Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Volume suprapuse transformă clădirea Slate din Portland într-o minune a eficienței

Noua cladire multi-functionala din Portland poarta denumirea de cladirea Slate si este alcatuita dintr-o serie de volume de diferite dimensiuni, suprapuse, menite sa reflecte complexitatea si diversitatea cartierului.
Volume suprapuse transformă clădirea Slate din Portland într-o minune a eficienței
Works Progress Architecture

Imobilul, proiectat de echipa Works Progress Architecture pentru dezvoltatorii Urban Development Partners is Beam Development, a primit certificatul LEED Gold fiind o cladire cu un grad ridicat de eficienta energetica. De remarcat este faptul ca s-au atins cerintele de eficienta chiar daca la realizarea anvelopantei s-au folosit sistemele de pereti cortina, apelandu-se la o tehnologie de varf si la solutii de calitate superioara.

 

Cladirea cu 10 niveluri este impartita intre spatii rezidentiale, birouri si comert. Sase niveluri sunt destinate apartamentelor si patru niveluri au fost amenajate ca spatii de lucru. La nivelul strazii a fost amenajata o zona comerciala cu o suprafata de 725mp. Formele modulare, compuse din prisme de diferite dimensiuni ofera constructiei un aspect sculptural pe fatadele dinspre est si vest. Contrastand cu jocul geometric, fatadele opuse, dinspre nord si sud, au fost realizate din pereti cortina, oferind volumului o suprafata plana, cu benzi orizontale ce accentueaza nivelul planseului si cateva decupaje in dreptul unor logii.

 

Anvelopanta a fost imbunatatita pe partea de izolare termica astfel incat sa fie adaptata conditiilor climatice din Portland si sa ofere interioarelor protectia necesara. Bariera termica a fost combinata cu o sticla low-e, izolanta si tratata pentru a filtra razele soarelui, reusind astfel sa se obtina o performanta ridicata a peretilor cortina. Spatiile interioare sunt in acest fel protejate de aportul de caldura adus de razele directe ale soarelui, in timp ce beneficiaza de un grad optim de iluminare naturala. Sistemul permite o ventilare naturala imbunatatita a spatiilor reducand considerabil dependenta de sistemul centralizat de ventilare-climatizare si implicit consumul de energie electrica.

Volume suprapuse transformă clădirea Slate din Portland într-o minune a eficienței
Works Progress Architecture
Volume suprapuse transformă clădirea Slate din Portland într-o minune a eficienței
Works Progress Architecture
Volume suprapuse transformă clădirea Slate din Portland într-o minune a eficienței
Works Progress Architecture
Volume suprapuse transformă clădirea Slate din Portland într-o minune a eficienței
Works Progress Architecture
Volume suprapuse transformă clădirea Slate din Portland într-o minune a eficienței
Works Progress Architecture

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva