizat pentru toate tipurile de acoperisuri inclinate si fatade.

Structura de fibre a covorului de ventialtie DELTA®-TRELA SP, orientate aleatoriu, are o inaltime de  aprox. 8 mm si asigura in felul acesta o circulatie permanenta a aerului sub invelitoarea metalica. Avand rolul de membrana anticondens, Delta – TRELA SP conduce in mod eficient umezeala din zona termoizolatiei.  De asemenea, zgomotul ploii sau al grindinei, foarte inconfortabil pe structurile metalice, este redus cu pana la 15 dB (certificat de centrul de constructii stiintific si tehnic din Bruxelles).

Dispunerea speciala a structurii de separare, permite instalarea DELTA®-TRELA SP in jurul detaliilor, indiferent de directie. Densitatea ridicata a structurii de ventilare asigura faptul ca panourile metalice pot aluneca fara a fi impiedicate de frecare, in cazul dilatarii cauzate de fluctuatiile de temperatura. Datorita permeabilitatii membranei anticondens (valoare Sd aprox. 0,02 m), orice umiditate ramasa in capriori sau termoizolatie poate fi evacuate in siguranta spre exterior.

 

Material: Membrana permeabila la vapori, avand ca suport DELTA - VENT S (folie anticondens) cu un covor din fibre laminate din polipropilena (PP), orientate aleatoriu.

Comportament la foc: rezistent la foc, clasa E conform EN13501-1

Inaltime structura ventilare: aprox. 8 mm

Valoare Sd: aprox 0,05 m

Latimea de acoperire: aprox. 1.4 m

Greutate:  aprox. 350 g/m2

Dimensiuni rola:  30 x 1,5 m

Greutate rola: aprox. 16 kg

Accesorii: Delta - Than, Delta - Multi Band, Delta - Flexx Band

Folie anticondens impermeabila - DELTA NEO VENT

DELTA®-NEO VENT este o folie anticondens cu rezistenta la rupere, permeabila la vapori, fabricata din fibre PP (polipropilena) netesute. DELTA®-NEO VENT este alcatuita din  3 straturi, aceasta membrana se bucura de un mare avantaj in cazul aparitiei unor sarcini mecanice in timpul instalarii, fiind recomandata inclusiv pe acoperisurile cu astereala. Materialul de pe spate (stratul inferior) protejeaza folia DELTA®-NEO VENT impotriva deteriorarilor ce pot aparea in urma contactului cu asperitatile asterelei, in timp ce suprafata sa gri mata (stratul superior) previne disconfortul creat de reflexia luminii.

 

■ material triplu stratificat, impermeabil, deschis la vaporis

■ prin valoarea scazuta a indicelui Sd de aprox 0,02 m asigura eliminarea permanenta a umiditatiis

■ datorita acoperirii cu un strat de dispersie hidrofug este impermeabila la apa.

■ prin greutatea de 135 g/m asigura un montaj rapid cu posibilitatea alinierii precise fara deformari si devieri. 

■ datorita stratului robust de pe fata inferioara a membrane anticondens, aceasta poate fi manevrata usor pe suprafetele cu asperitati.

■ ofera o siguranta suplimentara in timpul montajului.

■ Este disponibila si varianta -  DELTA NEO VENT PLUS – prevazuta cu margine autoadeziva, ce asigura economie de energie si un montaj rapid.


Material: membrana in 3 straturi pentru acoperisuri inclinate fabricata dintr-o combinatie de fibre netesute / film de difuzie din PP (polipropilena), rezistenta la rupere si permeabila la vapori.

Comportament la foc: rezistenta la foc, clasa E conform EN13501-1

Rezistenta la tractiune: aprox. 270 / 220 N/5 cm; conform EN 12311-1

Etanseitate la apa: Class W 1, EN 13859-1 + 2

Temperatura: stabil intre - 40°C pana la +80°C

Sarcina de temperatura maxima pe termen scurt a materialului: +100°C

Valoare Sd: aprox 0,02 m

Greutate: aprox. 135 g/m2

Dimensiuni rola: 50 x 1,5 m

Greutate rola: aprox. 10 kg


Folie anticondens pentru fatade cu rosturi deschise - DELTA FASSADE

Membrana permeabila la vapori, rezistenta UV pentru fatade cu rosturi deschise. 


■ Folie pentru fatade cu material geotextil, avand o rezistenta UV permanenta, ofera protectie dinspre exterior, in timp ce valoarea Sd de aproximativ 0,02 m asigura o permeabilitate mare la vapori

■ Delta - FASSADE este o membrane respirabila din poliester cu rezistenta mare la rupere, acoperita cu un strat special din material sintetic, impermeabil la apa.

■ Este important ca echipa care face instalarea sa se asigure ca suprapunerile, marginile alaturate si imbinarile sunt bine etanseizate, astfel incat sa asigure protectia impotriva vantului.

Delta – THAN (din gama adezivilor Delta) este adezivul potrivit pentru membrana Delta - FASSADE.


Material: Delta – FASSADE este o membrana respirabila din poliester cu rezistenta mare la rupere, acoperita cu un strat special din material sintetic, impermeabil la apa.

Reactie la foc:  rezistent la foc, clasa B, conform EN13859 : 2014

Rezistenta la tractiune: aprox. 270 N /230 N/5 cm; conform EN13859 : 2014

Temperatura: flexibila la temperaturi de peste -25°C

Valoare Sd: aprox 0,02 m

Greutate: aprox. 210 g/m2

Greutate rola: aprox. 16 kg

Dimensiuni rola:  50 x 1,5 m


Bariera de vapori - DELTA DAWI GP

Prin valoarea sa Sd aprox. 100 m, aceasta bariera de vapori din polietilena speciala opreste pierderile de energie permanent si fiabil. Suprapunerile barierei de vapori sunt etansate cu DELTA®-MULTI BAND.

La interior, prin valoarea indicelui Sd aprox. 100 m, fenomenul de difuzie de la interior spre exterior va fi controlat, astfel incat iarna sa fie indeplinite normele referitoare la formarea condensului. Mai mult decat atat, se diminueaza pierderile de energie pentru un timp indelungat.


■ este o folie din polietilena speciala;

■ poate fi montata atat in acoperisuri complet izolate cat si in acoperisuri aerisite;

■ se amplaseaza paralel sau transversal fata de capriori si se fixeaza simplu cu capse sau cuie cu cap lat;

■ punctele de fixare vor fi etansate;

■ in combinatie cu toate celelalte membrane anticondens DELTA si in mod special in legatura cu Delta-MAXX, aceasta bariera de vapori ofera siguranta impotriva condensului.

 

Material: Folie speciala din polietilena

Comportament la foc: rezistent la foc, clasa E conform EN13501-1

Rezistenta la tractiune: aprox. 170/150 N/5 cm; conform EN 12311-2

Temperatura: stabil intre - 40°C si +80°C

Valoare Sd: aprox.100 m

Greutate: aprox. 180 g/m²

Dimensiuni rola:  50 m x 2 m

Lipire: Delta- Tixx, Delta – Multi-Band M60/ M100, Delta Flexx Band


72 imagini

35 Documentatii tehnice
Vezi toate

Folie anticondens impermeabila
Catalog, brosura
1 p | RO
Membrane pentru acoperisuri neventilate cu astereala
Instructiuni montaj, utilizare
1 p | EN

VREI SĂ ȘTII CÂT COSTĂ?
CERE OFERTĂ ACUM

Obține prețuri și află cât costă produsele din gama de Folie anticondens pentru toate sistemele de acoperisuri DELTA
Contactează NOVATIK și cere prețuri pentru proiectul tau.
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.