Cosuri de fum ceramice pentru ventilare naturala/artificiala locuinte LEIER

Cosuri de fum ceramice pentru ventilare naturala/artificiala locuinte LEIER

Marca:
LEIER
Produs furnizat de:

LEIER ROM

Vezi profil furnizor
Informațiile din această pagină nu mai sunt actualizate.
LEIER
Dezvoltarea continua a tehnicilor de incalzire a condus la schimbarea cerintelor aplicabile cosurilor de fum si a impus solutii constructive noi. Cosurile traditionale zidite, cu perete cu un singur strat, nu mai corespund cerintelor actuale. Instalatiile de incalzire moderne, care se caracterizeaza prin temperaturi scazute ale gazelor de ardere, nu pot fi racordate la cosurile vechi, deoarece condensul acid format in cos deterioreaza rapid structura acestuia. Alaturi de instalatiile de incalzire performante se utilizeaza desigur si surse de caldura traditionale, cum sunt semineele si sobele de teracota, functionand cu preponderenta cu combustibil solid (lemne). Autoaprinderea accidentala a funinginei depusa pe peretii interiori ai canalelor de fum produce socuri termice soldate cu temperaturi de pana la 1000°C, care conduc la fisurarea cosurilor de fum executate din zidarie de caramida.
 
Pentru solutionarea problemelor privind evacuarea gazelor de ardere in cazurile prezentate, firma LEIER ofera sisteme de cosuri de fum eficace si sigure, aplicabile tuturor tipurilor de combustibili si tehnici de incalzire.

Avantajele sistemelor de cosuri de fum LEIER
- Materii prime naturale Elementele de argila din interiorul cosului, respectiv tuburile de samota din argila arsa, elementele termoizolante de origine minerala exprima respectul fata de traditii, iar din imbinarea acestora cu cele mai moderne tehnologii de fabricatie rezulta o solutie naturala si totodata perfecta din punct de vedere tehnic.
- Rezistenta superioara Samota de o calitate excelenta, produsa la un standard inalt dupa traditiile germane, rezista mai multe decenii la toate solicitarile de natura fizica si chimica, la actiunile condensului acid produs in urma exploatarii foarte intense, la temperaturi foarte ridicate, inclusiv la arderea fununginiei, fara riscul de a se deteriora.
- Executie simpla si rapida Inaltimea componentelor principale ale sistemelor este de 33 cm, necesarul de elemente/ml de cos de fum  fiind de 3 buc. din fiecare tip de element component. Procedura de punere in opera este foarte simpla, componentele montandu-se prin suprapunere.
- Sistem modular, complet Cosurile LEIER constituie un sistem unitar, care poate fi construit din elemente diverse dar compatibile, ceea ce faciliteaza proiectarea si construirea lor.
- Solutii pentru toate tipurile de incalzire Din gama celor 4 tipuri de cosuri de fum Leier se poate adopta cu siguranta cel corespunzator sursei de caldura instalata.
- Mai multe tipuri de incalzire cu un singur cos Prin existenta sistemelor, care cuprind doua canale de fum distincte, s-a creat posibilitatea proiectarii si executarii unor tipuri de incalzire diferite in acelasi imobil, deservite de un singur cos de fum.
- Posibilitati de ventilare a incaperilor Ventilarea naturala sau artificiala a locuintelor poate fi realizata cu sistemele de cosuri LEIER, datorita elementelor exterioare de manta, care includ si canale de ventilare. In aceste canale multifunctionale pot fi instalate cablurile diferitelor retele (TV, Internet, etc.)
- Produse de incredere, fiabilitate Datorita materialelor performante utilizate, a dezvoltarii continue a sistemelor, cosurile de fum functioneaza ireprosabil si in cele mai vitrege conditii. Firma LEIER acorda o garantie de 33 de ani pentru rezistenta la condensul acid, precum si pentru socurile termice cauzate de arderea funinginei. Durata reala de functionare a cosurilor de fum poate atinge insa si dublul acestei perioade.


Cosul de fum LSK

Sistemul de cos de fum LSK, izolat  termic, este un sistem modern, alcatuit din trei straturi, avand la fiecare colt al mantalei exterioare cate un canal de ventilare a termoizolatiei si cate un canal de armare.


Cosul de fum LSK este un sistem compus din trei straturi:

- stratul exterior, structural, este alcatuit din mantaua prefabricata din beton usor

- stratul interior este tubulatura de samota Hart Keramik Plus, rezistenta la socuri termice si condensul acid, care constituie canalul propriu-zis de fum;

- termoizolarea sistemului este asigurata cu vata minerala bazaltica, ca strat intermediar, montat intre cele doua straturi descrise anterior;


Structura termoizolata asigura astfel conditii optime pentru tiraj si contribuie la reducerea cantitatii de condens formata in canalul de fum vertical. Termoizolatia se potriveste ca dimensiuni si forma cu straturile exterioare si interioare, umpland in intregime spatiul dintre acestea. Canalele verticale continue asigura ventilarea corespunzatoare a materialului termoizolant.


Functionare

Datorita termoizolatiei din vata minerala bazaltica realizata pe intreaga inaltime a cosului de fum, sistemul LSK asigura un tiraj corespunzator chiar si in cazul gazelor de ardere cu temperaturi mai scazute (adica in cazul unor diferente mai mici de temperatura dintre gazele de ardere si mediul ambiant).

Protectia materialului termoizolant fata de umiditate este asigurata prin ventilare posterioara. Canalele de ventilare din colturile mantalei sunt prezente pe toata lungimea cosului de fum. In timpul functionarii, in interiorul acestor canale circula aer, acesta "uscand" in continuu termoizolatia. Astfel se evita acumularea umiditatii, care are efecte negative asupra structurii cosului de fum.


Utilizare

Cosurile de fum LSK pot deservi mai multe tipuri de surse de caldura, indiferent de combustibilul utilizat (solid, lichid sau gazos), exclusiv cazane tip “turbo” si cazane cu condensare. La cosul de fum LSK se pot racorda sobe de teracota, seminee, cazane cu lemne, cazane cu combustibil gazos si lichid, prevazute cu arzatoare atmosferice sau cu camera de ardere in suprapresiune.


Cosul de fum SMART

Sistemul de cos de fum Smart, recomandat in special pentru surse de caldura cu combustibil solid, contine numai elementele componente strict necesare functionarii la randament si in deplina siguranta a aparatelor termice.


Cosul de fum Smart este un sistem compus din trei straturi:

- stratul exterior, structural, este alcatuit din mantaua prefabricata din beton usor

- stratul interior este tubulatura de samota Hart Keramik Pus, rezistenta la socuri termice si condensul acid, care constituie canalul propriu-zis de fum;

- termoizolarea sistemului este asigurata cu vata minerala bazaltica, ca strat intermediar, montat intre cele doua straturi descrise anterior, numai pe inaltimea activa a cosului de fum din punct de vedere al tirajului.


Functionare

Cosul de fum Smart functioneaza cu tiraj natural creat de diferenta de temperatura dintre gazele de ardere evacuate si mediul ambiant, diferenta mentinuta datorita stratului termoizolant prevazut, care se regaseste pe toata inaltimea utila a canalului de fum vertical.


Utilizare

Acest tip de cos de fum este adecvat pentru evacuarea cu tiraj natural a gazelor de ardere  provenite din surse de caldura individuale sau pentru incalzire centrala, functionand cu combustibili solizi, cum sunt sobele de diferite tipuri

semineele deschise sau inchise si cazanele cu lemne de diferite puteri. Cu cele mai reduse dimensiuni exterioare si cu o suprafata ocupata de circa 0.1 m², sistemul de cos de fum Smart reprezinta o alegere inteligenta, chiar si in cazul locuintelor cu spatii mici.


Cosul de fum TURBO

Sistemul de cos de fum Turbo constituie o instalatie de evacuare a gazelor de ardere colectiva, la care se pot racorda centrale termice de apartament cu camera de ardere inchisa si ventilator, cu temperatura gazelor evacuate de maximum 200ºC.


 Cosul de fum TURBO este un sistem compus din trei straturi:

- stratul exterior, structural, este alcatuit din mantaua prefabricata din beton usor

- stratul interior este tubulatura de samota Hart Keramik Plus, rezistenta la condensul acid, care constituie canalul propriu-zis de fum

- intre cele doua straturi descrise este un spatiu inelar, canalul de aer pentru combustie, prin care se asigura alimentarea din exterior a centralelor termice


Functionare

In cazul sistemului LEIER Turbo, aerul necesar arderii este introdus prin grilele montate in zona terminala a cosului de fum si condus la consumatori, iar gazele de ardere sunt evacuate in atmosfera prin tubulatura de samota. Aceasta solutie este optima mai ale pentru locuintele noi sau renovate, unde s-au instalat asa numitele ferestre sau usi "ermetice".


Utilizare

La cosurile de fum Turbo se pot racorda mai multe cazane murale de apartament tip "turbo", instalate la acelasi nivel sau la etaje diferite. Acest sistem este inchis, sigur, independent de locuinta din punct de vedere al aerului de ardere.

Este o solutie ideala pentru apartamentele blocurilor de locuinte si case tip duplex. La un singur cos de fum colectiv se pot racorda mai multe centrale termice de apartament.

In cazul cladirilor supraetajate, faptul, ca instalatiile de incalzire ale locuintelor suprapuse pot fi racordate la acelasi sistem de cos de fum, prezinta un avantaj, prin economie la suprafata utila a locuintei. Astfel se reduc costurile pe apartament pentru solutia de evacuare a gazelor de ardere.


Cosul de fum MULTIKERAM LAS P1

Multikeram LAS P1 este un sistem modern, adecvat evacuarii a gazelor de ardere in regim de functionare cu suprapresiune.


Cosurile de fum Multikeram se compun din 3 straturi:

- stratul exterior, structural, este alcatuit din mantaua prefabricata din beton usor;

- stratul interior este tubulatura de samota Multikeram de cea mai inalta calitate, rezistenta la temperaturi ridicate si la condensul acid, care serveste la evacuarea gazelor de ardere;

- spatiul inelar de aer dintre mantaua exterioara si tubulatura de samota, cu rol de canal de aer de combustie.

Etanseitatea la suprapresiune la nivelul racordarilor la cosul de fum a cazanelor cu condensare este realizata cu ajutorul garniturilor speciale.


Functionare

Cazanele cu condensare cu camera de ardere inchisa si cu regim de functionare in suprapresiune, racordate la cosurile de fum Multikeram LAS P1 se alimenteaza din exteriorul constructiei cu aerul necesar pentru ardere, prin prizele de aer si spatiile inelare dintre tubulatura de samota  si mantalele exterioare, iar gazele de ardere se evacueaza in atmosfera prin tubulatura interioara de samota.


Utilizare

Sistemul de cos de fum Multikeram LAS P1 reprezinta solutia de evacuare cu suprapresiune a gazelor de ardere provenite din aparate termice cu condensare, functionand cu combustibili gazosi sau lichizi. Acest sistem imbina inovativ avantajele oferite de tubulatura de samota de inalta calitate tip Multikeram, cu avantajele clasei de presiune P1. Astfel, datorita regimului de functionare cu suprapresiune, evacuarea gazelor de ardere se poate realiza prin adoptarea unor diametre de cosuri de fum reduse, indiferent de numarul de racordari (unice sau multiple), concomitent cu asigurarea aerului necesar pentru combustie. Reprezinta o solutie tehnica ideala, absolut sigura si rentabila in cazul blocurilor de locuinte.

Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.