Extindere sala de mese - pensiune existenta P+E+M Bozioru, Buzau

Propunere extindere - sala de mese (parter) pensiunea Runcosu, comuna Bozioru, Buzau. Simulare fotografica 3D pe cladire existenta:


La solicitarea proprietarului pensiunii am propus aceasta extindere a parterului si realizarea unei terase circulabile peste acest corp nou propus. Prin aceasta interventie propusa, proprietarul, pe langa regimul de pensiune existent, doreste sa-si extinda efacerea si prin organizarea de evenimente aniversare. Fatada studiata se gaseste la sud, in fata cladirii existand un mic paraias, un cadru natural de munte placut. Interventia noastra, presupune realizarea unei fatade moderne, care se integreaza in existent si cadrul natural de acolo.


La exterior gasim o scara deschisa ce pluteste pe coltul cladirii, aceasta prezinta o balustrada metalica ruginie. In partea de sus intalnim zona de terasa circulabila deschisa.

Din interior, exteriorul ramane foarte mult vizibil prin intermediul ferestrelor mari propuse (tablouri vii). Pe timp de vara acestea se pot deschide si vor crea un spatiu oarecum continuu, interior - exterior.


Desi cladirea existenta este tratata la exterior cu lemn si piatra naturala, extinderea, propunem sa ramana alba + elementul orizontal ruginiu (balustrada) pentru a marca aceasta interventie si a face o delimitare clara intre cele doua stiluri arhitecturale

Balustrada metalica realizeaza trecerea dintre nou - partea de sus a cladirii existente si natura. Aceasta va fi in contrast sau se va integra in toate anotimpurile anului.


Suprafata extinderii la sol este de aproximativ 70 mp iar structura de rezistenta este compusa din cadre de beton armat, fundatii continue din beton armat + zidarie din caramida. Foarte interesant a fost momentul de acces catre pensiune fiind nevoit sa traversez paraiasul de munte cu masina direct prin apa, moment ce l-am retrait si la plecare.

Extindere sala de mese - pensiune - Buzau - Dupa  Buzau AsiCarhitecturaExtindere sala de mese - pensiune - Buzau - Inainte  Buzau AsiCarhitectura