Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Velodromul pentru Olimpiada de la Londra, arhitectura marca Hopkins Architects

Velodromul pentru Olimpiada de la Londra, arhitectura marca Hopkins Architects

Cladirea Velodromului a fost primul dintre marile proiecte ale Olimpiadei de la Londra care a fost finalizat, remarcandu-se printr-o arhitectura care combina inteligent formele simple cu strategiile durabile.

 

Volumul cu forme fluide, ce aminteste de o sa supradimensionata a fost conceput pentru a beneficia din plin de lumina, ventilatie si racire naturala. Arhitectii au gandit forma astfel incat sa fie usor de construit, prin folosirea unei structuri usoare, a resurselor naturale pentru a functiona ca un tot-unitar bine pus la punct dar si elegant in acelasi timp. Acoperisul impresionant, de un alb stralucitor este presarat cu siruri de luminatoare care permit un iluminat natural general pe o perioada cat mai lunga din zi. Din punct de vedere structural, acoperisul este compus dintr-o tesatura de mii de cabluri care se sprijina la extremitati, pe structura din otel iar culoarea alba ajuta la reflectarea razelor soarelui, reducand consumul de energie ce s-ar pierde cu ventilarea-climatizarea spatiului.

 

Anvelopanta a fost realizata din fasii de cedru, care din loc in loc a fost perforata pentru a incuraja astfel ventilarea naturala a interioarelor. Aerul circula printre cele 6 000 de locuri, urcand pana la partea superioara si creand astfel un curent de aer natural, ce ajuta la improspatarea atmosferei si la mentinerea acesteia in temperaturi optime pentru desfasurarea competitiilor. Acoperisul ajuta la colectarea apei de ploaie care este inmagazinata si folosita ulterior in cadrul incintei pentru diferite scopuri.

 

Pista de biciclete a fost proiectata astfel incat sa permita noi recorduri de viteza, dar in acelasi timp sa ofere si un confort sporit pentru concurenti prin asigurarea unei distributii uniforme a zgomotului produs de spectatori si galerii.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Velodromul pentru Olimpiada de la Londra, arhitectura marca Hopkins Architects

Ce a fost mai dificil la colaborarea cu De-a Arhitectura?

Cel mai dificil a fost, și este, să găsesc timp. Este greu să găsesc mereu timp pentru activitățile în care sunt implicat alături de De-a Arhitectura, însă oricine își poate face timp pentru sine. Și eu așa vreau să-l văd, ca timp pentru mine.

Ai fost marcat de întâlnirea cu vreun profesor, pe parcursul educaţiei tale? Povesteşte-ne în câteva rânduri şi spune-ne cum a influenţat experienţa ta prezenţa ta în clasa De-a arhitectura?

Profesorul meu diriginte în perioada liceului a fost un om extraordinar și cred că lui îi datorez aproape în întregime pasiunea pentru educație. Datorită lui am înțeles câte roluri poate juca un profesor în viața unui tânăr și cât de important poate fi. Într-un fel, ceea ce fac acum este și un omagiu adus lui.

Ce te interesează în momentul de faţă şi cum îţi alimentează proiectele?

Din punct de vedere profesional, acum mă interesează foarte mult tot domeniul educațional, întrucât mare parte din lucrările realizate în ultimii ani au fost școli și/sau grădinițe. Cel mai mult însă îmi place domeniul medical, în principal datorită complexității crescute a cerințelor. În plus, satisfacția de a le rezolva este nemăsurată.

Spune-ne câteva cuvinte despre cele mai frumoase dintre proiectele tale care au atins comunitatea, oraşul.

După cum ziceam anterior, am avut ocazia să lucrez în ultimii ani la realizarea unor grădinițe și școli din care unele chiar aici, aproape de mine, în Iași. Fiecare proiect e distilat din cel anterior, fiecare soluție mai aproape de „adevăr” și sunt din ce în ce mai mulțumit de ce iese. De altfel, chiar acum suntem în fazele finale are construirii unei noi unități de învățământ școlar și preșcolar cu sistem educațional alternativ.

Care este motto-ul tău personal?

„Be the person you needed when you were younger.” [n.r. din engleză: „Fii persoana de care ai avut nevoie când erai mai tânăr.”]

Velodromul pentru Olimpiada de la Londra, arhitectura marca Hopkins Architects
tavane radiante incalzire racire cu apa.jpg
tavane radiante incalzire racire cu apa.jpg
Velodromul pentru Olimpiada de la Londra, arhitectura marca Hopkins Architects

SIGURANȚA ÎN EXPLOATARE. Pe lângă siguranța la ruperea arcurilor, Unitherm dispune și de siguranță la ruperea cablurilor. Este un produs cu adevărat sigur.

 

SILENȚIOZITATE. Rularea silențioasă și fără șocuri este foarte importantă, vibrațiile propagându-se ușor prin structura de rezistență până în camerele locuite. Ușa de garaj Unitherm dispune de sistem de role duble, în tandem, iar axele acestora culisează în bucșe din plastic, fără necesar de lubrefiere.

 

VITEZA. O ușă de garaj obișnuită se deschide în cca 15 secunde. Automatizarea ușii Unithem permite o deschidere de până în 9 secunde, lucru important mai ales atunci când vă grăbiți sau când garajul are acces direct din stradă

Velodromul pentru Olimpiada de la Londra, arhitectura marca Hopkins Architects
Velodromul pentru Olimpiada de la Londra, arhitectura marca Hopkins Architects

Prețurile pentru acest model de ușă premium pornesc de la 1300 Euro fără TVA (pentru o ușă manuală de 2500 x 2000 mm) și cresc în funcție de dimensiuni și accesorizare. Costurile de instalare pornesc de la 250 Euro fara TVA si pot creste în funcție de condițiile de montaj și cerințele speciale ale fiecărui client.

 

Puteți contacta orice partener Gunther Tore pentru mai multe informații sau puteți folosi configuratorul online care va fi lansat în data de 24 martie 2023.

 

Garanția pentru acest model de ușă este de 5 ani.

Velodromul pentru Olimpiada de la Londra, arhitectura marca Hopkins Architects

2. Banda dublu adezivă transparentă din poliester

Este un tip de bandă dublu adeziva foarte fină, cu grosime de 210 microni și suport de poliester cu grosimea de 12 microni. Poate fi utilizată pentru lipirea sau fixarea pe metal, lac și suprafețe încărcate energetic. Este un produs rezistent și cu durabilitate foarte îndelungată.

 

3. Banda adezivă dual lock transparentă

Este o banda specializată, realizată cu tehnologie avansată, ce asigură o fixare de durată pe multe tipuri de suprafețe, de metal, sticlă, materiale plastice. Are un aspect translucid, puțin vizibil și poate fi întrebuințată pentru a înlocui fixarea prin șuruburi, cleme și alte sisteme de prindere tradiționale.

Velodromul pentru Olimpiada de la Londra, arhitectura marca Hopkins Architects

4. Banda dublu adezivă transparentă pe suport din spuma acrilică

Așa cum îi spune și numele, este o banda dublu adeziva transparentă pe suport din spuma acrilica, foarte fină, cu grosime de 500 microni. Protecția este realizată din polietilenă de culoare roșie Este un produs elastic, ce oferă fixare foarte bună și flexibilitate.

Velodromul pentru Olimpiada de la Londra, arhitectura marca Hopkins Architects

5. Banda dublu adezivă pe suport de fibra de sticlă

Este o banda dublu adeziva cu suport de fibra de sticlă, acoperita pe ambele părți laterale cu un adeziv special, realizat din cauciuc. Adezivul conferă elasticitate, are o aderentă foarte bună și rezistă foarte bine în timp. Banda este căptușită cu o hârtie siliconata pe ambele fețe Este un produs cu performanțe ridicate, utilizat în principal la fixarea profilelor de EDPM, a spumelor poliolefinice impregnate, pentru laminarea cauciucului celular și pentru asamblarea filtrelor de aer.

În concluzie, putem spune că, în zilele noastre se găsesc soluții pentru fixarea, lipirea și îmbinarea mult mai bună a unor suprafețe dintre cele mai variate, fără să mai fie nevoie de mijloace clasice, cum ar fi șuruburile, clemele, cârligele. Benzile dublu adezive par să ofere o multitudine de soluții pentru a simplifica munca, fără riscuri sau rabat de la calitate.

Dacă ești în căutare de benzi dublu adezive cu utilizare specializată și industrială, consultă oferta și cumpără cu încredere produsele selectate și recomandate de TRIMAX. Vei descoperi o multitudine de produse inovatoare, ce pot simplifica munca și crește eficiența rezultatelor.

Velodromul pentru Olimpiada de la Londra, arhitectura marca Hopkins Architects

Acest proces a decurs uşor deoarece: carcasa a fost special concepută pentru a fi integrabilă; partea frontală poate fi acoperită cu rame customizabile; este nevoie de un singur cablu pentru a alimentare; produsul vine la pachet cu tot ce trebuie (WiFi, conectivitate 4G, boxe puternice şi mulţi senzori). În consecinţă, gondola a devenit mai atrăgătoare prin acest „accesoriu“ digital care permite scanarea produselor şi interacţiune cu o pagină web destinată fiecărui produs în parte, raportarea datelor despre trafic, schimbarea uşoară şi rapidă a campaniilor din CSM-ul remote.

 

Studiu de caz 2: un portal de comunicare în mijlocul produselor

 

Un alt exemplu de implementare al dispozitivului Market•r este cel adoptat de Hartmann. Compania a ales să-l includă direct la raft, înconjurat de produse, deschizând astfel un portal de comunicare. În felul acesta, se dovedeşte a fi un instrument eficient pentru că poate prezenta mai multe campanii concomitent. Printre avantaje, se numără: display-ul luminos care, în faza de repaus, prezintă în buclă mai multe produse; senzorul de mişcare ce declanşează un joc de lumini şi un mesaj audio pentru a atrage clienţii; cititorul de coduri cu rolul de a deschide o pagină web pentru fiecare produs scanat.

Velodromul pentru Olimpiada de la Londra, arhitectura marca Hopkins Architects

Hartmann poate controla în timp real spaţiul publicitar unde device-ul este activ (se poate schimba, de asemenea, în orice moment, conţinutul vizual sau mesajul campaniei, primind, în plus: un promoter digital ce este constant activ; un dispozitiv ce pornește și se oprește automat pentru a corespunde cu orarul de funcționare a magazinului; informații despre traficul din spaţiul respectiv). Să afli care este profilul uman cel mai activ nu este doar interesant, ci şi o resursă viabilă pentru organizarea unei strategii de marketing de succes.

 

Studiu de caz 3: informaţii instant prin simpla scanare a unui cod QR

 

Ideea de a integra noul Market•r în campania de comunicare iniţiată de NAOS International şi-a dovedit eficienţa încă de la primele accesări. Este prima platformă digitală care ajută la decodificarea ingredientelor şi formulelor tuturor produselor din portofoliu. Pe scurt, Ask Naos este sinonim cu o comunicare transparentă - datorită acestui promoter digital, shopperii offline (din magazin) sunt conectaţi cu conţinutul online, află informaţiile de care au nevoie şi aleg ce au nevoie prin simpla scanare a unui cod QR. Ce aduce în plus platformei, în afară de cititorul de coduri? Grafică animată (pentru a informa publicul privind scopul campaniei şi modul de accesare), trigger audio (cu rol de a atrage atenţia clienţilor din proximitate), ecran tactil de dimensiuni mai mari decât ale unui dispozitiv personal (pentru o mai bună accesibilitate).

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.